Mircea Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 @ iop95: #7,15,18,19... doua dintre postari va apartin. Mai recititi ca sa intelegeti ce s-a scris. Daca nu asta ati vrut sa spuneti, alegeti-va alte cuvinte data viitoare. Sau era scris in sensul: vreau schimbare, dar sa nu se schimbe nimic?! Mai spunea cineva pe forum: avem nevoie de ajutor in Romania, nu de sfaturi. Important e sa devenim vizibili in lume, cum eram pe vremurile cand tara era deschisa (pana in perioada interbelica). Stiau toti cine sunt romanii, cu se se ocupa si de ce sunt in stare. Cred ca d-asta si bucuria lui Vlad, caci iesim si noi din anonimat. Vede lumea ca stim si altele decat golit buzunarele europeniilor, prin pietele aglomerate. Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Parcă era vorba de cercetarea CERN.... Pentru mine, ce fac ăia acolo e un fel de frecţie la piciorul de lemn.(păpând bani ”fără număr”...) Iar primirea României acolo, se poate exprima prin proverbul...”Ce-i lipseşte chelului!? ...tichie de mărgăritar!” Cred că primirea noastră acolo ...a fost posibilă doar pentru a mai atrage ceva bani...şi cam atât!Cred că vesticii s-au cam săturat de atâta ”cercetare” nucleară fără vre-un rezultat palpabil...şi au găsit fraierii(printre alţii) care s-o finanţeze în continuare! Şi mai cred că e o iluzie faptul că vom putea spera la comenzi (pentru industria rarefiată a Ro) din partea CERN!Singura certitudine este contribuţia noastră(financiară) la acest complex stiinţific ...beneficiile se vor lăsa ...probabil, la ”sfântul aşteaptă!” Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 (editat) Ce fac aia la CERN ''păpând bani ”fără număr” e mai mult pentru omenire, nu pentru noi cativa oameni de rand care nu pricepem ce se intampla acolo Sa stiti ca avem si noi destui oameni capabili, nu degeaba ne-au bagat acolo. Aia acolo nu au nevoie de ''umplutura'' , sau daca nu am fi fost capabili fiti sigur ca nu ne bagau in seama Editat Septembrie 10, 2016 de maxente Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 (editat) Ştii ce ar fi mişto? Atunci când o să descoperim că de fapt acolo chiar s-a tocat bani aiurea...atunci vom fi puşi în faţa faptului împlinit ! Şi vom râde, a pagubă... Nu că ar fi o noutate pentru noi...suntem obişniuţi ca altii să ne ”folosească” banii ”pentru noi” . Iar noi îi adulăm ca fiind ”binefăcătorii noştrii”...mulţumindu-ne cu puţinul care ni-l aruncă,cum ai arunca un os unui câine! Editat Septembrie 10, 2016 de elmar Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Dragi tovarasi si pretini. Pe alte subiecte jeliti din greu lipsa cercetarii în România iar acum, când tara a fost cooptata sa faca cercetare la nivel de vârf, bociti pe de-a-ndoaselea. Parca-l aud pe Catavencu. Voi mai stiti ce vreti? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 In principiu acolo cica nu se cerceteaza cercetari la modul general ci se cauta sa vada daca pot gasi ziua de ieri! Şi gaura din stratul de ozon se tot măreşte, şi balenelealbastre sunt ameninţate cu dispariţia, şi cocostârcul cucioc galben e în pragul extincţiei, şi jungla Amazonuluipierde anual nu mai ştiu câte mii de hectare, şi ursuleţiikoala, şi... şi... şi...Parc-am fi spectatori la concursul Miss Univers, doar acoloam mai văzut aşa ceva.Nu vi se pare că asta-i demagogie ieftină ? Nici nu e pusă înaintea vieţii (doar în imaginaţia dumitale),ci în slujba acesteia. Ei nu zău, chiar aşa ?După dumneata ar fi perfect, normal şi totodată posibil casocietatea să beneficieze de rodul cercetării fără să contribuiecu nimic la aceasta ?Nici măcar în comunismul ăla utopic n-ar fi cu putinţă aşa ceva. Cum nu contribuie? cind o pastila costa 7 centi si se vinde cu 300 de dolari, explicatia este exact cu banii investiti in cercetare! Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 7 centi costurile de productie, 299,93 dolari stiinta despre cum sa faci pastila plus impozite, taxe, asigurari. Ca altfel toti am face-o acasa pe genunchi. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Totusi, disproportia e cam mare ... si nu cred ca asemenea procent intra doar in buzunarele cercetatorilor si mentenantei aparaturii/suportului tehnic de cercetare Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 7 centi costurile de productie, 299,93 dolari stiinta despre cum sa faci pastila plus impozite, taxe, asigurari. Ca altfel toti am face-o acasa pe genunchi. Pai chiar o fac unii si inca cu succes. Iar tratamentul de 40-60.000 de euro in EU sau SUA acolo costa cam 1000 de dolari. Nu e legenda, nu e folclor, sint deja si romani care au fost in tara respectiva pentru tratament! Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 (editat) 7 centi costurile de productie, 299,93 dolari stiinta despre cum sa faci pastila plus impozite, taxe, asigurari. Ca altfel toti am face-o acasa pe genunchi. Cu alte cuvinte ...stiinţa te(ne) arde de două ori...o dată pentru cercetare şi apoi pentru drepturi de autor! Drepturi de autor care au fost posibile şi cu banii noştrii! Mai bine trecem pe medicina tradiţională(verde)...decât aşa ”cercetare”! Editat Septembrie 10, 2016 de elmar Link spre comentariu
spark Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Tot ce se descopera acolo (daca se v-a descoperi ceva ((( cica particula lui dumnezeu)))_se va duce acolo unde trebuie !!!???_chiar daca ni se va oferi ceva , nu se va putea implementa, romania nu mai are nimic_ nu mai avem nici macar hartile geologice cu resursele minerale_nimeni nu stie cit aur avem si daca acesta mai exista Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Să fii sigur că tot ce se va descoperi acolo(DACĂ se va descoperi)...va fi folosit doar de ”cei aleşi”...şi împotriva celorlalţi! N-am nici cea mai mică iluzie că va fi altfel...de aceea şi contribuţia noastră e complet benevolă ...ca să nu zic...slugarnică! Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Să fii sigur că tot ce se va descoperi acolo(DACĂ se va descoperi)...va fi folosit doar de ”cei aleşi”...şi împotriva celorlalţi! N-as zice ca rezultatul cercetarilor in domeniul laserului, de pana acum, au fost folosite doar de "cei alesi"-avem cu totii in casa CD/DVD/BluRay player,, etc-greu de crezut ca astea ar fi aparut fara nici o investitie in domeniul cercetarii fundamentale. Daca cercetarile acelea ne vor aduce teleportarea cuantica a informatiei, fibre optice mai ieftine, imagistica medicala mult mai performanta decat cea din prezent, atunci merita cu varf si indesat ultimul cent. Sa nu uitam ca LG si Philips au investit un miliard de dolari ca sa dezvolte panelul TFT-LCD care astazi echipeaza toate tV-urile si monitoarele PC, ecranele telefoanelor si tabletelor...daca strambau si aia din nas, ramaneam cu ce aveam inainte de 2000. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Aia nu studiaza lasere! cauta o particula postulata teoretic care foarte posibil sa nici nu existe. Iar daca o gasesc e cam ca si fara ea! Oricum am suci-o e chestie de sifonat banii, moderna si eleganta. Si mai greu de prins cu mita in sac deoarece nu trebuie sa produca nimic concret! Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Cam asa a fost si cu electronu` si nenea J.J. Thompson, nu??? Si n-as zice ca "e cam ca si fara el"... Link spre comentariu
Postări Recomandate