Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala compost


eugenbt

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • eugenbt

    3

  • T.Sorin

    2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se incepuse o abordare a unui asemenea idei , in cadrul forumului ,aici : http://www.elforum.info/topic/115414-energie-verde-pentru-toți/?p=1410911Insa , probabil din diferite considerente , fie ca vorbim de randamentul instalatiei , noutatea ideii ( realizata inca din 1928-1931 ) , ori alte aspecte legate de eventualele inconveniente cu privire la spatiul necesar , procurarea materialelelor necesare , etc , dezvoltarea acestui subiect nu a avut loc.Din punctul meu de vedere , acest sistem , nu poate inlocui un sistem de incalzire clasic , sau in cazul de fata o centrala pe lemne.Raman la ideea ca tot incalzirea pe lemne , din punct de vedere financiar se situeaza deasupra altor sisteme de incalzire la acest raport pret-confort , facand referiere atat la centralele pe lemne cat si pe peleti sau bricheti.

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

am niste nedumeriri privitoare la constructia centralei respective. unde intra tuburile de aer? in compost sau sub prelata? din cate spune realizatorul, apa calda este suplimentar, incalzirea efectiva a casei se face cu aer cald. personal as folosi o incinta fixa iar compostul ar fi amestecat cu doua palete genul celor din cazanele de tuica ce nu lasa borhotul sa se prinda de fund. 

Link spre comentariu

 Referitor la plasarea tuburilor de aer , ajuta acest videoclip :

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=XryVirgfUGASi eu , asemenea dumneavoastra m-am documentat cu privire la acest sistem . Acum nu stiu la ce tuburi va referiti , in sensul ca sunt  : unul de aer pentru compost , si unul ( schimbatorul de caldura ) , fie  ca veti vrea sa introduceti aer prin el ori apa ... Temperatura in interiorul movilei dupa 60-90 zile dupa ce incepe fermentarea atinge 50-62*C. Ce va mai pot spune este ca , din  ce am citit se folosesc cu precadere materiale vegetale : frunze , lemn de foioase tocat ( nu prea se foloseste de conifere intrucat rasinoasele contin subtante ce fac mai dificila fermentarea ) ramuri verzi , etc , cam ce ramane de la curatirea arborilor , si foarte putin , sau deloc matetial organic : balegar , gunoi de porc , etc, pentru ca azotul iarasi ingreuneaza procesul de fermentare.Cam acestea sunt informatiile majore pe care vi le pot oferi .

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

sunt doua lucruri diferite. centrala lui Jean Paine, este de dimensiuni mari si in aer liber. compostul incepe sa se incalzeasca dupa 60-90 zile si tine 12-14 luni. ceea ce se vede in link este inchisa, dimensiuni mici, tine pana la 7 zile, incalzirea incepe in mai putin de 12 ore. principiul de functionare este asemanator. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări