Vizitator Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Da, la ir mă gândeam. Nu stiu ce am avut cu ultravioletele. Link spre comentariu
stefanpecsi Postat Septembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Mai bine fac un montaj cu un NE 555,cu un modul cu senzor de gaz metan ,lpg,hidrogen de tipul SEN 1327,dar de acesta nu gasesc,asta e dat in schita,si nu stiu se poate inlocui cu MQ 2,ca pe asta il pot cumpara.Am deschis un topic cu treaba asta,dar nu-mi raspunde nimeni.Daca scrieti pe Google la cautare SEN 1327 va da si montajul si detectorul cu plăcută cu patru pini,eu cred ca e compatibil cu MQ 2,ca tot 4 patru pini are ,de fapt trei se leagă în montaj.Si cred ca astea MQ 2,MQ7,MQ 9 diferă dupa modul ce detectează.Astept un raspuns,daca cineva are vreo idee,vreu sa realizezmontajul ,pt.a detecta monoxidul de carbon ,gazul metan acasă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Senzor de fum se cumpara, e cu baterii. 30 - 50 lei. Link spre comentariu
Adrian829 Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 Buna ziua,am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva...Am un carlig de masina electric(se rabateaza de la buton) si am un buton cu impuls la el.la o apasare iese si la inca o apasare intra sub masina.Problema care o am este ca modulul masinii e defect care comanda circuitul si am pus un releu pe acest circuit si am anulat modulul respectiv.Sisyemul functioneaza dar pentru a se deschide firul de + merge la + si minusul la minus cum e normal.Daca vreau sa il inchid trebuie sa inversez firele +la - si -la+.nu am facut ceva bine sau cum pot face o schema sa functioneze?Practic trebuie schimbat sensul motorasului. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 (editat) Ar trebui reparat modulul de comandă.Dacă nu se poate, există posibilitatea de a fi făcut unul de la zero. Dacă circuitul e doar unul de semnal mic, poţi folosi un comutator dublu cu trei poziţii şi zero la mijloc, conectat ca inversor de polaritate. Editat Februarie 19, 2021 de validae Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 Sau poti folosi doua relee auto de 12v. Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 La comutatorul cu6 pini obligatoriu cu 3 pozitii(cu NC la mijloc),,se asteapta oprirea motorului inainte de inversare,, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum