Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul meu (in devenire). Gabor Emil

emil.gabor

Postări Recomandate

Nu le-am făcut de la zero , din pacate nu imi învârte strungul atata . Grosimea era de 35 mm treaba mea era sa dau 2 găuri , una de 4" si de 1 " si sudate 2 stuturi filetate .

Si daca imi învârtea strungul 700 nu era prea ușor , asa probabil a fost strunjita pe carusel

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Apoi daca nu gaseste,adapteaza un suport pt. placute de carbura si s-a scos.Cele originale au niste scoruri de mori,daca vrei sa le iei de noi.Problema o fi cu adaptatul,ca tre sa gaseasca pe cineva sa i le faca............... :rade:

Link spre comentariu

Totul ii calculat . Am cateva de tusat manual , si tai una dinaia, placute de Carbura pentru suporturile respective Iara am cateva bucăți , deci teoretic sunt pregătit😄 Practica o sa ma omoare

Link spre comentariu

Te omoara practica?Cu masina de razuit?Hai,mai Emile..........cu masinutza aia e o placere sa razuiesti......da' ca sa poti face diferenta,da la schaber de mana 3-4 zile si de-abia pe urma treci la minunatia aia a ta.Abia atunci o vei putea aprecia la adevarata valoare.

Auzi,dom'le,il omoara practica cu biaxu' in cui........pfooaaaa!!!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

ce este mai bine decat o menghina noua ? Normal ca doua .

Am cumparat 2 menghine identice noi pentru le a monta in paralel pr Fu32 . Sunt chinezești . Estetic arată foarte bine . Sunt model care teoretic trage piesa jos la momentul strângerii . 

IMG_2369.JPG

IMG_2370.JPG

IMG_2372.JPG

Link spre comentariu

Acelasi model de menghina o am si eu si cu siguranta si-a meritat banii. A avut totusi o mica problema care se pare ca este destul de comuna si greu de observat: functia care trage bacul mobil in jos nu functioneaza cum trebuie. Trebuie desfacut bacul si are doua piese, o semiluna si o gheara care trebuie sa fie curatate, de fabrica nu se agita chinezii sa le curete prea bine. Ele trebuie sa alunece una pe alta si sa traga bacul in jos dar fiindca nu sunt finisate, agata una in alta si imping fara sa traga bacul in jos. E treaba de 20minute.

Link spre comentariu

Am observat ca nici marginile nu sunt debavurate probabil o sa il desfac sa verific si jos . La prima strângere bacul a coborât puțin ca a ieșit ulei de pe ghhidaje . Dar am sa il desfac sa verific . Si o sa verific sa aibă aceas înălțime ca vreau sa le folosesc simultan la o lucrare mai lunga . 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Distractia de azi . Fonta Diametru 310 lungime 260. Nu s-a curatat complet , dar proprietarul a spus ca ii ok . 

A fost cam la capacitatea maxima peste sanie.  De asta imi place sa lucrez cu platou pe strung,  prindere de aprox 10 mm, piesa aprox 80kg, span 5mm pe diametru, nici nu s-a clintit, Incercati asta intr-un universal cu 3 bacuri .

IMG_2537.JPG.92646486ea44f7628e0c091c0de41085.JPGIMG_2541.JPG.a84a6e6d272c0414808901babedb6a3d.JPGIMG_2536.thumb.JPG.6d198ebb14323646e77d9ea3c03ba038.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări