Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curent condensator

Nicolae Chitimia

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

1

• sesebe

1

• puriu

1

• Nicolae Chitimia

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vrei să-l folosesti la un aparat de Sudura?Nu stiu ce curent suporta dar nu cred ca rezista într-un aparat de sudura. Una este sa reziste la un scurt accidental si alta este sa functioneze aproape permanent în scut.Pt aparat de Sudura eu recomand baterii de conducătoare.

Link spre comentariu

Salut,

Din formule avem: C=Q/U, daca incarci condul la 63V cat suporta maxim vei avea pe el o sarcina de Q=68000*63/1000000=4,284 C.

Cum I=Q/t vei avea la un scurt de o secunda Imax=4,284A, dar conteaza foarte mult in ce regim de functionare se afla acest condensator.

Succes

Editat de craciun
Link spre comentariu

Un condensator electrolitic nu poate da in scurtcircuit atat curent cat poate el suporta (multi kA). Are rezistenta interna (ESR) prea mare pentru asta. Timpul de descarcare in regim de scurt este destul de mare, de ordinul 0,1 ms la condensatoarele de blitz. Toata energia acumulata se transforma in caldura interna. Daca descarcarea are loc pe o rezistenta mica externa, energia se imparte proportional pe rezistenta interna si pe cea externa. O baterie de condensatoare mai mici are ESR mai mic decat unul singur mai mare. Pentru sudura, condensatorul de 68 mF / 63 V ar merge numai la sarme relativ subtiri. Pentru cuie de 2 mm ar trebui mai multe bucati. La noi s-a facut pe vremuri o baterie de condensatoare de 1 F / 300 V cu care se sudau dintii de furca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări