Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putere trafo toroidal

robert1000

Postări Recomandate

Am un trafo toroidal cu urmatoarele tensiune secundare : 2x21v , 2x43v AC.

Este un Nuvotem Talema, iar pe eticheta scrie asa : 

NO. 12990-P1S04

S241-18239 42/86

Dimensiunile sunt : 9cm diametru, 7cm inaltime. Pe secundarele de 2x43 era alimentat un STK de 2x100W.

Ce putere are acest trafo? Nu am cum sa masor sarma, ca are un plastic pe el. Sigurantele de pe iesirea de 2x43 erau de cate 6.3A pe fiecare ramura.

Ma ajuta careva ? Multumesc

Editat de robert1000
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

2

• validae

1

• franzm

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cred că are cam 150-200W. Ai putea să determini și experimental puterea maximă încărcând cele două secundare de 43V înseriate cu o rezistență variabilă de putere (reostat) și observând  de la ce curent începe să scadă semnificativ (5-10%) tensiunea de ieșire.

Link spre comentariu

Sectiunea miezului pare sa fie de aproape 10 cmp. E problematic sa dea 200 W pe termen lung. Se poate incerca experimental legand secundarele in serie si incarcandu-le cu becuri incandescente de 230V (1 leu bucata) pana cand tensiunea scade cu 15 - 20% fata de mersul in gol. Trebuie lasat in functiune cel putin 15 minute si verificat daca nu se incalzeste exagarat. Se masoara curentul prin becuri si se calculeaza puterea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări