Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparare bec led

tzepesch

Postări Recomandate

Va salut

Anul trecut am facut un mic efort financiar si am schimbat toate becurile din casa cu Led-uri, pe socluri E27 sau E14, toate pe 220v

Toate bune si frumoase, facturi considerabil mai mici, o placere. Pana cand unele din ele, marca GELUX, eu inceput sa cedeze. Mi-au crapat vreo 2 cu E14 si unul cu E27. Cele pe E14 nu le-am mai desfacut, desi sunt pe undeva prin vre-un sertar cu scule depozitate. dar cel E27 am zis sa-l desfac sa vad ce are.

Este cel din atasament. post-176693-0-41576100-1472281667_thumb.jpgpost-176693-0-93722000-1472281667_thumb.jpgpost-176693-0-83878400-1472281668_thumb.jpg

Ce face: Actionez intrerupatorul si se aprinde f f fad, incet. Nu ca timing , ci ca intensitate luminoasa. Daca ii dau un bobarnac se aprinde mai tare pt o fractiune de secunda si revine la intensitatea scazuta.

Ce pot sa verific la el si cum?

Am multimetru

Multumesc

Editat de tzepesch
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tzepesch

2

• validae

2

• mottofree

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ia o lanternă oarecare de 3 - 4,5V și trage două fire de la bornele întrerupătorului ei. Astfel obții o lampă de continuitate, cu care poți testa separat fiecare led în parte de pe plăcuță. Cel care nu se aprinde sau pâlpâie e defect și ori îl înlocuiești, ori îl ștrapezi cu un fir de cupru dintr-un cablu multifilar. Dacă un singur led (cazul tău) are contact imperfect la cristal (din cauza încălzirii) toate se aprind slab sau deloc.

Link spre comentariu

Am revenit. Am folosit un soclu de baterii pt o lanterna cu led si cu 2 fire legate de poli. Am incercat sa verific fiecare Led in parte, dar nu se aprindea nici unul. Intr-un final am bagat ansamblul in priza pur si simplu si s-a aprins. Am oservat ca era vorba de un contact imperfect. Am remontat ansamblul la loc in soclul becului si functioneaza. 

Va multumesc f mult pt reply

Link spre comentariu

Calitate chinezeasca .

Validae se referea la o lanterna cu bec pt verificarea continuitatii . De alfel se referea tot la un contact imperfect ,unde ai observat contactul ? 

Dupa cum arata placa si electroliticul se pare ca acesta a borat electrolitul ,mi se pare ca e si putin umflatel .

Link spre comentariu

Da, am uitat să menționez că trebuie folosită o lanternă clasică, cu bec la testarea ledurilor. Cele cu led la 3 - 4,5V alimentare au o cădere mare de tensiune pe ledul propriu și un alt led înseriat cu lanterna nu va mai lumina deloc. De obicei la becurile astea cu leduri și alimentare simplă (reactanță capacitivă) cedează de cele mai multe ori fie ledurile (supraîncălzire sau supratensiuni tranzitorii) fie condensatorul multistrat serie.Cel electrolitic d filtraj nu prea cedează, frecvența pe el fiind de 100Hz, spre deosebire de sursele în comutație unde cedează din cauza frecvenței foarte mari (zeci-sute de kHz).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări