iuli09 Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Am acest router (TL-MR3420) : http://www.tp-link.ro/products/details/TL-MR3420.html , pe care il folosesc pentru o conexiune de date realizata prin intermediul unui modem USB (stick) . Cartela este de la Orange . Problema este ca in zona in care-l folosesc , nivelul semnalului este destul de slab . Ar ajuta la ceva sa conectez in locul uneia dintre antenele originale ale modemului o antena yagi ? la ceva de genul ma gandesc : http://www.dipolnet.ro/antena_yagi_3g_atk-16-2ghz_16dbi_exterior_cablu_10m_fme__A7036.htm ...sau antenele routerului sunt doar pentru emisie si ar trebui conectata cumva antena la modem si nu la router ? ??? Modemul este Huawei E3372 : http://consumer.huawei.com/en/mobile-broadband/dongles/tech-specs/e3372.htm Editat August 26, 2016 de iuli09 Link spre comentariu
Degetica Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Antena trebuie conectata la modem. Link spre comentariu
iuli09 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Exista modemuri cu mufa pentru conectare directa a antenei sau trebuie facute ceva arificii pentru a conecta cablul (coaxial presupun!) la modem ? Editat August 26, 2016 de iuli09 Link spre comentariu
Degetica Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Trebuie potrivite mufele. Pentru aceasta sint acele pigtail-uri. Sau se lipeste direct mufa mica ( ce trebuie achizitionata separat ) pe cablul antenei. Lipituri rapide si curate. Modemul Huawei E3372 are mufa pentru antena externa. Este pe lateral, sub un mic capac. Editat August 26, 2016 de Degetica Link spre comentariu
iuli09 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 Am inteles ; n-am acum modemul la indemana dar cand ajung acasa o sa-l iau la purecat . Multumesc pentru ajutor . Antena din postul initial este potrivita sau trebuie sa caut altceva ? Link spre comentariu
Degetica Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 (editat) As incerca un bi-quad pe 2.000 Mhz. Se face usor. http://www.changpuak.ch/electronics/bi_quad_antenna_designer.php Editat August 26, 2016 de Degetica Link spre comentariu
iuli09 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 O sa incerc . Nu 2100 Mhz e frecventa care ma intereseaza ? Link spre comentariu
Degetica Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Asa este, 2100 Mhz. Link spre comentariu
costelusss Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 3G foloseste 2100Mhz in orase si 900Mhz in afara lor.Modemul Huawei E3372 stie si 4G .Sim-ul tau de date este pentru 3G sau 4G ?caz in care frecventele sunt altele 800Mhz si 1800 Mhz .Poti folosi antena YAGI daca ai conector pentru antena externa la modem trebuie sa fi atent la cablul coaxial pe care o sa-l folosesti sa aiba pierderi cat mai mici Link spre comentariu
iuli09 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Din cate stiu , SIM-ul meu este pentru 3G , dar si asta trebuie sa verific . Modemul este folosit in afara orasului ; in acest caz antena ar trebui sa fie pentru 900 Mhz ? O sa incerc sa fac rost de cablu coaxial H1000 ; am inteles ca ar fi o alegere buna pentru ce ma intereseaza pe mine . S-ar putea sa am o problema in ceea ce priveste conectorii pe care voi trebui sa-i montez pe acest cablu pentru ca nu stiu daca o sa pot face rost de sculele potrivite pentru asa ceva , dar o sa vad cum fac atunci cand ajung in acel stadiu . Editat August 26, 2016 de iuli09 Link spre comentariu
lrai Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Înainte să cheltuiești o grămadă de bani pe antene si cabluri, încearcă un reflector parabolic din carton si folie de aluminiu si caută o poziție cât mai bună a modemului de gsm. E posibil să fie suficient. Mai e posibil ca semnalul să fie bun dar celula încărcată si atunci n-ai ce să-i faci. Eu am întâlnit situația asta la digi în provincie, semnal 90%+ dar transfer jalnic. Link spre comentariu
iuli09 Postat August 26, 2016 Autor Partajează Postat August 26, 2016 Cu siguranta e o problema cu intensitatea semnalului si nu cu incarcarea celulei ; O sa construiesc , pentru inceput un bi-quad sa vad cum se comporta . Dar ... sa-l calculez pentru 2100 sau pentru 900 Mhz ? Ori le fac pe amandoua , ca nu-i mare lucru si vad care are mai mult succes ? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 (editat) Vezi ca antena aleasa de tine este directionala si trebuie sa sti exact unde iti este BST altfel cauti cai verzi pe pereti . biquard este o alegere minunata dar sa-l realizezi curat si ingrijit respectand cotele . Cablu recomand RF240 sau ceva asemanator H1000 cred ca este un cablu gros de circa 10mm PS Banuiesc ca un prelungitor usb a-i incercat? Editat August 26, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum