Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Sharp LC-32S7E

gica0

Postări Recomandate

Buna ziua, Este vorba de un Sharp LC-32S7, care cu nitel fum,miros,a crapat. Nu ma ocup cu televizoare si am incercat sa-l duc la reparat...in 2 locuri... baietii finuti....cumpara altul ! Nu m-am mai plimbat cu el dar nici nu am vrut sa-l arunc, asa ca am desfacut sursa si am gasit IC 931 / TNY277 explodat, restul pare ok (pe moment). Cum el costa 5 lei si un mosfet tot pe acolo, nu e o avere nici sa schimb mai tot din primar,asa ca incerc sa vad ce pot face. Aveti vreo recomandare in mod special pentru acest tip de sursa? Multumesc.

post-242645-0-65515500-1472734355_thumb.jpg

post-242645-0-48343500-1472734372_thumb.jpg

post-242645-0-21818000-1472734390_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica0

5

• petreelectronic

2

• winstyle

2

• bobo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acel integrat este convertorul DC-DC care dă tensiunea de stand-by . Nu au putut să repare un defect atât de ușor de reparat ? Mă intreb ce vă spuneau cei de la service dacă TV-ul avea o problemă mai gravă ...

Inlocuiți-l dacă se găsește . Dacă  nu se mai vede nimic defect pe acolo , ar trebui să functioneze ...

Verifică si optocuplorul  , circuitul integrat TL431  , diodele acelea negre de lângă integrat ...

Verifică și ieșirea de 5 volti să nu fie vreun scurtcircuit pe ea ( puțin probabil  , dar nu ar fi exclus )

MOS-FET-urile , nu are rost să le schimbi dacă sunt bune ...

Link spre comentariu

eu as alimenta tv-ul dint-o sursa externa mai ales daca nu cunosc istoricul lui.

daca totul este ok atunci trec la repararea sursei si verific mai intai chopperul de pe sursa de stand-by sa nu fie cu spire in scurt.

Link spre comentariu

Buna ziua,Este vorba de un Sharp LC-32S7, care cu nitel fum,miros,a crapat.Nu ma ocup cu televizoare si am incercat sa-l duc la reparat...in 2 locuri... baietii finuti....cumpara altul !Nu m-am mai plimbat cu el dar nici nu am vrut sa-l arunc, asa ca am desfacut sursa si am gasit IC 931 / TNY277 explodat, restul pare ok (pe moment).Cum el costa 5 lei si un mosfet tot pe acolo, nu e o avere nici sa schimb mai tot din primar,asa ca incerc sa vad ce pot face.Aveti vreo recomandare in mod special pentru acest tip de sursa?Multumesc.

Vezi ca la tipul asta cand gasesti TNY277 explodat inlocuieste si choper-ul mic (cu care lucreaza CI ) , are sigur probleme  (eu am intalnit cu spire in scurt ) .

Link spre comentariu

Ok, va multumesc pentru raspunsuri, o sa incerc in weekend.

@gabiTV

Mi-e greu sa cred ca-l gasesc, in schimb TNY227 e 6 lei, o sa iau 2-3  :)

@winstyle

Nu s-au obosit nici sa-l desfaca...unii erau celebrii depanatori de la...Depanero  :wretre

O zi buna tuturor.

Link spre comentariu

ultimele doua care le-am avut cu TNY-ul explodat, a fost defect si traful

la ultimul am gasit sa cumpar sursa din recuperari (a fost traznit)

celalalt am atasat o sursa de dvd....a fost loc mai mult

Editat de petreelectronic
Link spre comentariu

@winstyle

As prefera sa nu incerc, deocamdata. Am scos traful de pe placa si e afumat pe partea inferioara si pute...a ars. Concludent, as zice. Restul pare ok cum am spus.

@petreelectronic

Sigur ca am cautat si sursa cu totul, dar nici macar la vreo 50 de euro nu e pe stoc, asta pe afara, la noi...ioc.

Desigur, nici traful, nici alte surse de philips care il au, momentan nu sunt la vanzare, sau cel putin nu am gasit eu.

Totusi exista pe ebay.it   traful la un pret de 15 euro plus vreo 10 transportul....cam 25 euro sa zicem, (la 2-3 bucati ar fi mai mic)

Pt. dvs.e posibil sa fie un pret mare, pentru mine care eram de acord cu varianta service nu este enorm, mai mult ca tv-ul are si oarece valoare sentimentala...

O sa vad ce hotarasc, pana atunci,numai bine.

Link spre comentariu

Sigur ca da, va dati seama ca sunt incantat de oferta.

Daca se poate pm cu un nr. tel. sau orice modalitate de contact ar fi ok.

Multumesc.

L.E. Am observat in sfarsit semnatura.... :nerv

Editat de gica0
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări