Stefan Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 @elmar la care pin te referi? Eu ma uitam la pinul 1 dar si la 8, cred ca e comanda de la controller catre memorie. Ramane sa testez. Link spre comentariu
elmar Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 (editat) La ăia mă gândeam şi eu...şi ar fi fost bine dacă ar funcţiona!Aştept rezltatul testului...poate mă înşel şi chiar merge aşa. Editat August 27, 2016 de elmar Link spre comentariu
Stefan Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Pare sa functioneze! Cu acesta ocazie am "invatat" chineza fara sa vreau. Prima incercare: Am dezlipit pinul 1 de la integrat (avea 1.2V) si l-am lasat in aer. Printr-un rezistor de 2,2K l-am tras la +3.3V si la GND dar nu facea nimic, stickul mergea fix ca inainte. Concluzia? Nu am facut ceva bine sau functia nu e activa software, deci ESEC. A doua incercare:Dupa ce am deschis un ochi mi-am dat seama ca al meu controller are mai putini pini ca cel din link. Am gasit pe un forum chinezesc o schema a unui stick cu controllerul meu, PS2251-61. Nu a fost chiar simplu sa raspund intrebarii de securitate, tinand cont ca intrebarea era intr-o poza deci nu puteam da direct cu google translate. Cine stie raspunsul? http://bbs.mydigit.cn/images/ck/jpg/47.jpg Schema stickului este aici http://img.mydigit.net/Mon_1206/18_14_464239f7438a243.pdf Tai repede cablajul langa pinnul "29" si traseul ce duce spre memorie il pun la GND. Si acesta incercare este un esec deoarece sticul function atat la scriere cat si la citire, deci 2-0 pentru tehnologie. A treia incercarea Deschid ochii calumea si vad ca am numarat gresit, am nimerit pe alta latura a chipului, Tai iar traseul de la pinul 29 si bag stickul in USB, SUPER nu mai citeste deloc memorie. Am pus la GNS traseul ce ducea spre memorie si tot degeaba sticukul era mort. Pana la urma am refacut traseul si am lipit un fir intre GND si pinul 19 al memoriei Flash. Am avut puse doua file pe stick, acum indiferent ca le sterg sau scriu ceva peste la reintroducerea stickului in USB apar tot filele initiale. Chiar daca nu imi da eroare cu Write Protect eu zic ca e bine si asa. l.e: Protectia merge dar asa intr-o ureche, adica nu pot scrie / sterge filele dar stickul se "gandeste" mult timp pana isi da seama ca nu poate scrie ceva. E normal pentru ca protectia e pe Flash iar controllerul nu stie asta. Partea buna e ca virusii nu pot intra si se pot citi filele fara probleme. http://electronicstefan.ro/upload/StickKingston_1.jpg http://electronicstefan.ro/upload/StickKingston_2.jpg Link spre comentariu
elmar Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Nu ştiu dacă am înţeles bine... Aşa că vă explic cum am înţeles eu că aţi făcut protecţie la scriere la acest tip de stick usb... Aţi pus traseul dintre pinii 29 microcontroler şi 19 memorie flash la GND? Dacă da....mă gândesc să nu dăuneze microcontrolerului...şi după un timp pinul 29 să se defecteze...aţi verificat temperatura pe acolo? S-o fi schimbat în noile condiţii? O să cumpăr şi eu câteva bucăţi(stick USB) de mai multe ”brand-uri” ...să văd dacă reuşesc protecţia la scriere...fără să pun în pericol funţionarea stick-ului,respectiv al datelor de pe el. Sper ca astea mai ieftine să nu aibă în loc de chip-uri....pastilele de siliciu lipite direct pe placă sau chip-uri ne marcate!?Probabil că n-o să iau chiar cele ”mai chinezeşti” stick-uri.. Ar fi fost bine să ne spuneţi cum se comportă stick-ul pe o perioadă mai mare conectat la calculator...mă găndesc la cel putin o oră! Şi dacă după acea perioadă ...stick-ul mai poate fi adus la starea de dinainte de modificare! Scuze! Sper să nu cer prea mult.....sunt doar nişte idei...nu vă cer nimic imperativ...de fapt ,nici nu aş avea cum(şi dece) să fac asta! Mulţumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Aţi pus traseul dintre pinii 29 microcontroler şi 19 memorie flash la GND? Exact asa. Daca puneam doar pinul 19 la masa nu citea memorie. Il las acum si pana cand o sa opresc PC-ul. Link spre comentariu
digix Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 Cred ca pana la urma e mai comod un cititor de carduri care sa tina la tavaleala si un set de carduri sd cu buton de write protect. Ideal ar fi sa mearga si pe USB 3.0 ... Link spre comentariu
belasajgo Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Cred ca pana la urma e mai comod un cititor de carduri care sa tina la tavaleala si un set de carduri sd cu buton de write protect. Ideal ar fi sa mearga si pe USB 3.0 ... Asta este o alternativa acceptabila dar nu ideala. Sunt cititoare de carduri destul de portabile care arata ca un stick USB, insa cum spuneam si mai sus, protectia cardului SD este doar din software, deci un virus mai destept daca vrea, poate sa se scrie fara probleme pe cardul SD. In plus, unele cititoare de carduri nici macar nu verifica in ce pozitie este butonul respectiv de pe card. Link spre comentariu
digix Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 Am gasit si un brand chinezesc, Netac se numeste, care fabrica un model de 8GB USB 2.0 cu buton WP. Cineva il vinde pe un site de ocazii cu 90 Lei si cred ca este cam scump. Link spre comentariu
belasajgo Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Dar este si fiabil? Ca sunt multe chinezarii in care nu prea poti avea incredere, unele dupa cateva zeci de utilizari cedeaza si datele sunt pierdute... Link spre comentariu
elmar Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Nu am încredere în stick-uri luate de pe ocazii...de fapt, nu prea am încredere în tot ce se vinde acolo!(mă refer la produse de genul ăsta...) Pot fi multe chestii care pot apărea în timp...sau de ”funcţii” care sunt doar în reclamă! Link spre comentariu
Stefan Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Stickul cu WP il fac pentru kituri sau SO, nu o sa pun documente importante sau poze pe asa ceva. Acum am cateva stickuri ce nici nu se pot desface si chiar daca le desfac sigur nu am access la pinii controlerului / memoriei. @Elmar, tin stickul de 3 ore in USB si citesc datele. l.e: Am dezlipit firul si vad ca pot sa-l si scriu. Totusi era fain daca aveam un pin dedicat pe controller. Am gasit un program pentru resoftarea controlerului dar nu stiu ce sa setez, are optiune de write protect si secure size / public size. Link spre comentariu
digix Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 Cel mai apropiat distribuitor Kanguru ar fi in Ungaria, din ce am reusit sa inteleg http://www.ictshungary.hu/ nu vinde direct. Poate ne ajuta ceva colegi de etnie maghiara. Link spre comentariu
elmar Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 @Elmar, tin stickul de 3 ore in USB si citesc datele. Ok! O să încerc şi eu ...să modific un stick ...sper să găsesc unul care să funcţioneze...şi care să am datele tehnice ale microcontrolerului. Mulţumesc! Link spre comentariu
digix Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 (editat) Asteptam vesti si poze. Poate incercati cu un model usor de gasit si de desfacut/refacut, pana la urma ne intereseaza sa scriem ceva pe el si poate sa ramana read only pana ajunge la deseuri. Sa aveti in vedere 8GB dar si 16GB, driver solution pack are nevoie de peste 10 GB. Editat August 27, 2016 de digix Link spre comentariu
elmar Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 (editat) N-am mai avut răbdare să aştept până voi cumpăra memory stick-uri noi...şi am ”sacrificat” unul care îl aveam prin casă. E vorba de un kingmax de 8g...cu controler SM3257EN. După ceva căutări pe net...am găsit pe un site rusesc o schemă şi cum trebuie să-i fac buton de WP.A trebuit să constat(pentru a nu ştiu câta oară)...că,tot ruşii sunt cei care ne învaţă...ce şi cum!La alţii nici măcar o schemă nu găseşti ca lumea... Stick-ul funcţionează normal ...ca un stick usb cu buton WP! Nu văd nici cea mai mică problemă...chiar şi windows recunoaşte că stickul este protejat la scriere. Editat August 28, 2016 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum