Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oferta TI CCS

Liviu M

Postări Recomandate

Salutare,

Citind pe 43oh.net, am data peste un topic despre o oferta TI - un launchpad MSP-EXP430G2 + o licenta CCS (Node Locked Single User) pentru 9,99 $ si m-am gandit sa raspandesc zvonul si pe elforum, ca poate intereseaza pe cineva.

Numai bine,

Liviu

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

6

• mars01

6

• nico_2010

1

La 9.99USD se adauga 7USD (shipping and handling) si probabil TVA 20% pt total (pt ca depaseste 10USD cat si pentru ca TI trimite de regula cu curieri gen DHL, FEDEX). Asa ca suma ajunge la cca 20.4USD daca se cumpara direct de la TI. Adica cca 82lei.

Daca se cumpara de la Farnell atunci suma este de 45.31lei + TVA = 54.4lei + 20lei (transport) = 74.4 lei (ajunge de pe o zi pe alta).

Per ansamblu insa, oferta e super pt un inceput. Avantaj, uC-ul este pe soclu si se poate schimba rapid cu altul, asa ca placa poate fi folosita ca si programator :d

Dar daca tot m-as apuca sa studiez cipuri TI atunci ar merita poate:

http://ro.farnell.com/texas-instruments/ek-tm4c123gxl/launchpad-tiva-c-evaluation-kit/dp/2314937?CMP=GRHS-1001023

Costul aici ajunge la 58.57 lei + TVA = 70.28lei + 20lei (transport) = 91lei.

Pt 17 lei in plus ...

LE: si au si un set de filme training - workshop: https://training.ti.com/tm4c123g-launchpad-workshop-series

LLE: A, si toate astea sunt suportate de Free ENERGIA (mediu de dezvoltare bazat pe Arduino)

Editat de mars01
Link spre comentariu

Din cate stiu eu, la pretul TI se adauga transportul si atat, de vama/tva se ocupa ei (a fost o perioada cand nu se platea nici transportul).Si nu stiu daca oferta de la Farnell contine si licenta pentru CCS, pentru ca eu de fapt pentru asta am facut topicul, nu pentru Launchpad. Licenta singura costa ~500$. 

This promotional bundle includes a full Code Composer Studio license with the purchase of an MSP-EXP430G2 LaunchPad Development Kit at no additional charge.

LE Asa cum banuiam, pachetul din oferta mentionata se poate cumpara numai de la TI (vezi posibilitatile de cumparare a ultimului produs).

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Si nu stiu daca oferta de la Farnell contine si licenta pentru CCS, pentru ca eu de fapt pentru asta am facut topicul, nu pentru Launchpad. Licenta singura costa ~500$.

Este intr-devar o treaba buna, desi cred ca versiunea de CCS este una "jumulita" bine si in care suportul de compilare este redus doar la cipul de pe Lauchpad-ul asociat. Probabil ca o sa comand si eu pachetul chiar si doar sa vad ce poate cipul. Poate il bag intr-unul din proiectele care asteapta sa le termin.

Oricum se poate folosi platforma de dezvoltare Energia care vad ca este promovata serios pe site-ul TI.

Din cate stiu eu, la pretul TI se adauga transportul si atat, de vama/tva se ocupa ei (a fost o perioada cand nu se platea nici transportul).

Faza cu transportul si eu am remarcat-o abia acum.

Ultima oara nu am platit nimic pt transport desi FEDEX a incercat sa imi bage pe gat nu stiu ce comisione de import. Le-am explicat clar ca era vorba de niste sample-uri / placi de dezvoltare si le-am spus ca nu le platesc nimic in plus iar daca insista, le-am spus ca numai primesc produsele si sa le returneze. Nu au mai comentat nimic si au livrat rapid coletul.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Din ce am inteles din topicul de pe 43oh, licenta e una full. Asa zice si TI in citatul din postul de mai sus.

a full Code Composer Studio license

LE Pentru Launchpad-ul cu care e licenta in pachet, nici nu e nevoie de ea. CCS are si o varianta free, care limiteza dimensiunea codului pe la 16K.

Controllerele care se pot folosi cu launchpad-ul asta au maxim 16K flash, asa ca n-ar avea nevoie de licenta mai buna.

LLE Oricum, cu controllerele si compilatoarele de la TI pare mai complicat.

Am senzatia ca licenta de mai sus e doar pentru compilatorul propriu, care scoate un cod mai bine optimizat.

Pe langa compilatorul asta, exista si unul bazat pe gcc, care nu-i la fel de bun, dar care n-are limite.

Complicat...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Au si venit placutele.

Din Olanda cu Fedex.

Cand se seteaza licenta, este ceruta o adresa MAC a unui placi de retea. Pentru cei ca mine care se folosesc de mai multe computere ar fi fost util sa o pot folosi in mai multe locatii. Dar nimic nu ma impiedica sa clonez MAC-ul nu-i asa? In proprietatile driverelor de placi retea (Device Manager -> Network Adapters ...) se gaseste si un camp unde se poate introduce un MAC nou.

Sau de ce nu, din moment ce este o licenta platita, pot folosi si un adaptor virtual de retea cum este cel de aici.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Pe forumul 43oh.com s-a lansat ideea folosirii MAC-ului unui adaptor wlan. Se pare ca functioneaza.

Eu am modificat MAC-ul in fisierul de lincenta si cred ca mi-a functionat. Adica in laptop am si placa ethernet si wlan. Pentru licenta am dat mac-ul uneia din ele, acasa am testat cu macul celeilalte si parea sa mearga.

Cel mai tare ma oftic ca au diversificat oferta si momentan nici transportul nu se mai plateste. Asa ca la aceeasi bani as fi putut lua un Launchpad mult mai bun (si de care n-aveam, de-asta de care am luat eu mai aveam unul).

Asta e, data viitoare chibzuiesc mai mult. :rade:

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

:26  si eu care am cumparat doua ... Mai bine cumparam varianta cu FRAM ... dar le gasesc eu utilitate si astora. Poate portez GRBL-ul si il folosesc pentru un prieten care o sa taie spuma polistiren (foam) cu un gen de CNC. Desi un Arduino este mai ieftin.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut,

Am luat si eu un launchpad ieftin, cred ca a fost pana 5$ (in oferta de lichidare probabil) cu scopul de a mai invata cate ceva. La prima vedere se programeaza mai greoi decat arduino, dar altceva ma intriga putin.

Nu am gasit nicaieri schema modulului.

Controlerul care are pinii scosi e un ...FR2433, dar in partea de interfata sunt doua controlere mai tari, un 430FR5996 si unul din seria G2xxx, sunt doua puncte de test in mijloc si inca 7 pe o margine. Poate s-ar putea utiliza intr-o aplicatie.

Are cineva schema de la modulul MSP-EXP430FR2433 si semnificatia tst point-urilor TP101 la TP109 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări