Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti OTL

Vizitator johnny abadon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pstpstcichicichi

8

• sesebe

5

• +_Florin_+

4

• mila

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

As spune ca, in situatia in care acceptam deja prezenta unui transformator de iesire, nu se mai justifica configuratia respectiva (amp in tensiune + repetor catodic), mai rational ar fi un SE clasic cu un singur tub de genul 6N1P, 6N6P (exemplu), cate o trioda pe canal si trafuri de iesire. Rezistente de negativare in catode si reactie negativa aplicata tot din catode, prin condensatoare inseriate cu infasurarile de reactie de pe trafuri, catre masa.

Schema ce face subiectul acestui topic intr-adevar se merita a fi realizata doar in varianta fara transformator de iesire si folosind casti de impedanta mare, asa cum au spus si colegii.  

Link spre comentariu

EU dupa ce am experimentat schema amplifului Wheatfield Audio HA2- un OTL similar dar alimentat la 300 volti,am renuntat la tuburi si folosesc ca amp. de casti un amp de boxe tranzistorizat, legandu-ma cu castile pe iesirea de boxe cu o rezistenta de 10 ohm/ 10W in parallel...conduc in felul asta cu rezultate uimitoare casti care sunt recunoscute a fi greu de condus: AKG k1000,AKG k 340, si niste Philips cu electret de 1450 ohm....avantaje: se pot folosi corectiile, loudness, se pastreaza caracterul sonor al ampuluiHIFI Man a scos pe piata "hifi man adapter" pentru a putea amplifica unele din castile lor planar magnetice pe iesirea de boxe, adaugand in serie cu semnalul o rezistenta, castile lor avand impedanta mica.

Link spre comentariu

eu nu stiu casti foarte bune sub 150 de ohmi asa ca de ce sa strici tuburile pe casti proaste?...

sunt multe configuratii cu tuburi care pot debita prin capacitori pe casti si rezultatele nu sunt deloc proaste, dar pe de alta parte combinatia tuburi plus traf de iesire are un sunet de neegalat cu nici o alta tehnologie decat voicing  digital aplicat unui amplif cu semiconductori performant si tot complex.

castile magneplanare sunt pur si simplu o alta lume! 

Link spre comentariu
Vizitator johnny abadon

eu nu stiu casti foarte bune sub 150 de ohmi asa ca de ce sa strici tuburile pe casti proaste?...

sunt multe configuratii cu tuburi care pot debita prin capacitori pe casti si rezultatele nu sunt deloc proaste, dar pe de alta parte combinatia tuburi plus traf de iesire are un sunet de neegalat cu nici o alta tehnologie decat voicing  digital aplicat unui amplif cu semiconductori performant si tot complex.

castile magneplanare sunt pur si simplu o alta lume! 

Pai pe mine acest amp ma costa maximum 200 de lei.....deci ar trebui sa imi iau casti de minimum 1500 ??? Dar AKG 702 ce au, sunt chiar asa niste balarii de 20 de lei ?

Link spre comentariu

Am o propune pt moderatori: 

DECE atunci cind gasiti / identificati o clona nu ii schimbati numele in asa fel incit sa se prinda toata lumea cine este cine???

N.C. parca tu erai adeptul ESL-urilor, de ce te bagi in muritorii de rind ce umbla cu electrodinamice?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator Pentoda

Pai pe mine acest amp ma costa maximum 200 de lei.....deci ar trebui sa imi iau casti de minimum 1500 ??? Dar AKG 702 ce au, sunt chiar asa niste balarii de 20 de lei ?

Castile sunt foarte bune. Zic de AKG 702.

Link spre comentariu
Vizitator johnny abadon

Si in ultima instanta ce-i de facut ? Sa adaug trafuri de iesire ...pe 50 ohmi ? Trebuie atunci reproiectata toat schema  ?

Apropos daca nu gasesc rezistenta de 22.1k 3/4w pot pune de 22.1k 0,6w ?

Editat de johnny abadon
Link spre comentariu
Vizitator Pentoda

Joni abandon,sa faci un amplif pe lampi e floare la ureche. Sa-l faci sa sune asa cum trebuie,incat sa-i simti adevarata calitate,e putin cam costisitor.

Necesita o selectie mai riguroasa a componentelor in ce priveste calitatea si provenienta in conditiile in care vrei ceva deosebit. Altfel, nu renteaza nici efortul financiar,nici cel cu constructia propriuzisa. 200 de lei..... abia iti iei un amarat de transformator.

Daca nu faci cum trebuie,ai sa fii dezamagit,asa ca gandeste-te mai bine. Cam asta-i diferenta dintre lampi si circuite integrate.Simplitatea schemei nu inseamna ca-si arata posibilitatile audio in orice conditii.

Editat de Pentoda
Link spre comentariu

Am o propune pt moderatori: 

DECE atunci cind gasiti / identificati o clona nu ii schimbati numele in asa fel incit sa se prinda toata lumea cine este cine???

N.C. parca tu erai adeptul ESL-urilor, de ce te bagi in muritorii de rind ce umbla cu electrodinamice?

Toate discutiile astea sunt ca sa mearga forumul...eu am casti AKG de 600 ohmi din 1991 luate dintr-un tarc cu 15 lei.(mi le-a identificat cineva de aici de pe forum dupa ce le-am aratat poza pt ca nu le gaseam in nici o lista AKG).Am nevoie de ceva semnal sa le atac, dar mai simplu ieftin si cu rezultate suficient de bune ca njm4556 n-am gasit nimic.

Modelul tocmai aratat de Lazaroiu s-ar putea sa fie chiar foarte bun. 6c19p  este trioda dubla in balon si ambele sectiuni pot fi puse in paralel pt putere mai mare.Eu am alte gusturi cand vine vorba de tuburi.Eu le plac impreuna cu ceva tranzistori, dar sunt satul de cearta.

Ca sa nu ma mai judece nimeni a cui clona sunt va spun ca de acum o sa intru cu oricate nume doresc eu, nu o sa mai atac pe nimeni cu intentie si cu asta basta.Moderatorii sa faca ce vor, ""prietenii"" asemenea!

La ce sa-mi bat capul cu toate astea? In 14 ani in Romania am facut mai putini bani din audio fara carte de munca  decat am platit taxe la stat pt o luna lucrata in Anglia tot in domeniul audio.

Esl-urile si magneplanarele au un sunet specific  care nu poate fi comparat cu nimic.Pana nu le asculti nu poti intelege.Restul e gargara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări