Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Romania stat membru oficial CERN

Postări Recomandate

In clasamentul celor mai scumpe sculpturi vindute in lume, Brancusi apare pe locul 8 cu aceasta  sculptura vanduta cu 37 mil$! Chestiile astea sint pentru oameni culti in cap, nu pentru cei care traiesc in realitatea de zi cu zi!

Posted Image

Păi ce a spus Brâncuşi atunci ...e ceva normal pentru noi românii(din păcate).Aproape orice român( care s-a văzut apreciat prin occident sau aiurea... ) face  acelaşi afirmaţii(poate, cu alte cuvinte).Nu că.... nu ar fi adevărate( de multe ori) şi că ar trebui să le luăm de bune.Dar dacă acestea sunt spuse într-o aroganţă  tipic românească...nu va avea  niciodată efectul scontat!În concluzie... Brâncuşi era sculptor ...nu psihanalist.

Eu cred ca s-au rupt din context vorbele lui Brancusi. Probabil ca acele cuvinte le-a adresat familiei lui, nu colinadase el tara intreaga sa faca statistici!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 482
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Offf Doamne! 37milioane de dolari??

Oare câte lucruri bune se pot face cu banii ăştia?!Dar nu...unii din semenii noştri mai ”culţi” strâng banii ăştia(Dumnezeu ştie cum...) ...pentru ai da pe o astfel de operă!Probabil că-ţi trebuie multă minte pentru a face asta!

De fapt ...nişte snobi ...plini de bani ,fac concurenţă care dă mai mult!Şi asta, în detrimentul a milioane de oameni care-i ajută la ”fabricarea” acelor bani!

Eu cred ca s-au rupt din context vorbele lui Brancusi. Probabil ca acele cuvinte le-a adresat familiei lui, nu colinadase el tara intreaga sa faca statistici!

E posibil să fie un fel de revoltă a lui ...împotriva a tot ce se întâmpla atunci în ţară!Dar repet ...cu o exprimare de genul ăsta  nimeni nu va schimba nimic nicăieri(nu numai în Ro)

La noi poate a fost înjurat pe la spate( că aşa-i românul ...tolerant din fire)...dar în altă parte(altă ţară) în linşau pe loc!

Link spre comentariu

Citesc si ma crucesc... Dar cred ca inteleg si de unde ideile astea gen "ce ne trebuie noua cercetare", la fel se va spune probabil si "ce ne trebuie noua cultura daca unii mor de foame"... Nu-i de mirare ca noi ca popor nu evoluam la un nivel de civilizatie decent, nu avem o cultura a...culturii, nu stim sa apreciem arta, nu stim sa apreciem frumosul doar de dragul esteticului, ne sta gandul numai la bani mancare si tratament, pacat...

Pai da ! Si cumva e chiar normal sa fie asa

De fapt, noi romanii, nu apreciem nimic !!! si asta, dupa parerea mea, din cauza saraciei. Saracia care naste prostie si incultura.

Probabil nu degeaba ne-a facut Brancusi saraci. Daca noi nu am fi fost niste saraci probabil la ora asta am fi apreciat si cercetarile si operele de arta si tot asa...

Asa ca pana ne mai ''cilivizam'' o sa mai treaca triliarde de metrii cubi de apa pe Dunare

Link spre comentariu

Pai da ! Si cumva e chiar normal sa fie asa

De fapt, noi romanii, nu apreciem nimic !!! si asta, dupa parerea mea, din cauza saraciei. Saracia care naste prostie si incultura.

...

Asa ca pana ne mai ''cilivizam'' o sa mai treaca triliarde de metrii cubi de apa pe Dunare

Oare sărăcia naşte prostie ?!

Decât ”civilizaţi ” aşa ...mai bine lipsă!Bogăţia duce la rupere de realitate...şi ajungi să dai bani ”fără număr” doar din snobism...pentru că aşa e cool...şi dă bine în societatea în care te învârţi!?

Asta e acum civilizaţia!? Să iei mâncarea de la gura unui copil ca să o dai pe un obiect!?

E la modă să luăm parte unora care au bani de-i aruncă cu lopata ...vezi doamne ...pe ”opere de artă”!

Dacă se doreşte artă ...se poate face şi pe bani puţini! Dar care ar mai fi farmecul??!Cu ce s-ar mai lăuda  bogătanii ...pe la rivalii lor!?Cam asta e arta din ziua de azi...arta prostului gust  de milioane de dolari!

Mulţi ar spune  că aşa se dă ”valoare” artei...Nu! Aşa  se prostesc unii ...care în loc să facă ceva bun pentru omenire ,ei dau banii pe astfel de obiecte!Şi dacă ar fi fost aşa de valoroase în timpul vieţii artiştilor...aş mai spune...dar ,e doar o speculă, după moartea lor!

Deci, ei(artistii) nu beneficiază cu nimic de pe urma operei lor!

Oare cât din resursele financiare a lumii sunt aruncate pe astfel de obiecte!? Câte s-ar fi putut face cu acei bani!?Astea sunt întrebările ...de la care ar trebui să răspundă ăia care irosesc resurse ...

Mă întreb, dacă omenirea ar trece printr-o catastrofă ...ce valoare ar mai avea aceste obiecte de artă!?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Oare sărăcia naşte prostie ?!

Decât ”civilizaţi ” aşa ...mai bine lipsă!Bogăţia duce la rupere de realitate...şi ajungi să dai bani ”fără număr” doar din snobism...pentru că aşa e cool...şi dă bine în societatea în care te învârţi!?

Asta e acum civilizaţia!? Să iei mâncarea de la gura unui copil ca să o dai pe un obiect!?

E la modă să luăm parte unora care au bani de-i aruncă cu lopata ...vezi doamne ...pe ”opere de artă”!

Dacă se doreşte artă ...se poate face şi pe bani puţini! Dar care ar mai fi farmecul??!Cu ce s-ar mai lăuda  bogătanii ...pe la rivalii lor!?Cam asta e arta din ziua de azi...arta prostului gust  de milioane de dolari!

Mulţi ar spune  că aşa se dă ”valoare” artei...Nu! Aşa  se prostesc unii ...care în loc să facă ceva bun pentru omenire ,ei dau banii pe astfel de obiecte!Şi dacă ar fi fost aşa de valoroase în timpul vieţii artiştilor...aş mai spune...dar ,e doar o speculă, după moartea lor!

Deci, ei(artistii) nu beneficiază cu nimic de pe urma operei lor!

Oare cât din resursele financiare a lumii sunt aruncate pe astfel de obiecte!? Câte s-ar fi putut face cu acei bani!?Astea sunt întrebările ...de la care ar trebui să răspundă ăia care irosesc resurse ...

Mă întreb, dacă omenirea ar trece printr-o catastrofă ...ce valoare ar mai avea aceste obiecte de artă!?

:aplauze  :aplauze :rgtrwgtre  :31

Recomand filmul Equilibrium, apropos de ultimul bold din citat, ce se intimpla in film este tot ca o "catastrofa"...

http://www.imdb.com/title/tt0238380/

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Din pacate, lumea e plina de oameni care gasesc o problema la fiecare solutie. Putini sunt care gasesc solutii la probleme.Astfel, gaşca celor care se plang in continuu este in plina dezvoltare. Asa si cu topicul lui Vlad, l-au distrus si pe asta. Vlad, un pusti (asta zisa din admiratie) care va ajunge si mai departe, care va avea motive reale de mandrie.

Link spre comentariu

Cu tot respectul, critica din partea cui ? ...

Da. Uitasem. Trebuie sa fi mâncat salam cu soia. Parca suna cunoscut. Democratie originala, samd. Cunoastem rezultatul.

Vrem sa fim printre cei de frunte, dar nu ne place sa ne raportam la ei. Asa ca nu ne mai ramâne decât autosuficienta. Las' ca merge si asa.

Link spre comentariu

Recomand filmul Equilibrium, apropos de ultimul bold din citat, ce se intimpla in film este tot ca o "catastrofa"...

http://www.imdb.com/title/tt0238380/

Am văzut filmul ăla de câteva ori...prea  tare e omul ăla!El şi cu Steven Seagal ce la mai  fac filme de-astea cu bătăi...fără să-i atingă nimeni! :rade:

Ideea filmului e una cât se poate de reală...oamenii pot să cadă şi-n extrema cealaltă...şi ajung să distrugă tot ce le aduc aminte de trecut!Emoţiile sunt estompate...pentru că acestea duc la tulburări sociale !

Dacă se va mai continua cu această artă super scumpă(excusivistă) se va ajunge şi la reversul medaliei...negreşit!

Orice dezechilibru creat ...va duce la o contramăsură din partea societăţii!Adică...semeni vînt ... culegi furtună!

Eu zic că cea mai bună cale, e cea de mijloc...adică ”să împăcăm şi capra şi varza” !

Polarizarea care se face acum ...va duce la ceva opus,cu consecinţe la fel de grave!Pe principiul balanţei....

Editat de elmar
Link spre comentariu

Asta-i o lovitura sub centura ieftina, una menita sa nasca sentimentalisme, sa starneasca acel "wow"...

Sa fie clar o chestie, nu-i treaba statului sa-ti hraneasca tie copiii, nu-i treaba nimanui altcuiva decat numai a ta, este responsabilitatea ta sa muncesti pentru ei, sa le asiguri un trai decent, nu sa stai cu mana intinsa la stat dupa alocatii si alte binefaceri. Cine munceste nu moare de foame nici el si nici copiii lui. 

Subscriu si eu la parerea D-lui Franzm de mai sus, pretindem sa fim la masa celor mari dar refuzam sa contribuim pentru asta, sa ne dea tot ei ca au de unde, noi avem de hranit copii, avem de salvat saraci, avem de vindecat bolnavi, ce ne trebui noua civilizatia, nu e de mancat... Penibil!

Link spre comentariu

Da şi eu  am auzit  de Toma Necredinciosul...

Dar ce se întâmplă acum nu e doar necredinţă... 

E ”cool” să fii apărătorul celor care îţi pun piciorul pe cap...poate dacă eşti destul de servil, nu va apăsa prea tare!

Şi apropos...cine a zis că statul îmi creşte mie copii!?...ce-ţi mai place să denaturezi lucrurile! :rade:

Sper ca să nu ajungi vreodată să-mi dai dreptate...chiar dacă n-o să ai curajul/demnitatea de a recunoaşte asta!

Nu mă înţelege greşit..n-am nimic cu demnitatea ta...dar orgoliul îţi va face mari probleme!Crede-mă, că o să ajungi să-l calci în picioare la un moment dat!Acum eşti ”tânăr şi neliniştit”!

Link spre comentariu

nu-i treaba statului sa-ti hraneasca tie copiii, 

Corect,ca doar nu i-a facut "dansul"...totusi ma intreb,care mai e treaba statului in raport cu prostimea care il sustine,in afara de a ciufuli cu taxe,impozite,accize,supraaccize si ce pana mea a mai inventat in ultimii 25 ani in materie de furt oficial?

E  doar o intrebare retorica,raspunsul il stie fiecare,doar daca nu se vrea, sa nu se  vada realitatea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări