xtgs Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 am aceasta sursa de la un lcd Finlux, 17IPS17-4 care aparent functioneza ,adica scoate 5v si 12v ,dar la conectarea unei sarcini(bec) se stinge si aprinde becul....nu are curent suficient...am schema .am schimbat TL.optocuplor,STRW..condensatori...ce ar putea provoca acest defect... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 Cu sursa cuplata la mainboard, cum se manifesta defectul la tv?, un defect tipic la aceasta sursa este C838=1uF(clacat)......... Link spre comentariu
xtgs Postat Septembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2016 cu mainul conectat scade tensiunea de 5v la 3,2v si ledul clipeste....nu gasesc c838 este electrolitic...? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 C838 este pe iesirea stabilizatorului de 12v IC804 si din cite imi aduc aminte, este smd ceramic. Link spre comentariu
xtgs Postat Septembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2016 varianta mea este fara ic804 si implicit.. c838........ Link spre comentariu
winstyle Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 (editat) Grupul de rezistențe din pinul 2 al STRW-ului , sunt bune ? Să nu fie vreuna , sau două , intrerupte , și iti declanșează eronat protecția la supracurent . Initial , ce defect a avut sursa ? S-a ars , cumva , STRW-ul ? Editat Septembrie 5, 2016 de winstyle Link spre comentariu
xtgs Postat Septembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2016 rezistentele pe pinul 2, sunt ok ;am incercat chiar reducerea la 0,1ohmi dar nimic.. ps. defectul prezentat este cel cu care a venit tv... Link spre comentariu
winstyle Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Condensatorul electrolitic de 400 volti este bun ? Ar putea provoca genul acesta de defect , dacă are capacitatea scăzută + un ESR mare . Am intâlnit la un TV CRT . Se manifesta cam la fel sursa ... Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 in cazuri extreme se poate monta un ups001 dar trebuie montat un consumator ,,rezistenta,, pentru ca in stby 5v devine 6-8v si 12v 15-18v ,am apelat la acesta metoda in sursele lovite de soc de curent Link spre comentariu
cristybadea Postat Iulie 15, 2022 Partajează Postat Iulie 15, 2022 Sa nu mai deschid alt subiect spuneti-mi va rog ce STRWare aceasta sursa?Am gasit condensatorii de 1000/25v din secundar umflati si integratul bubuit.Cer scuze initiatorului.multumesc. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 15, 2022 Partajează Postat Iulie 15, 2022 https://elektrotanya.com/vestel_17ips17_power_supply_sch.pdf/download.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum