Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor subwoofer CJC

Vizitator gerbil

Postări Recomandate

Vizitator gerbil

Salut ! Am un sistem 5.1 CJC ca acesta http://www.maxit.ro/product/417/426.... De ceva timp a inceput sa faca foarte urat subwooferul, parca zici ca e un foc asa haraie... Am demontat sub si am vazut ca e difuzorul de vina, probabil sa dezlipit ceva prin el nu stiu ce are... Am cautat pe la diverse magazine si nu gasesc la fel: pe el scrie 30 w 4 ohmi si are 10 cm in diametru....la magazine au numai de 50 w si mult mai mari... Unde as putea gasi asa ceva, avand in vedere ca un sistem nou ca al meu este si 170 lei la unele magazine, nu ar merita sa dau foarte mult pe difuzor.....Deci unde as puta gasi un difuzor din acesta la ul pret cat de cat rezonabil? ( sunt din Bucuresti )...Multumesc ....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

1

• radue

1

• Solim

1

• Dj_Cc

1

Top autori în acest subiect

Ar fi bine daca ai posta poze cu difuzorul. Eu ti-as sugera sa incerci sa il repari (merita o incercare) si poate mai inveti ceva daca nu reusesti mai bine iti cumperi unul nou. Odata si eu trebuia sa repar un voxlab ptr cineva numai ca diful era praf la urma am bagat un SAL parca in el si un amplificator mai mare, sincer suna mult mai bine decat ma asteptam.Incearca sa faci cateva simulari si vezi daca ti se potriveste vre-un difuzor in incinta daca vrei neaparat un difuzor nou.Bafta

Link spre comentariu

Nu merita reparat. Sistemele alea sunt niste stifturi in adevaratul sens al cuvantului. Din punctul meu de vedere suna infect.Basul este o huruiala, lipsa de medii-bas si inaltele sunt numai niste fasaituri...

Link spre comentariu

Nu merita reparat. Sistemele alea sunt niste stifturi in adevaratul sens al cuvantului. Din punctul meu de vedere suna infect.Basul este o huruiala, lipsa de medii-bas si inaltele sunt numai niste fasaituri...

Foarte adevarat Radue.bine zis,cand auzeam ce infect suna unele,imi venea sa ascult la difuzorul de la telefon ca si ala se auzea mai bine,apropo am auzit ca sunt boxe pt telefon care le atasezi la el si se aud destul de tare,imi da cineva un link?
Link spre comentariu
Vizitator cosmaru

Salut !Am sistemul de mai mult de 2 ani si nu mi-a placut cum suna de la inceput - in primul rind subwooferul.Am inceput sa urmaresc semnalele audio in interior si in final am gasit o gresala in schema care afecteaza basul. Separarea joaselor se face cu un filtru activ cu un operational dublu. La iesirea lui semnalul este destul de mare. Din pacate, polarizarea integratului urmator (care este potentiometru electronic) este gresita. Toate integratele folosite ca potentiometre sunt polarizate pe intrare cu un divizor rezistiv la 1.4Vcc. In cazul basilor, semnalul are o valoare virf-virf mai mare si este limitat provocind distorsiuni. Solutia este sa se ridice polarizarea la o valoare de aprox. 5-6V (numai la basi). Schimbind o rezistenta se elimina distorsiunile pe subwoofer. Personal am facut si alte modificari -in special condensatori si merge onorabil.Sper ca informatia sa ajute toti posesorii de CJC 690R.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări