Vizitator ciupry Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Salutare 2 all.Am si eu o mica pb.Am un dif rusesc din care e facut un subwoofer.A fost rebobinat(nu de mine)..stiam k e de 4ohm..da l-am masurat si e mai mic de 4..undeva la 3.5ohm.MI-am facut de curand un amplif cu kitury mosfet luat de pe elprod.Si din cauza la difu ala am parlit mosfeturile :snakeman: ..Ma poate ajuta cineva cu o schema ceva..sa maresc putin rezistenta la dif sau se poate mari rezistentza fara sa schimb bobina?K nu as mai vrea sa mai umblu si sa il desfac..etc..Ms anticipat :smt003 Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Cind masori un dif cu ohmmetrul, iti va arata mai putin ptr ca e diferenta intre rezistenta (ce se masoara in curent continuu) si impedanta (care se masoara cu semnal). Raportul intre cele 2 era ceva de genul 1/1,25 din cite imi aduc aminte. Adica un dif cu impedanta de 4Ohmi poate avea o rezistenta de 3,2Ohmi, unul de 8Ohmi va avea rezistenta cam de 6,4Ohmi. Desigur nu e fixa aceasta valoare, eu am avut difuri rusesti de 4Ohmi/75W cu rezistenta de 2,7Ohmi. Eu cred ca nu de la dif s-a ars ampliful ci au fost trz. prosti. Link spre comentariu
Vizitator ciupry Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Cum sa fie prosti tranzistorii?? INk faza..k se auzea sunete in tranzistori..ceva nu era bun din partea difului.Am facut prima data proba la un prieten si la el a mers..na avut nimik.Da knd am pus la mine am compromis ampliful :(.UIte si kiturile folosite: http://www.elprod.ro/new/SANY0174.jpg Difu meu tot de ala care zici u rusesc de 75W Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 la ce tensiune alimentezi kitul ala ?? se poate din cauza tensiunii de alimentare mare sa nu mai mearga in 4 ohmi ampliful Link spre comentariu
Vizitator ciupry Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Kiturile au fost alimentate la +.- 45v. Chestia este k mosurile s-au ars dupa cca 10min de functiune.Si ink o chestie interesanta: Se auzea sunet din mosfeturi k si cum ar fi "cantat".A mai patit asa ceva vreo cineva? Care ar fi cauza? :toimonster: Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 uite ce scrie aici " Puterea de iesire C&S-0001 (stereo) 2x100w/4ohm - 2x80w/8ohmTensiunea de alimentare pentru sarcina de 4ohm minim +/- 30Vcc , maxim +/- 42Vcc (nominal +/- 40Vcc)" deci cam mare pt 4 ohmi +,-45V ... acum altceva ai racire buna ? ai protectii ? la scurt , suprasarcina, termica ? Link spre comentariu
Vizitator ciupry Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Sa vezi k aci poate sa fie buba :-s..eu am facut amplifu cu un preten..cred k i-a sarit in ochi tensiunea max pe 8ohm,48v..si a pus 45v...nu am fost nici eu prea atent(el se pricepe mai bine k mine:d)...si cred k din cauza asta a fost o supratensiune...urmata de suprasarcina.....difu meu era prea mic in oameni..si de asta cantau mosurile....si apoi s-au ars.....asa sa fie? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 cel mai probabil asta este ..... daca nu ai avut nici protectii...... :yawinkle: pe viitor pune niste protectii ca e mai sigur decat sa schimbi finalii si e si mai ieftin Link spre comentariu
Vizitator ciupry Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 Ce protectii anume sa pun...rezistente fuzibile? sau ce anume? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 16, 2007 Partajează Postat Aprilie 16, 2007 cauta si tu pe forum , ca sunt o gramada de scheme cu protectii (la scurt, la supratemperatura, suprasarcina) Link spre comentariu
Vizitator ciupry Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 O schema buna pt scurt imi poate da cineva pt kitu ala de la elprod? :smt003 ..ms anticipat Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 17, 2007 Partajează Postat Aprilie 17, 2007 discutia se muta la amplificatoare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum