dre Postat Aprilie 15, 2007 Partajează Postat Aprilie 15, 2007 am un mp3-dvd auto chinezesc la care imi mai merg doar 2 canale din 4.Cred ca a facut scurt la iesirea unui canal pentru ca am vazut o lita de la un fir aproape de alt fir. I-am dat si din balans iar difuzoarele de pe partea dreapta nu se aud.Prima data am crezut ca sunt 2 finali 2x45 si ca s-a ars unul ,dar l-am desfacut si e doar un final.Este posibil sa fie finalul de vina chiar daca celelalte 2 canale merg? Ce e de facut? Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 15, 2007 Partajează Postat Aprilie 15, 2007 nu conteaza ca e un singur integrat ... se poate arde doar parte din din, adica unul sau 2 canale. Uite-te ce integrat e, il cauti pe http://www.datasheetarchive.com , si in foaia de catalog, vei afla care sunt pinii de alimentare, pini de intrare, pini de iesire. Dupaia acea verifici pe cablaj, cu mp3-ul descfacut si alimentat, sa vezi ce "ai" la pini (alimentari, semnal de intrare, semnal de iesire). De asemenea cauta dupa trasee intrerupte pe cablaj, sau orice alte componente vizibil deteriorate. Daca nu gasesti nimic suspect, si la pinii integratului apare alimentarile corecte, semnal de intrare corect pe ambele canale, si totusi la 2 iesiri nu ai semnal, inseamna ca e "semi"ars integratu. Problema poate fi si din preamplificare, dar eu mai intai as cauta la partea de amplificare. :yawinkle: Bafta, si ai grija sa nu mai tragi vrun scurs pe cablaj cand masori. Alimentarile se verifica cu multimetru, iesirile cu un difuzor mai mic, sau mai mare, si firi cositorite, sau ceva sonde subtiri, iar semnalul de intrare ori cu o casca mica, ori cu sonde de la intrarea intrun alt amplificator(boxe de pc spre exemplu). Ai grija sa nu gresesti pinii cand verifici :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum