emil.gabor Postat Iunie 23, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2018 7 hours ago, Ion_Bumbu said: Spor la curartit! Asa mizerie ca la fonta mai rar. o sa il curat bine dupa ce termin . am 2 de facut bucăți . ghidajele in mare parte le-am acorperit cu o cârpa in timpul strunjirii sper sa nu fi intrat chiar peste tot praful de fonta Link spre comentariu
emil.gabor Postat August 1, 2018 Autor Partajează Postat August 1, 2018 Ce face un om cand nu mai are loc in atelier unde sa bage utilajele ? Mai cumpara o freza... Noua achizitie. "Noua" si la proproi si la figurat. Practic freza este noua, am achizitionata de la o societate agricolo unde au avut atelier de intretinere, dar nu au avut personal. Freza a lucrat foarte putin, catre deloc. probabil , doar ciubucuri. Candva ea avea toate dotarile cu 2 dulapuri metalice pline de scule, dar continutul s-a cam facut disparut in delungul anilor. Am vazut-o acuma vrio 3 ani mergand, dar capul vertical, dupa cum se obsearva in poze a fost schimbat si momentan nu functioneaza. Probabil lipseste ceva sau nu a fost montat corect. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 L`a luat un meserias pe ala bun si l`a pus pe ala defect in loc! Link spre comentariu
emil.gabor Postat August 1, 2018 Autor Partajează Postat August 1, 2018 42 minutes ago, Ion_Bumbu said: L`a luat un meserias pe ala bun si l`a pus pe ala defect in loc! Asa ma gandesc si eu . Prefer sa fie capul defect decat sa aibă uzura . axul orizontal merge perfect , cand o sa am timp il desfac si sunt sigur ca ii o reparație ușoară . sau in cel mai rau caz cumpar alt cap , sunt pe olx cateva Link spre comentariu
emil.gabor Postat Octombrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Cel mai mare diametru strunjit de mine pana acuma . 600mm si a trebuit sa scot portiunea de batiu pentru diametre mari. Pentru prindere a fost confetionat un arbore si o piulita. Ele au fost strunjite initial, de un mester priceput, dar ca le-a lasat o bataie de doar 1-2 mm 2 Link spre comentariu
emil.gabor Postat Noiembrie 27, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2018 Cand suprafața mesei este mai mică decat piesa, ce faci ? Mărești masa ! 2 Link spre comentariu
emil.gabor Postat Ianuarie 16, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 O noua jucărie pentru atelier . 3 Link spre comentariu
emil.gabor Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Acum 12 ore, Ion_Bumbu a spus: China? Sincer , nu stiu . LTF este o societate italiana care se ocupa cu mașini unelte . Ca le produc sau ca le importa , pe bucati sau complete , nu stiu . Estetic , si funcțional in gol merge super . șpan inca nu i-am dat 1 Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Dupa culori pare China, dar daca merge bine ce mai conteaza. Sa fim realisti, nici alea ceusiste nu cred ca erau calitativ peste chinezestile de azi. mai ales in ultimii ani cand se facea economie la sange de materiale scumpe gen bronz/alama etc. S-o folosesti sanatos! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Dupa avansul mesei si cap China pare. Am urmarit si eu mai demult insa....a iesit FU12, buna si aia insa n`am avans la masa... Link spre comentariu
emil.gabor Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Nu ca m-ar deranja sa fie China, doar ca mie nu mi se pare. Cam toate masinile unelte de generatie mai noua sunt albe cu albastru sau alb cu gri. Toate sunt mai patratoase, nu mai au colturile rotunjite. Freza arata foarte bine(ma refer la detalii, au fost atenti cand l-au produs) si este mai robusta (cel putin asa pare). Pe langa asta sincer nu cred ca mai sunt prea multi producatori europeni de masini unelte conventionale. Majoritatea sunt Asiatici, Taiwan, india, China, etc. In poza este un TOS Link spre comentariu
emil.gabor Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Toate ce le-am gasiti , Optimum, summit, si ceva indian. Arata mai rau... De exemplu la avans, au un motoras de jucarie. Nu are arbore orizontal, colorile sunt lafel. La cap, am cutie de viteze( la unele trebuie sa schimbi cureaua). are con iso 40. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Nu`s alea, vezi aici: https://www.ebay.de/itm/Holzmann-BF600D-Universalfrasmaschine-3-Achs-Digi-400V/273636325737?epid=1105722177&hash=item3fb5fef969:g:alwAAOSw-FRcLNBr Mecanismul de avans, cap.... Link spre comentariu
emil.gabor Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Acum 9 minute, Ion_Bumbu a spus: Nu`s alea, vezi aici: https://www.ebay.de/itm/Holzmann-BF600D-Universalfrasmaschine-3-Achs-Digi-400V/273636325737?epid=1105722177&hash=item3fb5fef969:g:alwAAOSw-FRcLNBr Mecanismul de avans, cap.... Super . Asta ii exact ca al meu . Sigur au ieșit din aceeași fabrica , doar culoarea diferă Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum