Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa

Vizitator Crina Alin

Postări Recomandate

Seamna cumva cu acest alpha? Am gasit destul de greu poza pe internet cu primul nostru TV color ce se strica fix cand aveai nevoie de el, adica in perioada sarbatorilor de iarna.

844ee26804cf0ec55559b5a1838c3033.jpg

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
Acum 17 minute, zvonacfirst a spus:

:26 Nu stiu ce marca este. Ce stiu este ca l-am cumparat imediat dupa revolutie si nu are telecomanda iar reglajul canalelor se face cu o cheita din plastic prinsa pe capacul selectorului. Selectorul are 8 butoane. Poate ce scriu sunt generalitati. Cred ca a fost printre primele tipuri de TV color care au intrat in tara "la liber". Am incercat cu Google dar nu gasesc o poza.

Ma refeream la greutate gandindu-ma ca rusii, cu modul lor de a inmulti totul cu 2.5, au bagat inauntru vreun trafo capabil pentru ce am eu nevoie.

Posibil tv ALFA  ,nu are traf  retea ,poti recupera etajul audio !!

Link spre comentariu

Asa este, ALPHA nu avea trafo de retea dar avea un filtru emi destul de serios facut, l-am pastra mult timp dupa debarasarea de TV. Din ce retin, eram pici pe vremea aia, triplorul crapa mereu.

Link spre comentariu

Probabil... Sa stiti ca aveti dreptate, cred ca Alfa se numeste. Diagonala vreo 70cm cred. Oricum tin minte ca prima masa pe care l-am pus dupa doua zile incepuse sa o ia intr-o parte. Ca sa il mut il chemam pe tata, singur ma rupea la mijloc.

Deci sa inteleg cu nu are trafo.

Ce trafo mi-ati recomanda pentru o sursa? Am vazut ca pe situri preturile la trafo sunt maricele. Ceva cu gabarit mic, nevoile nu sunt deosebite, probabil 30V si 2-3A... 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, zvonacfirst a spus:

Ce-as putea recupera din ele pentru electronica de placere? Componente pasive? Cred ca da. 

Daca ai nevoie de componente pasive, pot sa-ti trimit sasiuri din tv-uri vechi color...am zeci si zeci si nu am ce face cu ele...mie imi pare rau sa le arunc!....cadou, doar transportul trebuie platit...

Link spre comentariu
1 hour ago, zvonacfirst said:

...Ce trafo mi-ati recomanda pentru o sursa? Am vazut ca pe situri preturile la trafo sunt maricele. Ceva cu gabarit mic, nevoile nu sunt deosebite, probabil 30V si 2-3A... 

Maximum 24V, dupa redresare si filtrare o sa ai aproximativ 33V. Vezi in topicul meu de la vanzari, se pare ca am asa ceva. Da nu am o sa scot unul  la vanzare cel tarziu marti.

Link spre comentariu
25 minutes ago, modoran said:

Nu-s surse gata facute de chinezi la 20 - 30 de lei ? Cumpara o sursa din aia si gata

Am una dintr-aia. Doar ca pe ea scrie 6A si daca o utilizez cu o mica scula facuta de mine cu un motor RS-555, daca fortez da in greu si fac oua pe ea. Nu stiu cat o va mai duce, sta fierbinte in continuu. De-aia ma gandeam sa ma angajez la un proiect un pic mai complicat oentru mine si sa-mi fac o sursa.

7 minutes ago, flomar60 said:

Daca ai nevoie de componente pasive, pot sa-ti trimit sasiuri din tv-uri vechi color...am zeci si zeci si nu am ce face cu ele...mie imi pare rau sa le arunc!....cadou, doar transportul trebuie platit...

Apreciez oferta dar stau intr-un apartament. De unde spatiu sa tin atatea componente pe care nu stiu daca si cand le voi folosi?

Am deja un sfert de metru cub de tot felul de componente, noi noute, rezistente, condensatori, diode, ceva tranzistoare si integrate (majoritatea IPRS) si am constatat ca atunci cand am nevoie de ceva nu prea am ce-mi trebuie, tot trebuie sa ma duc sa cumpar.

De exemplu am vreo 100 de bucati circuite integrate ROB1488-3 pe care nu stiu la ce pot sa le folosesc. Daca sunteti interesati le ofer cu draga inima la schimb sau chiar gratis.

Link spre comentariu

In caz ca te razgandesti oferta ramane valabila....de asemenea daca ai nevoie de ceva componente pe care nu le ai, fa o intrebare aici,poate gasim ce ai nevoie...spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări