Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru inversare sens motor 12V-comanda electronica

stefanpecsi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanpecsi

7

• validae

2

• sesebe

1

• Adrian829

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai bine fac un montaj cu un NE 555,cu un modul cu senzor de gaz metan ,lpg,hidrogen de tipul SEN 1327,dar de acesta nu gasesc,asta e dat in schita,si nu stiu se poate inlocui cu MQ 2,ca pe asta il pot cumpara.Am deschis un topic cu treaba asta,dar nu-mi raspunde nimeni.Daca scrieti pe Google la cautare SEN 1327 va da si montajul si detectorul cu plăcută cu patru pini,eu cred ca e compatibil cu MQ 2,ca tot 4 patru pini are ,de fapt trei se leagă în montaj.Si cred ca astea MQ 2,MQ7,MQ 9 diferă dupa modul ce detectează.Astept un raspuns,daca cineva are vreo idee,vreu sa realizezmontajul ,pt.a detecta monoxidul de carbon ,gazul metan acasă.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Buna ziua,am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva...Am un carlig de masina electric(se rabateaza de la buton) si am un buton cu impuls la el.la o apasare iese si la inca o apasare intra sub masina.Problema care o am este ca modulul masinii e defect care comanda circuitul si am pus un releu pe acest circuit si am anulat modulul respectiv.Sisyemul functioneaza dar pentru a se deschide firul de + merge la + si minusul la minus cum e normal.Daca vreau sa il inchid trebuie sa inversez firele +la - si  -la+.nu am facut ceva bine sau cum pot face o schema sa functioneze?Practic trebuie schimbat sensul motorasului.

Link spre comentariu

Ar trebui reparat modulul de comandă.Dacă nu se poate, există posibilitatea de a fi făcut unul de la zero.

Dacă circuitul e doar unul de semnal mic, poţi folosi un comutator dublu cu trei poziţii şi zero la mijloc, conectat ca inversor de polaritate.

Imagini pentru polarity inverter switch

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări