Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistentza dif

Vizitator ciupry

Postări Recomandate

Vizitator ciupry

Salutare 2 all.Am si eu o mica pb.Am un dif rusesc din care e facut un subwoofer.A fost rebobinat(nu de mine)..stiam k e de 4ohm..da l-am masurat si e mai mic de 4..undeva la 3.5ohm.MI-am facut de curand un amplif cu kitury mosfet luat de pe elprod.Si din cauza la difu ala am parlit mosfeturile :snakeman: ..Ma poate ajuta cineva cu o schema ceva..sa maresc putin rezistenta la dif sau se poate mari rezistentza fara sa schimb bobina?K nu as mai vrea sa mai umblu si sa il desfac..etc..Ms anticipat :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr4g0n

4

• Sharky

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Cind masori un dif cu ohmmetrul, iti va arata mai putin ptr ca e diferenta intre rezistenta (ce se masoara in curent continuu) si impedanta (care se masoara cu semnal). Raportul intre cele 2 era ceva de genul 1/1,25 din cite imi aduc aminte. Adica un dif cu impedanta de 4Ohmi poate avea o rezistenta de 3,2Ohmi, unul de 8Ohmi va avea rezistenta cam de 6,4Ohmi. Desigur nu e fixa aceasta valoare, eu am avut difuri rusesti de 4Ohmi/75W cu rezistenta de 2,7Ohmi. Eu cred ca nu de la dif s-a ars ampliful ci au fost trz. prosti.

Link spre comentariu
Vizitator ciupry

Kiturile au fost alimentate la +.- 45v. Chestia este k mosurile s-au ars dupa cca 10min de functiune.Si ink o chestie interesanta: Se auzea sunet din mosfeturi k si cum ar fi "cantat".A mai patit asa ceva vreo cineva? Care ar fi cauza? :toimonster:

Link spre comentariu

uite ce scrie aici " Puterea de iesire C&S-0001 (stereo) 2x100w/4ohm - 2x80w/8ohmTensiunea de alimentare pentru sarcina de 4ohm minim +/- 30Vcc , maxim +/- 42Vcc (nominal +/- 40Vcc)" deci cam mare pt 4 ohmi +,-45V ... acum altceva :d ai racire buna ? ai protectii ? la scurt , suprasarcina, termica ?

Link spre comentariu
Vizitator ciupry

Sa vezi k aci poate sa fie buba :-s..eu am facut amplifu cu un preten..cred k i-a sarit in ochi tensiunea max pe 8ohm,48v..si a pus 45v...nu am fost nici eu prea atent(el se pricepe mai bine k mine:d)...si cred k din cauza asta a fost o supratensiune...urmata de suprasarcina.....difu meu era prea mic in oameni..si de asta cantau mosurile....si apoi s-au ars.....asa sa fie?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări