Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio casetofon Roadstar defect.

Vizitator Theodorescu Teofil

Postări Recomandate

Ziua buna piesa din dreapta cu 5 picioare doua in spate trei in fata la minei crapata a scos fum.E prinsa de tabla aparatului groasa de 0,6 cu surub de 3 si piulitia.Metalu gaurit de la piesa vad ca e de 1,25 si gaura cu spiral de 3 .Piesa din stinga eu nam in aparat asa negra doar albastre dara na-u scos fum.Multumesc domnilor osa fac cum mia-ti spus.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

6

• dan cod

4

• validae

3

• leoncris

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa cumpar si piesa tda2003 dar condensator de care?

Aceste doua piese,adica integratul tda2003+ condenatorul de 1000uF/16V nu cred ca o sa depaseasca pretul acesta 25 lei .

Link spre comentariu

Ziua buna,nam scris eu ca vreau surub si piulite cu cnc ca eu am suruburi destule,si piulite am spirale tatozi toate cele, na-re a face.Eu vreau doar sa mi repar aparatul 

.

Link spre comentariu

OFF topic:N-am o explicatie dar cred ca omul nostru e muncitor (nu in sensul de angajat) si are ambitie sa mestereasca singur atat cat stie si cat poate.Daca tine cont de sfaturile primite eu cred ca va reusi.

Link spre comentariu

Auzi domne',nu încerca să dezlipești TDA2003 din placă dacă nu ai pompă de vid;demontează șurubul,apoi mișcă integratul(diodă cum îi zici matale),până rupi capsula de pini.Apoi cu o pensetă și un pistol de lipit(nu cu letcon de lipit "cărbune la ielectromotor" :rade:),extragi cei 5 pini.Cu o scobitoare desfunzi găurile de fludor,iar dacă nu găsești sacäz,folosești o pastilă de aspirină.Nu da cu apă tare că rămâi fără aparat :96Și după ce terminați operațiunea,spălați bine placa cu alcool;bănuiesc că aveți :rade:

Link spre comentariu

Imi cer scuze , aici a fost vorba de supratensiune....Acela e finalul audio TDA2003 asa stiu ca era in Roadstar.Costa cat doua paini si e usor de schimbat.

Finalul costa cit 2 piini dar transportu cu fan curier costa 20 ron si pe la magazine sub 50 ron nu se face comenzii

Link spre comentariu

La magazinul din Alexandria se poate comanda și cu transportul prin poștă (7,5 Lei) iar comanda minimă e de 25 Lei.La alte firme comanda minimă e de 40-50 Lei.

E posibil să se găsească și cineva binevoitor care să-i trimită unul-două TDA 2003 ecuperate....

Link spre comentariu

Finalul costa cit 2 piini dar transportu cu fan curier costa 20 ron si pe la magazine sub 50 ron nu se face comenzii

Sa-mi dea adresa exacta pe mesageria personala(sau aici daca e permis) si ii trimit eu TDA2003 si condensator plus ceva sfaturi cum sa le inlocuiesti. Editat de surubarila
Link spre comentariu

Sara buna,am cumparat ientegratul tda2003,si lam montat in placa.M-iam cumparat bulgare de saciz galben,na-re treaba face servici.Am uns bine cu vasilina adevarata integratul dioda,ca avea o ceva farmicioasa alba,s-i am pus vasilina de care am eu.Eu am vasilina foarte multa de aia buna nu-mi fac probleme na-re a face.Mi-am cumparat si sirma de cositor ca ieu am bara cucare lipesc carbune la ielectromotor,ca eu is cum se spune asa putin electrician,adeca meseriasi.

Am strins surubu de 3 cu parentu foarte bine,si-am lipit dioda integrat cu cinci picieoare.Aparatul meu de radio depe tractorul meu u650 face servici foarte bine,si va multumesc dumneavoastra

Link spre comentariu

Domnul Teofil nu exista integrat dioda ori  dioda ori circuit integrat si nu exista diode cu 5 terminale adica picioare . Integratul ala tda 2003 se incalzeste in functionare cand asculti la radio tocmai de asta e prins pe tabla aia  ca sa imprastie caldura si chestia aia alba , care normal  nu trebuie sa fie sfaramicioasa face ca caldura sa treaca mai usor la tabla si sa se imprastie mai usor . Puteai sa iei din targ si vaselina de asta sau pasta termoconductoare  era mai bine acolo  nu se foloseste vaselina de rulmenti . Bine ca nu te-ai apucat sa faci lipiturile cu apa tare ca stricai tot

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări