Vizitator johnny abadon Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) Salut ! As dori impreuna cu un amic sa construim un soi de copie dupa bottlehead crack. Schema ar fi urmatoarea, cu precizarea ca as dori sa folosesc in loc de e88cc, 12au7. Ce modificari/ imbunatatiri credeti ca mai pot fi facute in legatura cu acest proiect ? . Ps. Cam asa ar trebui sa arate, exceptand lampile Editat August 28, 2016 de johnny abadon Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Ca recomandari ... mare atentie la factorii generatori de "brum", o problema importanta in cazul oricarui amplificator pentru casti realizat cu tuburi electronice. Tensiune anodica stabilizata, filamente alimentate in cc, cablare corecta si ... carcasa metalica, lemnul l-as folosi doar ca element decorativ, aplicat eventual ca imbracaminte suplimentara, peste carcasa. Bineinteles, piese de calitate. Link spre comentariu
TON Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) Schema e simpla in ansamblu (am facut-o si eu de 2 ori cu rezultate optime pe casti de 300-600 ohm ,sub 150 ohm e modesta ) dar .......mare atentie cu partea de alimentare cum bine spunea si Florin ,personal recomand traf alimentare toridal si filtraj ori cu droser generos ori mosfet . Editat August 28, 2016 de TON Link spre comentariu
fcon Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) Din partea mea: - la filamente alimentate in c.c. si in lipsa unui transformator de intrare/iesire, poti face carcasa integral din lemn, fara probleme! Chiar si cu filamente alimentate in c.a. si tensiune anodica nestabilizata electronic, se poate face un amplificator la care sa nu ai pic de brum in casti! - argumente: lucrezi cu semnal mare (cel putin 2V - iesire .D, sau mai mare - semnal DAC); canalele sunt integrate (lampile sunt utilizate pentru ambele canale); conexiunile sunt (sau ar trebui sa fie) scurte; finala are amplificare mica, tensiunea este scazuta si sunt slabe sanse sa oscileze. - montajul este suficient de simplu ca sa poti evita buclele de masa sau firele lungi, care sa se comporte ca antena; - n-ar fi rau, totusi, sa pui la alimentare un filtru de retea, chiar integrat in mufa IEC; brumul poate proveni si din reteaua electrica de 230V, mai ales daca locuinta este la bloc. - sunetul va fi foarte bun in tot spectrul si suficient de puternic. - condensatorii de iesire trebuie sa fie de calitate; nu-i chiar musai sa ai 680 uF; mie mi se pare cam mult, deoarece valoarea nu este critica; 220 uF sunt suficienti, la 100V-250V tensiune maxima de lucru. - se pot pune mai mult de doi condensatori in paralel la iesire, cu valori in raport de 1/100; cei nepolarizati sa fie cu polipropilena metalizata, nu-i musai sa fie hartie in ulei (asta apropo de sfaturile audiofile de pe net)! Sunetul va fi diferit, in functie de acest lucru... - R7 sa fie de cel putin 5W, iar celelalte de 1W. - nu prea ai ce alte modificari/imbunatatiri sa faci la acest montaj; - de unde preferinta pentru 12AU7? - atentie mare la teste! Nu va recomand sa schimbati lampile (tube-rolling) in timpul functionarii! Dupa cum vezi, fiecare face cum stie si/sau in functie de experienta proprie. Daca n-ati facut niciodata vreun montaj cu lampi (ma refer si la prieten), cel mai bine ar fi sa faceti amplificatorul indrumati de cineva cu experienta, ca sa mearga totul struna si sa nu fiti dezamagiti. Editat August 28, 2016 de fcon Link spre comentariu
darius_bv Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Salut. Ca sa-ti protejezi castile (si lampile) nu uita de cuplarea intarziata cu 1-2minute a tensiunii anodice dupa cea de filament si de o schema de protectie DC pentru casti. Daca vrei, iti pot da fisierele in Eagle, schema si cablaj pentru protectia castilor si o sursa foarte buna, stabilizata, cu LR8.Succes! Link spre comentariu
mila Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 nu e nevoie ce trebue e ca rezistenta de 10K din iesire sa fie 2KOhm si sa puna o dioda de protectie intre grila si catodul lampii finale. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 (editat) Salut ! As dori impreuna cu un amic sa construim un soi de copie dupa bottlehead crack. Schema ar fi urmatoarea, cu precizarea ca as dori sa folosesc in loc de e88cc, 12au7. Ce modificari/ imbunatatiri credeti ca mai pot fi facute in legatura cu acest proiect ? Incerc sa va raspund la intrebarea dv. si in acelasi timp pe schema postata de mine vedeti si performantele acestui amplificator.Componentele marcate cu galben sunt cele modificate pentru adaptarea unui tub de tipul 6AU7(ECC82).Raspunsul la intrebare il aflatii pe schema de mai jos: P.S performantele sunt aceleasi si daca veti utiliza E88CC (ECC88) cu exceptia spectrului armonic si a sensibilitati pe intrare,fiind mai buna cu tubul E88CC(ECC88). Editat August 29, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator johnny abadon Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 (editat) Va multumesc pentru sfaturile si recomandarile primite ! Din cate inteleg eu aceasta schema functioneaza foarte bine doar cu casti 300ohm +.....? Am vazut de exemplu specificatiile de la Darckvoice 336, tot OTL...si acolo plaja de compatibilitate este de 32 - 600ohm....http://forum.doctorhead.ru/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=10615 Am gasit si schema originala de la bottlehead crack.....dar spre rusinea mea..nu mai stiu cum sa atasez imaginea cu schema Editat August 29, 2016 de johnny abadon Link spre comentariu
sesebe Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Nu are rost sa te incurci cu amplificator casti OTL daca nu ai casti de minim 300Ω. Pe casti de impedanta mai mica o sa sune slabut (calitativ). Link spre comentariu
TON Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Dupa cum bine se vede puterea pe iesire e f mica la impendante sub 150ohm ,in schimb peste 300 ohm alta poveste . Link spre comentariu
Vizitator johnny abadon Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Pai si atunci ce ma sfatuiti sa fac ? Am lampile 6H13C si 12au7 ..ce amplificator de casti pot face cu ele care sa duca o cat mai variata gama de casti (ex. AKG 702, Sennheiser 558..) Schema originala bottlehead crack Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Aceste OTL nu pot duce o sarcina mai mica de 400 ohm asa ca sub aceasta valoare puterea scade o data cu cresterea distorsiunilor iar sunetul este asemanator cu al amplificatoarelor cu tranzistori asa ca solutia este transformatorul cu prize la 600-300-150-64-32 ohm Link spre comentariu
sesebe Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Sau poti incerca un hibrid cu iesire pe tranzistori in clasa A. Link spre comentariu
Vizitator johnny abadon Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Sau poti incerca un hibrid cu iesire pe tranzistori in clasa A. Am asa ceva, Bravo Ocean ...dar vroiam ceva 100% lampi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum