Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bicicleta electrica...idei si sfaturi

florinursu24

Postări Recomandate

Salut,vreau sa pun pe o bicicleta un motor care o sa functioneze cu baterii de laptop,am cativa acumulatori pe care nu le mai folosesc,cate baterii sa leg in serie ca sa pot incarca direct cu incarcatorul de laptop aceste baterii?incarcatorul fiind de 18,5V 3,5A...aceste baterii vor alimenta un motor micut recuperat de pe o coloana de directie de pe opel corsa c,am atasat poze cu bateriile respective pe care vreau sa le asez intr-o cutie, se vede in poza,si asezat pe portbagajul spate,astept sfaturi..:)

Editat de florinursu24
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinursu24

6

• validae

3

• QQme

2

• kinderu56

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai îl alimentezi la tensiunea nominală, masori curentul cerut si aproximezi ca merge la 10-15% din putere în gol.Am văzut astfel de încercări folosind bormasinile su aveau mandrina învelită în cauciuc, mandrina pe care o învârteau pe cauciucul rotii ca să o învârtească. Angrenajul ală are demultiplicare în el, scade turația și crește cuplul. Dacă motorul e la 12v poți pune maximum 4 acumulatori în serie ca să meargă, apoi încărcatul e partea a 2a.Nu o să ai viteza, nu o transformi în scuter, o să ai un ajutor la pedalat.

Link spre comentariu

.Nu o să ai viteza, nu o transformi în scuter, o să ai un ajutor la pedalat.

Nu conteaza cum iese,eu doar experimentez nu am ce pierde,eventual o sa castig putina experienta,

am conectat motorul la o baterie de laptop,si nu am putut sa o opresc cu mana,ma gandesc ca puterea

o sa creasca cand o sa cresc si amperajul,singura grija e incarcarea lor,in asa fel incat sa nu prajesc

incarcatorul,ma gandeam sa pun un bec de 12v intre baterie si incarcator.

Link spre comentariu

Ai nevoie de un motor de cca 250w un controller Pmw comandat de un senzor Hall pentru acceleratie ,acumultori de 24v la10/12 amperi si asta pentru o bicicletă fara mari pretentii dar destul de buna,altfel cu ce vrei tu iese o jucarie...Poti folosi cu succes motor de tip my1016 de 24v250/350w.

Editat de Sir john red
Link spre comentariu

Motorașul ăla de servo mișca volanul printr-un demultplicator de turație, care mărea cuplul.Dar să nu comparăm efortul de a mișca o coloană de direcție cu efortul de a mișca o persoană și greutatea proprie a bicicletei.....

Nu știu ce servo folosește Opel Corsa, dar e  posibil să fie un stepper controlat de un modul dedicat. Așa ceva folosesc și alte mașini (Ex. Fiat), nu are perii de cărbune și e astfel mai fiabil, deci e posibil să nu fie așa ușor să-l utilizezi.Pune o poză cu motorașul, are două fire de alimentare sau trei ?

Link spre comentariu

asa arata,incercat doar de pe o baterie de laptop are turatie mare dar si putere nu am putut sa il opresc cu mana,cu un pinion mic la motor si una mai mare pe bicicelta imposibil sa nu alerge.

post-214341-0-62524100-1473259732_thumb.jpg

Link spre comentariu

E motor obișnuit cu magneți permanenți....de fapt ai menționat și anterior asta, dar nu am fost prea atent atunci. Poate fi folosit, dar va termina destul de rapid acumulatorii de laptop, mai ales că-s folosiți. Va trebui să-i montezi un reductor dacă nu are deja.Pentru biciclete electrice există motoare dedicate care sunt montate direct în butucul roții din spate.Dar costă ceva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări