Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sirena sau ceas digital?

alex77

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex77

9

• validae

6

• PKP98

3

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Care schema ,cea a cubului?Daca da ,ea se bazeaza pe un Atmega8 este un microcontroler.

Iar pentru acel circuit cu 10 leduri schema este aceasta https://www.google.ro/search?q=cd4017+and+555+timer&biw=1360&bih=658&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjF9OmWuefOAhXFC8AKHcWVDmgQ_AUIBigB#tbm=isch&q=cd4017+and+555+decade+counter&imgrc=HhhpL75RITLpVM%3A.Este mult mai simpla si contine si un circuit logic din seria 4000. Piesele NE555 si CD4017 le gasesti la orice magazin,sa zic 5 lei ambele circuite ,plus inca 5 lei piesele aferente.Iti mai trebuie o placuta gata gaurita (veroboard) si cred ca cu 15 lei ai terminat povestea.

Editat de PKP98
Link spre comentariu

Sirena am prezentat-o la un concurs de electronica pe care eu nu l-am castigat

Ai putea sa ne spui ce in ce a constat proiectul castigator ? Sunt curios ce apreciaza comisia (juriul ). Din ce oras esti ?

Link spre comentariu

Ai putea sa ne spui ce in ce a constat proiectul castigator ? Sunt curios ce apreciaza comisia (juriul ). Din ce oras esti ?

Sunt din Buzau.Fostul proiect era un frigider si din cate am auzit eu de la alti ne lasa sa folosim si mecanica.Putem imbina electronica cu mecanica.

Link spre comentariu

Eu cred ca vrea sa construiasca ceva cu diferite integrate care contin porti logice, astfel la actiunea unui (sau mai multe) intreruptoare sa i se aprinda diferite leduri sau segmente, avand ca punct de la inceput valoarea 0 sau 1 (pentru LED-ul verde am ca valoare 0 si pentr LED-ul rosu 1) si sa i se ceara exprimarea tabelului de adevar a portilor logice (cu diferite conexiuni), apoi sa indice la final functia logica indicata de leduri.

Posted Image

De ex:

LED verde=1, LED rosu= 0;

A=valuarea 1

B=valuarea 0

Rezultat=0 (LED rosu aprins)

Sau un fel de decodificator https://www.youtube.com/watch?v=vstqG2xuNSQ (nu stiu cat de bun este exemplul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări