romicap Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 (editat) 6S19 P nu a fost niciodata o trioda dubla in balon ,este doar o trioda si atat !!! http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/jasiu/eka/val/6s19p.html citez pstpstcichi...etc ,, 6c19p este trioda dubla in balon si ambele sectiuni pot fi puse in paralel pt putere mai mare ,,.... Nici pomeneala de asa ceva Editat August 31, 2016 de romicap Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 (editat) da...scuze, adevarat! 6n6p este dubla...confundam 6c19p este mai puternica. Asta e chiar mai bine.De fapt am cumparat vreo 7 de pe forum de aici, unele mai bune, altele mai rele si le-am pus la borcan pe iarna. Editat August 31, 2016 de pstpstcichicichi Link spre comentariu
tobi Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 AKG k702 sunt casti f. bune desi au un sunet cam sintetic...daca se construieste pt. ele un amp. Otl cu 6as7g e bine ca electroliticii de iesire sa fie inlocuiti cu nepolarizati de50 micro, dar pt. K702 cred ca e mai buna schema cu 6n1p otl care e mai flexibil cu impedante mai nici,sau schema amplifului "singlepower supra"-se gaseste pe net, e aceeasi cu 6n1p, difera tensiunea anodica si o rezistenta de sarcina...aceasta foloseste 6sn7, tuburi cotate ca fiind mai audiofile. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 (editat) In adevar spun SE cu traf e sfint. Sunt de aceeasi parere. Topologia unei scheme trebuie sa aiba o logica. Ce sens are sa folosesc o trioda ca amplificator de tensiune dupa care sa trantesc doua adaptoare de impedanta unul dupa altul (repetorul catodic si transformatorul), cand pot folosi o sigura trioda (pe canal), ca amplificator de putere cu transformator in anod? ... doar de dragul OTL-ului ? De exemplu, OTL-ul fara traf de iesire nu aduce nimic spectaculos, suna precum un amplificator bun pe tranzistori, dar nimic mai mult. Nu prea aduce a "sunet de lampa", ca in cazul SE sau PP, fiecare cu "timbrul" sau specific. Eu consider ca nu merita efortul, dar fiecare are parerea/perceptia sa, izvorata din experientele personale Editat August 31, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
tobi Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Am ascultat totodata k702 pe iesirea de boxe a unui amp. de 50W cu o rezistenta de 10 ohm/10w in paralel si una de 50-100 ohm in serie cu semnalul si nu-mi venea sa cred cum suna...cred ca il batea pe Bottlehead de departe.Am o mare nelamurire apropo de niste casti ce le detin: Philips N6326- sunt casti cu electret unipolare cu driverul de 70mm...desi driverul are dimensiuni impresionante, el e astupat de un disc de plastic cu o mica gaura in centrul lui si niste fante mici in jurul gaurii prin care vine sunetul...nu-mi explic de ce este driverul astupat intr-o proportie asa de mare. Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Sunt de aceeasi parere. Topologia unei scheme trebuie sa aiba o logica. Ce sens are sa folosesc o trioda ca amplificator de tensiune dupa care sa trantesc doua adaptoare de impedanta unul dupa altul (repetorul catodic si transformatorul), cand pot folosi o sigura trioda (pe canal), ca amplificator de putere cu transformator in anod? ... doar de dragul OTL-ului ? De exemplu, OTL-ul fara traf de iesire nu aduce nimic spectaculos, suna precum un amplificator bun pe tranzistori, dar nimic mai mult. Nu prea aduce a "sunet de lampa", ca in cazul SE sau PP, fiecare cu "timbrul" sau specific. Eu consider ca nu merita efortul, dar fiecare are parerea/perceptia sa, izvorata din experientele personale sunetul de lampa are mai multe definitii functie de context... Link spre comentariu
Vizitator johnny abadon Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Puteti totusi sa-mi recomandati o schema cu 6H13C pentru akg 702 ? (12au7 aveam mai multe pentru ampul hybrid Bravo Ocean) Apropos o sa intru curand in posesia unor casti Koss esp6a electrostatice, credeti ca e bine sa incerc cuplarea lor pe iesirile de boxe de la ampul pp cu el 84 ? Link spre comentariu
tobi Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Castile koss esp 6a s-au vandut cu adaptorul koss t 3, acesta legandu-se la iesirea de boxe- el contine 2 trafuri speciale raportul de transformare nu-l cunosc,la unele models Stax acesta este 1:50, totodata adaptorul are si un circuit cu diode pt.tensiunea de polarizare....deci nu le poti folosi direct pe iesirea de boxe Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 da +Florin+ pentru cfg OTL_dată Vs_d(tensiunea la bornele sarcini_dinamic) nu se "naşte" ca produs isZs (modulaţie în curent pe sarcina dată, Zs=impedanţa sarcini în raport cu frecvenţa). Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 (editat) da...scuze, adevarat! 6n6p este dubla...confundam 6c19p este mai puternica. Asta e chiar mai bine.De fapt am cumparat vreo 7 de pe forum de aici, unele mai bune, altele mai rele si le-am pus la borcan pe iarna. 6S19P este o trioda special proiectata pentru surse de tensiune stabilizate . Face echipa perfecta cu 6J1P si o lampa din seria GZ (stabilizatoare cu gaz ) functie de tensiunea de iesire stabilizata Pentru asta a fost proiectata lampa despre care facem vorbire http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6s19p.html Ca merge in configuratie SE sau PP ca tub final, asta este o alta poveste despre care chiar merita sa se discute. Personal ( daca asta conteaza ...) nu sunt prea incantat de sunetul lampii in niciuna dintre variante (SE sau PP ) , prefer sunetul unui SE cu 6N6P (SEP) sau un PP de 6-7W cu aceeasi lampa Editat Septembrie 1, 2016 de romicap Link spre comentariu
Vizitator Pentoda Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Pana la urma il ajuta careva pe initiatorul topicului? Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 (editat) Pun si schema mea eu as merege pe asta mai intai.dupa aia indepartez reactia negativa si incerc configuratia lui lazaroiu.fac comparatii si pe urma merg mai departe.nimeni nu intelege ca nu exista configuratii perfecte? deja a primit atat de multe raspunsuri...dar daca folosea google si "" tube headphone amplifier"" gase un milion de scheme si site-uri , unul mai interesant ca altul. Editat Septembrie 1, 2016 de pstpstcichicichi Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Sunt de aceeasi parere. Topologia unei scheme trebuie sa aiba o logica. Ce sens are sa folosesc o trioda ca amplificator de tensiune dupa care sa trantesc doua adaptoare de impedanta unul dupa altul (repetorul catodic si transformatorul), cand pot folosi o sigura trioda (pe canal), ca amplificator de putere cu transformator in anod? ... doar de dragul OTL-ului ? De exemplu, OTL-ul fara traf de iesire nu aduce nimic spectaculos, suna precum un amplificator bun pe tranzistori, dar nimic mai mult. Nu prea aduce a "sunet de lampa", ca in cazul SE sau PP, fiecare cu "timbrul" sau specific. Eu consider ca nu merita efortul, dar fiecare are parerea/perceptia sa, izvorata din experientele personale Audiofilii alearga cu limba scoasa dupa SE cu fel de fel de triode exotice si scumpe. Aici, unde din cauza puterilor foarte mici avem la dispozitie un numar mare de tuburi cu care am putea experimenta, vrem buffere. Pe cât posibil cu nisipuri. În loc sa profitam de ocazia de a savura, cu costuri mici si performante bune, sunetul SE cu triode. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Cand am folosit schema am incercat multe lampi 6H1P; ECC88 si derivatele; 6H13P si derivatele; 6H6P; 6H30P cu greu obtinute si in sf 6S19P poate ca nu sunt audiofil si nici urechea nu e chiar tanara...dar e cea mai buna lampa mica pentru otl pentru casti...pot fi puse si in paralel nu mai mult de 2 buc pe canal (nu agreez lampile in paralel)si musai reactie pentru scaderea impedantei de iesire. 6S19P e o lampa ieftina si ca sa fie totul rusesc se poate folosi 6H23P sau chiar 6H3P ca driver. Semnalul de atac ar trebui sa fie asimetric dar la puterea necesara pentru casti nu mai conteaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Cand am folosit schema am incercat multe lampi 6H1P; ECC88 si derivatele; 6H13P si derivatele; 6H6P; 6H30P cu greu obtinute si in sf 6S19P poate ca nu sunt audiofil si nici urechea nu e chiar tanara...dar e cea mai buna lampa mica pentru otl pentru casti...pot fi puse si in paralel nu mai mult de 2 buc pe canal (nu agreez lampile in paralel)si musai reactie pentru scaderea impedantei de iesire. 6S19P e o lampa ieftina si ca sa fie totul rusesc se poate folosi 6H23P sau chiar 6H3P ca driver. Semnalul de atac ar trebui sa fie asimetric dar la puterea necesara pentru casti nu mai conteaza. Cu cit la suta apreciati ca scade impendanta de iesire in prezenta RN ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum