Depanatoru Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) Bucla de masa nu are sens strict "ochiometric" , ca o vezi ca si bucla inchisa , mai depinde si ce diferente de potential apar pe acolo , e destul de complicat , de asta uneori merge , alteori nu . Oricum mai corect trebuia facut cablajul sub forma de stea , in loc sa inconjoare planul de masa montajul sa fie undeva in centru , acolo pus un condensator de filtraj unde vin firele de alimentare plusul si masa , care apoi se raspandeste in toate directiile pe unde trebuie . Editat Septembrie 6, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) ..perfect..astept sa vad si eu niste cablaje.....eu am facut destule...ideea e SA NU MI SE MAI MODIFICE POZELE pentru a sustine teorii tembele....deja e un nivel jos de tot ceea ce fac unii domni de pe aici... Editat Septembrie 6, 2016 de gedd Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 Oricum mai corect trebuia facut cablajul sub forma de stea , in loc sa inconjoare planul de masa montajul sa fie undeva in centru , acolo pus un condensator de filtraj unde vin firele de alimentare plusul si masa , care apoi se raspandeste in toate directiile pe unde trebuie . Nu sunt de acord. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) oricum am privi curentul din ieşire un canal circula evident pe traseul de masă intrare a celuilalt canal. acest preamplificaor MM lucrează în RF ?! de ce să decuplat ecranul(pin 9 tub) dintre cele doua triode 6N1P/6N2P în AC-RF ?!(prin condensator de mica capacitate) în ce schemă/manual cu aplicaţii în joasă frecvenţă aţi regăsit aceasta decuplare a ecranului(pin 9 tub) 6N1P/6N2P ?! domnule dacă o să analizezi toată documentaţia rusească cu aplicatiii în joasă frecvenţă a tuburilor 6N1P/6N2P o să găseşti pinul 9(ecran) conectat direct la masă. domneata inchizi curentul repetor catodic din iesire un canal prin circuitul de masa intrare a celuilalt canal asta cum explici ?! Editat Septembrie 6, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) am decuplat pinul 9 cu condensator ca asa a vrut muschiul meu....pune-ti ochelari ca sa vezi mai bine,ia vezi unde e iesirea semnalului...ai mazgalit inutil poza... "..oricum am privi curentul din ieşire un canal circula evident pe traseul de masă intrare a celuilalt canal." domnule,dumneata vezi ce prostii spui? ia nu-mi mai polua topicul si mai citeste cate ceva..poate o sa iti dai seama de ce am facut asa cum am facut in schema....! Probabil ca japonezii aia erau tampiti cand au realizat schema...probabil ca romanii sunt cei mai inteligenti pe forumuri cand vine vorba de tuburi...si da....daca te uiti in erata jos o sa vezi...TUBUL 6N1P!!! uite imi fac ultima pomana cu dumneata si iti indic sursa...daca nu accepti anumite lucruri si esti mereu gica-contra te declar TROLL!!! AI DAT CU MUCII IN FASOLE SI DE DATA ASTA.....FELICITARI Ai vazut domnule unde si cine decupleaza 6N1P asa cum am facut eu? niste imbecili de japonezi care nu stiu carte...iar articolul asta publicat in revista aia..Glassware...e o mizerie...evident..astia ar trebui sa scrie articole inspirate de pe acest forum...ca de,unii de aici sunt maestri absoluti in ale tuburilor...parol Editat Septembrie 6, 2016 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) nu înţelegi esetialul, sunt alt tip de etaje(ieşire pe catod cu generator de curent constant). http://www.manualguru.com/hp/aikido-stereo-9-pin-pcb/users-manual/page-9 dumneata ai în preamplificatorul MM acest tip de etaje ?! clar curentul tău din repetorul catodic ac/dc(un canal) se închide prin circuitul de masă din intrare(celălalt canal) arată o aplicatie (de JF/AF)care sa includă tuburi de tip 6N1P sau 6N2P cu pin 9 decuplat doar in ac. Editat Septembrie 6, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) domnule...dumneata esti turc? ti-am explicat unde am gasit decuplarea pinului 9 la masa prin condensator.....chiar nu poti intelege despre ce vorbesc? m-ai intrebat unde am vazut eu decuplarea ecranului asa cum am facut eu iar eu,ti-am indicat sursa,articolul...nu poti intelege? Deci e posibila decuplarea IN AUDIO a ecranului asa cum am facut eu,ESTE O SOLUTIE TEHNICA? DA SAU NU? Nu imi mai modifica pozele pentru a-ti sustine aberatiile ca nu iti permit!! Nu deturna topicul doar ca sa iti validezi dumneata aberatiile tehnice si cunostintele mediocre in ale tuburilor...... PUNE MANA PE CARTE SI MAI STUDIAZA,SUNTEM IN MILENIUL 3 SI S-AU INVENTAT METODE MODERNE DE REALIZARE A CABLAJELOR...NU MAI E CA ACUM 50 DE ANI CU CREIONUL SI LINIA.... Editat Septembrie 6, 2016 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) stă scris aşa mai sus: "domnule dacă o să analizezi toată documentaţia rusească cu aplicatiii în joasă frecvenţă a tuburilor 6N1P/6N2P o să găseşti pinul 9(ecran) conectat direct la masă" găseşti ca fiind echivalente 6N1P sau 6n2p cu 6DJ8 sau 12AU7 sau cum ?! ştii cumva ce reprezentare are pinul 9 la 12au7,12bh7...etc ? dubla triodă 6DJ8/ECC88 a fost proiectată pentru circuite amplificatoare cascod RF sau IF dar se poate folosi bine mersi şi în AF. care din tuburile folosite de dumneata 6N1P sau 6N2P au fost proiectate pentru etaje de amplificare RF sau IF de tip cascod. ştiu că tuburile 6N1P-6N2P au fost proiectate pentru amplificare joasă frecvenţă. să vedem un condensator decuplare filament(încercuit cu roşu). se înţelege simplu(de bun simţ) cum şi unde este folosit acest condensator(ecranul dintre triode 6N1P 6N2P pin 9 în aplicaţii de joasă frecvenţă ca în schema dată pag 1 se decuplează direct la masă). Editat Septembrie 6, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) Doamne...nu imi vine sa cred....era vorba de solutia tehnica folosita de mine...eu daca vreau,orice tub folosesc,ii pot decupla ecranul la masa printr-un condensator...pot sau nu? Am indicat si un articol din revista Glassware unde s-a folosit acea solutie....ce conteaza ca e nu stiu ce configuratie...dumneata cu o pagina in urma ma intrebai unde am vazut solutia aia in audio..si ti-am aratat unde...NU DISCUT DE TIPUL DE CONFIGURATIE...ci doar de faptul ca decuplez ecranul prin CONDENSATOR....vad ca dumneata nu ai capacitatea de a intelege lucruri elementare...SI NU IMI MAI MODIFICA POZELE CA SA ITI SUSTII PROSTIILE TEHNICE...ESTI RAU INTENTIONAT!!!ROG UN MODERATOR SA STEARGA TOATE PROSTIILE OFF TOPIC!!! Editat Septembrie 6, 2016 de gedd Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) 12AX7.pdfDacă îmi permiteți, 12ax7 si 12AU7 au la pinul 9 priza de filament ele se alimenteaza cu 12,6v intre 4 si 5 sau 6,3v intre 4+5 si 9. De aceea s-a decuplat ilamentul cu condensator la masa. Schema postata de @gedd în #35 are o greseala: la 9 nu este ecranul dintre triode ci priza mediana dintr filamente. 6N2P are la pinul9 ecran si filamentele intre 4 si 5 IN PARALEL.Asta inseamnă că schema a fost concepută pentru 12A*7 cu filamentele la 12v. Parere personala. Editat Septembrie 6, 2016 de Dan Minciu Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) UNDE E ECRANUL DINTRE TRIODE?? valderama face o confuzie imensa...domnule,eu nu vorbesc despre filamente,ridicare de potential etc..eu vorbesc strict despre pinul 9!!! valderama iar incurca borcanele,se vede clar ca are lacune majore in ceea ce priveste cunostintele in electronica si chiar dificulati de a intelege unele lucruri de bun simt... Iar daca nu s-a pomenit metoda asta de decuplare..uite,o patentez eu...se va chema metoda GEDD Editat Septembrie 6, 2016 de gedd Link spre comentariu
adigh Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) ....... daca vreau,orice tub folosesc,ii pot decupla ecranul la masa printr-un condensator...pot sau nu? .......ce conteaza ca e nu stiu ce configuratie........ Daca vrei poti. Poti pentru ca e democratie, nu pentru ca asa e cel mai bine d.p.d.v. tehnic. La joasa frecventa un cuplaj la masa al ecranului printr-un cond de 100nF e un cuplaj destul de slab. la inalta frecventa poate fi eficient dar la joasa frecventa (brum de 100Hz) acel condensator cupleaza foarte slab ecranul la masa. Un cuplaj galvanic la masa al ecranului e mult mai bun la orice frecventa. De ce avem totusi uneori cuplaj printr-un condensator ? Pentru tuburile care au ecranul conectat intern la filament a pune galvanic ecranul la masa, inseamna sa nu mai putem beneficia de ridicarea potentialului filamentului la B+/4(conform documentului). Iar pierderea acestei solutii nu e de dorit. Cuplajul la masa doar in alternativ e compromisul facut pentru a putea beneficia de ridicarea potentialului filamentului. Daca nu se ridica potentialul filamentului atunci cuplarea ecranului direct la masa e de dorit in locul cuplajului prin condensator. Editat Septembrie 6, 2016 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 deci hai sa ne intelegem...cu toata teoria asta ce se vrea a demonstra? ca nu am realizat cablajul corect? ca nu am facut bine ceea ce am facut? ca nu imi functioneaza montajul? sau care e ideea? vad ca vin tot felul de teoreticieni si isi dau cu parerea...nu va mai dati cu parerea daca nu ati pus mana sa faceti ceva clar...!! daca tot nu e ok varianta astora din Glassaudio...de ce naiba au folosit-o? de ce se decupleaza pinul 9 cu un condensator? ce ma impiedica sa ridic potentialul filamentelor si sa imi pastrez condensatorul acolo unde vreau eu? Oameni buni,puneti mana pe carte si nu mai confundati lucrurile....condensatorul ala de pe pinul 9 NU E ACELASI CU CEL DIN EXEMPLUL DAT DE valderama(sunt lucruri total diferite)...valderama a incurcat iar borcanele nu o luati pe urma lui.....!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) evident pinul 9 în cazul dublelor triode 6N2P sau 6N1P reprezintă conexiunea ecran şi atât, constructiv ecranul este plasat între anozii 6N2P sau anozii 6N1P sa venim cu exemple practice de conectare ecran 6N2P https://www.istok2.com/schemes/pics/Gr/Karavella.GIF https://www.istok2.com/schemes/pics/Us/EhoReverberator.GIF http://cxem.net/sound/amps/amp84.php evident fiecare poate conecta ecranul 6N1P sau 6N2P (pin 9) unde doreşte, am făcut următoarea afirmaţie domnule dacă o să analizezi toată documentaţia rusească cu aplicaţii în joasă frecvenţă a tuburilor 6N1P/6N2P o să găseşti pinul 9(ecran) conectat direct la masă aici http://oi64.tinypic.com/11w4gtl.jpg se vede clar cum se închide circuitul de masă pe etaje, tot evident fiecare poate realiza un pcb cu programe ajutătoare după cum îl taie capu vedem din cablaj cum apare conexiunea de alimentare cu minus... să ne spună gedd în ce punct pe cablaj stă conectat minusul alimentari ?! Editat Septembrie 6, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2016 valderama te rog sa nu imi mai poluezi topicul...pune mana pe carte si mai studiaza...nu e o rusine nici la varsta dumitale...du-te la facultate si crede-ma ca inveti lucruri noi....suces Link spre comentariu
Postări Recomandate