Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio casetofon Roadstar defect.

Vizitator Theodorescu Teofil

Postări Recomandate

Ziua buna,pe tractorul meu u650 am un radio cu casete roadstar,foarte bun,prins bine cu platband de 20 cu 2  gaurit cu spiral de 6 si prins cu surub de 6 si piulita na-re treaba.

Am gresit si-am scos borna la bateria mea de 180a la 12v de la tractor cind functiona motoru.Alternatoru baga foarte bine curent,e reparat de mine,am batut rulmenti noi,am bagat carbune,releu reglat la 14v,face servici na-re treaba ca eu is putin electrician,cum se zice.

Cred ca atunci cind am luat borna alternatoru a scos curent tare ca a iesit fum din casetofon iara eu am legat radio de la borna cu intreruptor, da am uitat sal sting.Acuma radio nu mai da muzica la difuzor,dara matoru invirteste banda.La radio am o antena facuta de mine din cupru de 6 masurat cu subler lunga de 35 care intra in tractor prin furtun de cauciuc si-am prins fir de ea cu surub de 5 si piuliti cu saiba.

Eu am pus borna la bateri dar degeaba si pe baterie am 14v alternatoru baga bine.

Cum pot sa fac sa cinte radio iar?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

6

• dan cod

4

• validae

3

• leoncris

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"Radio casetofon roadstar de pe tractorul meu u650 nu face servici" - pai ... concediaza'l !  :rade: 

Bine ca spui tipul tracorului , dar al radio cass , nu !

"radio cu casete roadstar" ... si mai cum ?

RC-630GD , RC-975RD ,  RU-200PLL ...  Editat de leoncris
Link spre comentariu

Ziua buna ,atita mai scrie pe el roadstar acolo unde bag caseta eu la-m cumparat de la tirg mai demult cu 30 de lei sia facut servici foarte bine,pina acuma cind ma supara bateria de 180a la 12v.Capac nu mai are decit dedesubt.Se invirte motoru la banda dar nu cinta la difuzor.Pe tractoru meu u650 nu am decit un difuzor legat la masa si firu verde cu albastru.la firu rosu am pus buton sa iau curentu apoi iau plus la baterie.

Link spre comentariu

Sanatate permanenta! Daca pe firul de + al radiocas-ului n-a avut siguranta se poate sa se fi ars dioda interna de protectie la alimentare cu polaritate inversa(daca are).Fum ar fi iesit din ea sau a topit vreun traseu de cablaj.Daca nu sigur finalul audio e scrum, nu cred ca-i stereo.Desfa-l si spune-ne ce e "negru" prin el.

Link spre comentariu

Ziua buna ma-m uitat cu atentie in aparatu meu de radio si-am gasit o dioda cu 5 picioare trei in fata douan spate prinsa cu surub de 3 si piulita de tabla aparatului de grosime cam 0,6 carei crapata,adica are-o gaura.asta sa fie piesa defecta?Motoru roteste banda dara nu cinta.

Link spre comentariu

Ala-i TDA2003...sa ajunga la un electronist sa i-l schimbe.....inclusiv condensatorul de 1000 micro/16V de pe alimentare....

...am postat in acelasi timp cu colegul surubarila!...scuze!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Ziua buna multumesc acuma trebuie sa schimb acea dioda tda2003 si osa mearga.Eu am letcon cu care schimb carbunele la ielectromotor si lipesc diode la alternator na-re a face,ca eu sunt putin electrician cum se zice.Am si cositor si apa tare casa prinda bine stiu eu,multumesc.

Sa-mi spuneti si carei condensatoru ce trebui sal schimb.

Link spre comentariu

Nu folosi apă tare ca să lipești acel circuit integrat TDA 2003. Apa tare va distruge plăcuța de circuit, acolo se folosește colofoniu sau ,,sacâz,, ca cel pe care-l folosesc lăutarii să dea pe arcușul viorii... mai bine roagă un depanator să-ți schimbe integratul, acela costă maxim 10-15 Lei și manopera probabil tot cam atît.... la așa casetofon.

Sau ia-ți din târg un letcon de 20- 30W cu 10 Lei și dacă ai ambiție și lucrezi atent și curat, poți să-l lipești și singur.

Link spre comentariu

Ziua buna multumesc acuma trebuie sa schimb acea dioda tda2003 si osa mearga.

Nu e nici o dioda...... :rade: E vorba de un integrat tda2003. :reytre

Link spre comentariu

Ziua buna osa fac atuncea cum m-iati spus sa cumpar din tirg un letcon mic al meu e mare lipeste carbuni la ielectromotor are 200w na-re treaba face servici. Saciz am inteles eu acuma despre cei vorba,galben.Sa cumpar si piesa tda2003 dara condensator de care?

Vreau sa repar aparatu de radio,ca are suportu lui facut cu platband de 20 cu 2 gaurit cu spiral de 6 si prins cu surub de 6 si piulita .Are locu lui si pina acuma a facut servici si nu ma inselat.

Link spre comentariu

"acuma trebuie sa schimb acea dioda tda2003 si osa mearga.Eu am letcon cu care schimb carbunele la ielectromotor si lipesc diode la alternator na-re a face,ca eu sunt putin electrician cum se zice.Am si cositor si apa tare casa prinda bine stiu eu" - dotat , esti , putin electrician , esti , asa ca dai bataie !

PS

Mecanica stii , putin electrician esti , daca te lansezi si in electronica o sa faci ravagii in Tarna Mare !

E mai tare ca Bubu , asta'i clar.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări