Vizitator Claudiu Scaunas Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Am cumparat un transformator (12v x 2 ) si se incalzeste destul de mult fara sa alimentez ceva cu el.(intr-o ora si ceva doua incepi sa faci oua pe ele) (de la un magazin de profil) Am avut ceva trafuri pana acum dar nu am intalnit pana acum un traf care se incinge la mersul in gol. :(( Are cineva o idee de ce face asa ? (ma gandesc ca e facut pe vapor si e calculat la limita limitelor) Link spre comentariu
romicap Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 (editat) Daca in gol faci oua pe el , in sarcina (daca rezista!) faci friptura ! Exista o proportionalitate (in cazul acesta inversproportionalitate ) pret /infierbantare . Editat August 30, 2016 de romicap Link spre comentariu
puriu Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Daca are miez cu tole neizolate din fier moale (se zgarie usor) are toate pierderile posibile si este normal sa se incalzeasca excesiv. Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Cumva de la mivarom? Link spre comentariu
dan cod Postat August 30, 2016 Partajează Postat August 30, 2016 Oricum rezolvarea este ...la gunoi cu el.Din pacate tot mai slaba calitate la asa ceva. Si se mai mira unii ca prefer sursele de alimentare mai vechi.Alea nu au moarte. Link spre comentariu
Vizitator Catalin Lazar Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Buna! Am si eu o problema asemanatoare cu un transformator, initial a fost bobinat pentru 24V in secundar, am incercat sa il bobinez pentru 28V secundar. Problema mea este ca se incinge foarte tare in gol. O fi din cauza ca l-am bobinat cam larg si vibreaza infasurarea in secundar? Este exclus sa fie in scurt deoarece l-am bobinat cu conductor multifilar izolat. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Nu are treabă încălzirea cu vibraţia spirelor. Mai degrabă are prea puţine spire/Volt în primar, sau are prea puţine tole, sau au întrefierul mare şi are pierderi mari. Link spre comentariu
QQme Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Sau la spirele adaugate aveti una,doua in scurtcircuit. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 Ce ma distreaza cei care trantesc o problema simpla si apoi nu mai intra cu zilele ( sunt deja aproape 24 de ore si aici ). Nu tu detalii suplimentare la raspunsurile date, nu tu lamuriri. Intra nene sa vezi ce a zis lumea, daca inca n-ai rezolvat, spune asta, iar daca ai rezolvat gratie sfaturilor primite atunci macar din bun simt spune asta si multumeste celui ce le-a dat. Link spre comentariu
meshteru_the_best Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Este ok un consum de 230ma mers in gol al acestui transformator? Intreb asta pentru ca se cam incalzeste in gol, estimez undeva la 50 de grade alimentat la aprox 240v, bobina primara/secundara pastranduse la o temperatura mult mai mica pentru ca exista destul spatiu intre suportul bobinelor si tole Cu un bec de 230v 100w inseriat in primar becul se aprinde slab. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Este ok acea valoare a curentului ,este ok faptul ca se incalzeste!....ganditi-va la faptul ca este supravoltat-240V in loc de 230V cat admite maxim traful si ganditi-va la faptul ca are 1000VA....asta se traduce printr-un curent nominal la aceasta putere de aprox. 4,5A....230mA sunt 5% din aceasta valoare!....o valoare absolut normala la un traf cu puterea asta!...la mersul in gol ,pierderile de putere sunt 95% in miezul magnetic....asa ca cei cativa zeci de wati care se pierd in miez asta fac,incalzesc miezul....de asta bobinajul este mai rece...e un traf bun,folositi-l cu incredere, puteti merge pana la 75-80 grade temperatura in sarcina fara probleme!....spor! Link spre comentariu
meshteru_the_best Postat Ianuarie 5, 2019 Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Multumesc pentru raspuns, eu i-am mai bagat cateva spire in primar pentru ca am vrut sa mai scad tensiunea din secundar (bobina secundara fiind prima bobinata apoi primarul) altfel ii mai scoteam spire din secundar, inainte sa ii mai bag ceva spire in primar becul se aprindea mai tare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum