Stefan Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 @Elmar la inceput erai putin sceptic. Partea buna e ca acel controller are pin dedicat / programat pentru WP si asa stie SO ca e activa protectia la scriere. Partea prosta e ca un virus destept (probabil rar intalnit) poate modifica firmware-ul controllerului si astfel ignora protectia la scriere. Deja am luat-o putin razna si am desfacut cu HP cu controllerul TC58NC6688G1F (nu gasesc nimic despre el) si un ADATA cu IT1167E ce are un pin pentru WP_SWITCH (tot la rusi am gasit catalogul). Acum ma gandesc sa fac stickul ADATA cu WP atat din controller cat si din Flash dar sa vad unde gasesc micro switch dublu sau poate merge cu doua diode. Link spre comentariu
elmar Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) Păi la alea care sunt la vânzare (pe sit-urile ataşate mai sus de colegi) cum s-o face protecţia? O fi tot aşa cum am arătat eu? Sau chiar are o protecţie solidă ...imposibil de atacat de viruşi? Acum îmi dau seama că poţi da banii(dublu,triplu...) pe nişte stick-uri usb...care nu au nimic special...doar o simplă protecţie la scriere/ştergere... Editat August 28, 2016 de elmar Link spre comentariu
Stefan Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Eu zic ca sunt tot asa cum ai tu, din controllere. La stickul kingston de l-am tot chinuit pinul de WP al memoriei flash este conectat la controller, cred ca se poate activa / dezactiva WP prin reprogramarea firmware-ului. Astazi nu ma mai apuc sa dezlipesc / lipesc nimic, destul ca imi fac curat pe masa de lucru. Link spre comentariu
elmar Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Eu am încercat să pun traseul pinului 23 (controler) la masă...fără rezultat!De fapt ...nu se mai poate scrie nimic pe flash, dar apar erori la citirea fisierelor ...nu la toate ...de ex.fisierele txt pot fi citite bine, chiar şi unele .exe merg (dar nu toate) fisierele avi nu se deschid deloc. Din păcate, nu am nici un fel de date despre memoria flash...KINGMAX KIC08G ACATMTLF Link spre comentariu
Stefan Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Inseamna ca al tau controller e pretentios si nu-i convine ca ai scurt pe pinul respectiv, probababil se blocheaza la fisiere / viteze de transfer mai mari. Eu am incercat cu mp4, exe si iso dar ce nu depasesc 700MB. Ce ma enerveaza e ca se comporta diferit, adica uneori cand ii sa scrie se gandeste mult si da eroare iar alteori pare sa copieze dar la reintroducerea stickului sunt filele initiale. l.e: Acum am taiat iar traseul 29 (lasat GND la pin 19 flash) ce duce spre controller si acum merge stickul cu protectia la scriere. Ciudat ca prima oara nu mi-a mers cand am incercat fix aceeasi chestie. Link spre comentariu
elmar Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) Aşa am zis şi eu...şi am încercat cu pinul suspendat în aer... face la fel...ca şi cu pinul în scurt. Eu am pus traseul la masă...adică acest pin23 e conectat la memorie....şi când l-am suspendat, practic i-am întrerupt legătura cu memoria. Ce ma enerveaza e ca se comporta diferit, adica uneori cand ii sa scrie se gandeste mult si da eroare iar alteori pare sa copieze dar la reintroducerea stickului sunt filele initiale. Exact aşa face şi al meu când îi pun pinul 23 la masă sau îi întrerup legătura cu memoria... Editat August 28, 2016 de elmar Link spre comentariu
Stefan Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Pinul 23 il pui la masa doar daca e conectat la memorie, daca el e in aer pui GND-ul la traseul ce duce spre memorie. Precizare: la citire nu sunt probleme, am testat de nenumarate ori si filele sunt intacte. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Cel mai corect e cu WP din controller.Aveam unul pe acasa,defect,nu mai stiu ce controller,era de 4 8 sau 16 (doua chipuri TSOP 48) era din constructie prevazut cu switch de write protect.Daca il gasesc si-i mai gasesc si carcasa o sa incerc o reparatie.Din aminiri spunea ca nu e disk,posibil memoriile defecte.Alte variante ar mai fi la cele ce stiu sa emuleze mai multe dispozitive.LUN,Logical Unit Number.Astfel unele pot emula un CD si un stick in acelasi timp,sau alte combinatii.Alegeai din software diferite combinatii LUN dar de multe ori informatiile erau in chineza si mai greu de inteles.Pe acea unitate cd emulata puteai scrie un iso sau altfel de imagine,problema era ca daca voiai o modificare trebuia da iei procesul de la capat.Modificare iso,reprogramare stick etc.TC58NC6688G1F pare a fi un cod Toshiba de NAND Flash (memorie) nu controller.http://www.triton-prog.ru/Dnl/Nand_Toshiba_NEW.pdf Link spre comentariu
Stefan Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Am prelucrat poza pentru a se vedea ce scrie pe controller. Link spre comentariu
elmar Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) Pinul 23 il pui la masa doar daca e conectat la memorie, daca el e in aer pui GND-ul la traseul ce duce spre memorie. Am încercat asta şi windows îmi spune să introduc disc în drive H: Deci...memoria nu poate fi accesată deloc... TC58NC6688G1F pare a fi un cod Toshiba de NAND Flash (memorie) nu controller.http://www.triton-prog.ru/Dnl/Nand_Toshiba_NEW.pdf Sigur e vorba de un controller...din păcate nimeni nu dă nimic despre el!Numai poze cu stick-ul şi informatii de resoftare...schemă nu! Editat August 28, 2016 de elmar Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Vad ca in multe locuri e dat compatibil cu SSS6690.Nu stiu daca si pinout,poate fi sau poate fi rotit,decalat.Cam greu de gasit scheme,mai salvam ce gaseam uneori si parca-mi pare cunoscut 66XX verific ce am prin calculator salvat cand ajung la el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum