Vizitator andreyfitza Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Salutare, As vrea sa stiu din experienta celorlalti utilizatori, care letcon vi se pare mai bun pentru statia voastra de lipit. Cel pentru statiile Solomon sau cel pentru Gordak, semnificativ mai ieftin. Sunt deschis si la alte propuneri . Link spre comentariu
XAN77 Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 cum am postat azi pe un topic cu recomandare de statie de lipit, mi se pare gordakul mai plăcut fiind mai subțire, nu mă mai pot întoarce la solomon doar din acest motiv. ca performașă între ele eu nu am simțit diferențe, deși unii spun că ar fi. Cînd oi avea bani prea mulți mă bate gîndul să iau un letcon și vîrf de la jbc (m-a îmbolnăvit cineva aici pe forum). letcon 245-A și vîrf C245. Împreună sar de 400 de lei da am înțeles că în cîteva secunde ajunge la temperatura de lucru. E și mai slim etc. cred că e mișto da deocamdată nu merită atîția bani. Dar dacă tot ești deschis la alternative... Link spre comentariu
Stefan Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Am lucrat cu ambele si desi Gordakul e mai "slim" sunt mult mai multumit de Solomon. Varful venit impreuna cu letconul l-am chinuit in fel si chip dar inca rezista eroic. Partea prosta e ca am comandat pentru firma un letcon Solomon, de la T.M.E, si calitatea lui lasa mult de dorit fata de ce am cumparat eu acum 4-5 ani. Cablul mai subtire dar rigid si varf de slaba calitate ce a rezistat doar o luna. Acum imi e frica sa mai comand Solomon pentru ca cine stie ce porcarie vine. Mai bine faci un efort financiar dar stii ca lucrezi cu placere. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Vîrful inițial la gordak era panaramă, am luat de la bun început de pe okazii alte vîrfuri ”Hakko” dintre care folosesc unul ”șurubelniță” de care sunt foarte mulțumit. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Solomon am și eu de vreo 6 ani, între timp am luat si un Gordak, nu prea mi-a plăcut, si ca sa fie treaba treaba după vreo două luni sa rupt din dreptul filetului, am trecut înapoi la Solomon, asta la servici acasă am un Weler cel mai ieftin, are letconul precum creionul si cablu mai lung si cu mult mai subțire fata de cele de mai sus însă e mai puțin potent dar cu toate astea la smd-uri nu mai pot fără el. Link spre comentariu
digix Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Lucrez cu un Lukey 852D+ are un letcon subtirel si am gasit multe forme de varfuri de calitate. Singura problema pe care o am este ca s-a cam dus filetul care imbina cele doua parti ale manerului, i-am pus un adaos din banda de teflon dar cand apas mai tare se mai desface.Din pacate n-am gasit letcon de schimb, firma care l-a importat nu mai aduce piese de schimb. La Solomon n-am problema asta, este solid, tine la tavaleala dar e cam incomod la fineturi. Concluzia mea este ca ar trebui sa ai un letcon de fineturi si unul pentru lucrari de rutina. Link spre comentariu
dan cod Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Dintre gordak si solomon eu sunt pentru solomon.Daca aveti bani incercati Metcal.E fascinant cum functioneaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum