Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SL-PS 740a defect

Vizitator Costica78

Postări Recomandate

Vizitator Costica78

Buna ziua, am achizitionat un cd player de la un amic cu defect si anume nu mergea displayul, in rest totul functional. M-am uitat prin el la partea cu displayul cu speranta sa gasesc vreun defect, nu am gasit alimentarea lui este ok el ramane mort. Din greseala cred dar nu sunt convins am atins ceva si nu mai functioneaza deloc imi scoate sertarul afara si asa ramane chiar si cand butonul on/off este oprit, banui ca e un scurt dar nu l-am gasit, m-am gandit la CI de la loading motor.

Rugamintea mea acum este daca cineva s-a mai confruntat cu asa o problema sa-mi dea niste sfaturi.

Si mai o chestie ce este cu protectiile astea ICP 1,2 - ICP 11,12, nu ar trebui sa functioneze ca si protectii la CI ? Am observat ca 3 dintre ele conduc curent iar una nu, nici nu stiu cu se pot inlocui arata ca niste tranzistori dar cu 2 picioare si pe ele scrie N 15. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• dan-a2

1

Vizitator Costica78

Am inclocuit  piesa N15  - siguranta respectiva acum merge, am ajuns la defectul initial, ma uit la partea de display sa vad ce descopar.Displayul tot neiluminat ramane.

Link spre comentariu
Vizitator Costica78

Nu i dau de capat cu dysplaiul, nu cred ca e ars nu stiu unde sa mai caut, astia nijalaii imi arata in schema sa caut si vreo 2-3 tranzistori pe circuitul Phono de casti nu imi dau seama ce legatura e... astept si ceva sfaturi indrumari daca se poate.

Sigur s-a mai lovit cineva de treaba asta.

Link spre comentariu

Iei de aici schema: http://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/pdf/telecharge.php?pdf=Technics-SLPS-740-A-Service-Manual.pdfLa pagina 21 ai display-ul. Verifici pinii FIL (1,2, 41, 42). Apoi masori intre pinii 3 si 4 din FC613 (notat A si B). Switchul S651 (Power) trebuie actionat in prealabil. Asta aduce alimentare de 5.2Vca la display. Apoi, mai vedem.

Editat de thunderer
Link spre comentariu
Vizitator Costica78

Nu am apucat sa ma uit la el, sigur ma uit si scriu si thx pentru mesaj si indrumare. Maine sper sa am timp sa fac ceva masuratori, prima data cand l-am bulit am verificat FL 1,2 si FL 41,42 erau 5 volti. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări