Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator care se incalzeste

Vizitator Claudiu Scaunas

Postări Recomandate

Vizitator Claudiu Scaunas

Am cumparat un transformator (12v x 2 ) si se incalzeste destul de mult fara sa alimentez ceva cu el.(intr-o ora si ceva doua incepi sa faci oua pe ele) (de la un magazin de profil) Am avut ceva trafuri pana acum dar nu am intalnit pana acum un traf care se incinge la mersul in gol. :(( Are cineva o idee de ce face asa ? (ma gandesc ca e facut pe vapor si e calculat la limita limitelor)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...
Vizitator Catalin Lazar

Buna! Am si eu o problema asemanatoare cu un transformator, initial a fost bobinat pentru 24V in secundar, am incercat sa il bobinez pentru 28V secundar. Problema mea este ca se incinge foarte tare in gol. O fi din cauza ca l-am bobinat cam larg si vibreaza infasurarea in secundar? Este exclus sa fie in scurt deoarece l-am bobinat cu conductor multifilar izolat.

Link spre comentariu

Ce ma distreaza cei care trantesc o problema simpla si apoi nu mai intra cu zilele ( sunt deja aproape 24 de ore si aici ). Nu tu detalii suplimentare la raspunsurile date, nu tu lamuriri.

Intra nene sa vezi ce a zis lumea, daca inca n-ai rezolvat, spune asta, iar daca ai rezolvat gratie sfaturilor primite atunci macar din bun simt spune asta si multumeste celui ce le-a dat.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Este ok un consum de 230ma mers in gol al acestui transformator?  20190105-224830.jpg   Intreb asta pentru ca se cam incalzeste in gol, estimez undeva la 50 de grade alimentat la aprox 240v, bobina primara/secundara pastranduse la o temperatura mult mai mica pentru ca exista destul spatiu intre suportul bobinelor si tole  20190105-225029.jpg Cu un bec de 230v 100w inseriat in primar becul se aprinde slab.

Link spre comentariu

Este ok acea valoare a curentului ,este ok faptul ca se incalzeste!....ganditi-va la faptul ca este supravoltat-240V in loc de 230V cat admite maxim traful si ganditi-va la faptul ca are 1000VA....asta se traduce printr-un curent nominal la aceasta putere de aprox. 4,5A....230mA sunt 5% din aceasta valoare!....o valoare absolut normala la un traf cu puterea asta!...la mersul in gol ,pierderile de putere sunt 95% in miezul magnetic....asa ca cei cativa zeci de wati care se pierd in miez asta fac,incalzesc miezul....de asta bobinajul este mai rece...e un traf bun,folositi-l cu incredere, puteti merge pana la 75-80 grade temperatura in sarcina fara probleme!....spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări