cearda Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Ce fel de priza trebuie pentru un aparat de sudura ?Iar de la panou pana la priza ce fel de cablu trebuie folosit (diametru fir) ?Priza va fi montata în exterior.Aparatul de sudura:220v 8kwa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pai sa fii pregătit pentru 35-40A. Cam așa cred eu.Fir de minimum 6 mm2. Priza care să suporte curentul ală.Și dacă ne spui si ce înseamnă kwa îți spunem și mai precis. Eu stiu decât kva sau kw. Link spre comentariu
cearda Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pai sa fii pregătit pentru 35-40A. Cam așa cred eu.Fir de minimum 6 mm2. Priza care să suporte curentul ală.Și dacă ne spui si ce înseamnă kwa îți spunem și mai precis. Eu stiu decât kva sau kw. Unde găsesc fir de 6mm ?Priza care sa suporte 40A ?Kilowati,am vrut sa spun Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 La magazinele de electrice, prize nu stiu, dacă se fac monofazate la curentul ăla, tot la electrice trebuie să întrebi. Dacă nu, iei trifazata și ștecher trifazat și legi doar ce ai. Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) Mai greu de gasit o priza monofazata care sa suporte 35 A dar fir de 6 mmp se gaseste la magazinele de elctrice am vazut si pe site-ul Dedeman. Editat Septembrie 6, 2016 de VEF Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Si te sfătuiesc să pui fir de 10... Patronul principal de cât îl ai la casa? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Curentul ăla (max. 36A) îți va cam solicita BMP-ul, mai precis va ieși ceva fum din contor.... mai ales dacă vei tăia cu traful pe putere maximă. Ia în considerare și posibilitatea conectării simultane (neplanificată) și a altor consumatori importanți de curent (hidrofor, mașina de spălat, etc) când în cel mai ,,fericit,, caz va sări siguranța generală... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pe contor scrie parcă un i max, vezi măcar pe ăla să nu îl afumi. Firele se mai înlocuiesc.Și firele de branșament știi cum sunt? Ele suporta curentul asta? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) De 32Aac priza/stecher monofazic gasiti cite vreti. http://www.comenzielectrice.ro/produse/prize-si-fise-industriale-11 Gasiti tot aici si de 63Aac mono Grig Editat Septembrie 6, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
cearda Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Pe contor scrie parcă un i max, vezi măcar pe ăla să nu îl afumi. Firele se mai înlocuiesc.Și firele de branșament știi cum sunt? Ele suporta curentul asta? Firele care vin de la stâlp pana în spatele contorului au 3mm fiecare,teoretic dacă aparatul de sudura este mono ar trebui sa ducă, nu ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 3 mm diametru probabil spuneți. Firele se dau la arie, vedeți ce arie are un cerc cu diametrul 3. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Acelea rezistă, fiind poziționate ,,în aer,, iar secțiunea lor (de circa 7mmp) fiind cam la limită pentru acest consum, dar contorul mă tem că nu va rezista prea bine. S-ar putea să luați în calcul o modificare de branșament dacă aveți de gând să folosiți acel aparat de sudură... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Nu prea va recomand să folosiți ăla, e cam mare... Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Avizul de racordare pentru branșament monofazat se acordă în două situații:25A(230Vx25A=5750W)sau 32A(230Vx32A=7360W).Soluția este branșamentul trifazic,și aparatul se alimentează între o fază(la alegere),și nul :96Aparatul dumneavoastră de sudură absoarbe 8000W...nu poate fi folosit în situația prezentată,decât cu risc de incendiere a instalației locuinței (Acuma,ca să fac o glumă,Dorel electrician model leagă aparatul de sudură direct la stâlp )Ceea ce am scris eu mai sus,cu privire la avizul de racordare,și puterea totală instalată în regim monofazat,se referă la branșamentele relativ recente(cu BMP la poarta locuinței)Dacă matale ai sistemul vechi cu firidă pe peretele locuinței,și contor în interior,nu poate tranzita decât max.25A,iar dacă în firidă nu mai este siguranța automată,ci "sârmoaie",riscul de incendiu e 100%(conductoarele trec prin podul locuinței). Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 De care contor aveti ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum