Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza exterior - aparat sudura ?

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

6

• VEF

3

• validae

2

• Ion_Bumbu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai sa fii pregătit pentru 35-40A. Cam așa cred eu.Fir de minimum 6 mm2. Priza care să suporte curentul ală.Și dacă ne spui si ce înseamnă kwa îți spunem și mai precis. Eu stiu decât kva sau kw.

Link spre comentariu

Pai sa fii pregătit pentru 35-40A. Cam așa cred eu.Fir de minimum 6 mm2. Priza care să suporte curentul ală.Și dacă ne spui si ce înseamnă kwa îți spunem și mai precis. Eu stiu decât kva sau kw.

Unde găsesc fir de 6mm ?Priza care sa suporte 40A ?Kilowati,am vrut sa spun :rade:

Link spre comentariu

La magazinele de electrice, prize nu stiu, dacă se fac monofazate la curentul ăla, tot la electrice trebuie să întrebi. Dacă nu, iei trifazata și ștecher trifazat și legi doar ce ai.

Link spre comentariu

Curentul ăla (max. 36A) îți va cam solicita BMP-ul, mai precis va ieși ceva fum din contor.... mai ales dacă vei tăia cu traful pe putere maximă. Ia în considerare și posibilitatea conectării simultane (neplanificată) și a altor consumatori importanți de curent (hidrofor, mașina de spălat, etc) când în cel mai ,,fericit,, caz va sări siguranța generală...

Link spre comentariu

Pe contor scrie parcă un i max, vezi măcar pe ăla să nu îl afumi. Firele se mai înlocuiesc.Și firele de branșament știi cum sunt? Ele suporta curentul asta?

Firele care vin de la stâlp pana în spatele contorului au 3mm fiecare,teoretic dacă aparatul de sudura este mono ar trebui sa ducă, nu ?  :scarpin

Link spre comentariu

Acelea rezistă, fiind poziționate ,,în aer,,  iar secțiunea lor (de circa 7mmp) fiind cam la limită pentru acest consum, dar contorul mă tem că nu va rezista prea bine. S-ar putea să luați în calcul o modificare de branșament dacă aveți de gând să folosiți  acel aparat de sudură...

Link spre comentariu

Avizul de racordare pentru branșament monofazat se acordă în două situații:25A(230Vx25A=5750W)sau 32A(230Vx32A=7360W).Soluția este branșamentul trifazic,și aparatul se alimentează între o fază(la alegere),și nul :96Aparatul dumneavoastră de sudură absoarbe 8000W...nu poate fi folosit în situația prezentată,decât cu risc de incendiere a instalației locuinței :96(Acuma,ca să fac o glumă,Dorel electrician model leagă aparatul de sudură direct la stâlp :rade: )Ceea ce am scris eu mai sus,cu privire la avizul de racordare,și puterea totală instalată în regim monofazat,se referă la branșamentele relativ recente(cu BMP la poarta locuinței)Dacă matale ai sistemul vechi cu firidă pe peretele locuinței,și contor în interior,nu poate tranzita decât max.25A,iar dacă în firidă nu mai este siguranța automată,ci "sârmoaie",riscul de incendiu e 100%(conductoarele trec prin podul locuinței).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări