Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vortexion LTD Recorder TypeW.V.B

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TON

2

• +_Florin_+

1

• itube

1

• pstpstcichicichi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu foloseste transformator de intrare pt microfon? eu am gasit un astfel de magnetofon rusesc , ce-i drept mai balshoi....si avea ceva de n-am vazut in viata mea: transformatorul de intrare era inauntrul a trei ecrane faraday montate unul intr-altul si izolate electric ca vestitele lor papusi.in rest vreo 15 tuburi si 10kg de fier, dar nu era complet.Cand ma uit la asta, e o frumusete de aparat.

Link spre comentariu

nu greşeşti , cablat profesional nu la ghici.

Pai astazi se trage un contur de masa de jur-imprejurul unui cablaj imprimat si cica e "profesional"  :rade: .

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Cam asa se vede, ca minusul electroliticilor mari din stanga se duce la o cosa prinsa de sasiu.

Probabil de luat inseama e manunchiul rosu de fire care vine la electroliticul din mijloc. Adicatelea cum se ia "+" direct din filtraj pentru diverse puncte din circuit.

Link spre comentariu

Multe amplificatoare folosesc pentru traseul de masa sarma groasa din cupru. La acest amplificator vad ca s-a folosit sarma subtire insa traseele sunt foarte scurte pana la punctul de masa (carcasa). De remarcat ca desi carcasa este folosita ca masa nu s-au dus fire in multe locuri spre masa, ci le-au grupat (au asezat bine componentele). Optimizarea asezarii pieselor pentru a avea trasee foarte scurte spre masa este cheia succesului.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sper sa nu se supere dl Valderama,daca se cerde ca poluez topicul un moderator sa stearga postarea asta ,inclusiv pozele.Si eu folosesc carcasa ca "masa generala" ,am construit cam 20..25 de amplificatoare de chitara folosind carcasa ca masa generala.Pun aici doar spre exemplificare "matele" unui amp .Acest amp nu are zgomote suspecte,pe canalul clean este 0 noise,pe csnalul lead are doar hiss ,audibil doar cu volumul la maxim,datorita amplificarii enorme ,sunt 4 triode amplificatoare in cascada,etajul lead fiind high gain - pentru metale grele si foarte grele.La acest amp am folosit exclusiv tuburi rusesti ,6P3C-E&6H2P-EV.Pentru a evita,preintimpina aparitia hummului la ampurile de chitara folosesc separerea circuitelor de filament,pentru finale exista jn circuit cu mediana la masa (pe traful de alimentare sunt doua infasurari de 3,15V),pentru 6H2P-EV un circuit separat filamente ,6,3V CC si potentialul filamentului ridicat fata de catod (6H2P-EV are Ufk 100V ) asa impusc doi iepuri ,protejez tubul si evit si aparitia zgomotului - in special pe canalul lead.Carcasa s-a folosit ca masa generala la zeci de milioane de aparate cu tuburi,fiind o arta aranjarea componentelor in aparate,cine are aparate de radio cu tuburi cred ca abservat ca sasiul este masa generala a aparatului ,ma refer la cele lucrate in aer,cose,barete.In urma cu aproximativ o luna am fost contactat de cineva de la un studio de inregistrari,nu le mai functiona un microfon Neumann,microfon din anii 60 ,foarte scump si rar ,defectul a constat din tubul EF12K Spetzial (Telefunken) fara emisie,acest microfon are in interior etajul amplificator cu EF12 si transformatorul de iesire - balansat,carcasa microfonului este masa generala,totul lucrat in aer,filamentul tubului este alimentat in AC ,in mixer nu se aude nici fir de zgomot,deci se poate si zgomot 0 in AC ,microfonul este tipul condensator ,extrem de sensibil,este folosit pentru inregistrarea vocilor,a fost cumparat de studio din Germania prin licitatie,nu a costat decit 6000 de euroi.

post-176980-0-23723500-1473398931_thumb.jpg

post-176980-0-98561300-1473398967_thumb.jpg

post-176980-0-81520100-1473398980_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări