Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stick USB de memorie cu buton pentru protejare la scriere

digix

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

13

• Stefan

10

• digix

7

• belasajgo

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru ca m-am saturat de mediile optice, caut stickuri de memorie pe care sa scriu ce am nevoie si apoi sa le

protejez fizic la scriere. Imi puteti recomanda ceva  ?

La ce pret vreti sa fie acest stick ????  Aaa,si nu in ultimul rand de cati gb il vreti acest stick ???

Astept raspuns!!!

Link spre comentariu

Si eu sunt de cativa ani in cautarea unui stick USB care sa aibe buton pentru write protection, dar nu am gasit. Momentan folosesc un card SD cu un cititor de carduri pe USB de la Kingston, dar asta nu este rezolvare buna, deoarece butonul de write protection de la carduri SD este doar o protectie software, butonul respectiv nu impiedica fizic (electronic) scrierea pe cardul SD. Mai demult toate stick-urile USB aveau asa ceva, indiferent ca au fost de 64 MB, 128 MB, 512 MB, 1 GB, etc., insa cum a evoluat tehnologia, s-a scos aceasta functie. Aceasta functie era foarte utila la stick-uri USB, puteai fara probleme sa iti conectezi stick-ul USB si la calculatoare virusate, deoarece stiai ca virusii nu au cum sa ajunga pe stick-ul tau.

Link spre comentariu

Mie mi se pare cam complicat ...prea multe butoane...acestea supun plăcuţa stick-ului la tensiuni care pot provoca defecte!ŞI te poţi trezi cu un stick bun de nimic...tocmai când ai mai multă nevoie de el!

Era mai simplu(şi mai sigur) cu un singur buton....

Link spre comentariu

De mediile optice(CD/DVD) nu prea cred ca vom scapa in urmatorii 10 ani...ideal ar fi un stick USB OTP(one time programming) odata scris, sa fie scris definitiv, sa poata stoca si 100 de ani ce s-a scris pe el, fara percol de virusare, editare fisiere de vreun rauvoitor, stergere accidentala, etc si...sa coste 1,5 lei la magazin. :rade:

Un stick USB Verbatim de 128 MB cu buton de lock-unlock  folosesc din 2004 fara sa dea semne de oboseala, dar capacitati mai mari nu am vazut pe atunci, si asa, cu numai 128MB, a costat vreo 83 de lei!

Link spre comentariu

Eu nu înţeleg ...pinul ăla ce face? Impiedică scrierea microcontrolerului sau a memoriei stick-ului?Eu cred că acel pin WP e pentru protecţia softului din microcontroler...şi cred că e deja dezactivat de către cel care l-a programat!

Editat de elmar
Link spre comentariu

@Dell vostro / @Florin Iordache:

Stick-ul Corsair Padlock 2 cripteaza datele si permite accesarea datelor doar dupa introducerea parolei corecte, dar nu are functia ce dorim noi, sa se poata bloca doar scrierea, citirea insa sa functioneze.

@Dell vostro / @digix:

Multumim pentru link-uri, stick-uri de la Hama insa nu mi-as lua deoarece am experienta negativa cu ele (se strica destul de repede si viteza / calitatea lasa de dorit). In schimb stick-ul de la Kanguru pare a fi foarte bun, o sa imi iau probabil cand o sa merg in Germania, raportul pret / calitate / viteza este ok pentru mine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări