Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitie multimetru

Vizitator jhonny03

Postări Recomandate

Vizitator jhonny03
Salutare.As dori sa achizitionez un multimetru digital si as dori cateva recomandari din partea voastra modele,preturi,etc.Va multumesc.Mentionez ca nu sunt un profesionist sunt un simplu amator si aparatul il voi folosi pentru masuratori obisnuite.

Link spre comentariu

Eu unul a-si zice sa va cumparati un multimetru digital M890G pentru ca mi se par bune, iar pretul nu e mare... Tot dasta am si eu si sunt fff multumit de el.

Asa ca il recomand cu cea mai mare incredere !!!

Link spre comentariu
Daca doriti un multimetru sub 40 lei,atunci se modifica putin,adica ca este vb despre un multimetru digital 9208A care costa 38,50 lei .Iar un multimetru digital M890G costa 47,80 lei.

Acum e alegerea dvs ! O zi minunata va doresc !
Eu va doresc mult succes la cumparare !!!
Link spre comentariu

DT830 e cel mai ieftin si destul de bun pentru începători, adică mă refer la faptul că poate măsura basic-ul. Din punct de vedere al siguranței este o pocnitoare. Până în 30v e chiar ok. Dacă vrei să îl bagi in priză mai pui ceva bănuți. Cu banii în plus nu cumperi precizie, cumperi securitate în exploatare.

Link spre comentariu

Până în 30v e chiar ok. Dacă vrei să îl bagi in priză mai pui ceva bănuți. 

Da' peste 30V ce se intampla?

Nu ca n-as avea(nu vreau sa plictisesc acum cu o lista de aparate aflate in posesie),dar am masurat cu 830 tensiunea de retea fara nici o jena...de unde legendele astea cum ca la 220V face plici si mori? 

Link spre comentariu

poate se gandeste la calitatea pcb-ului,proiectarea lui intr-un final la protectia utilizatorului...

una peste alta eu i-as recomanda sa mai astepte putin si sa-si cumpere ceva mai bun.

altfel ajunge ca de obicei intr-o cutie mai tarziu, fara vreo folosinta..

Link spre comentariu

poate se gandeste la calitatea pcb-ului,proiectarea lui intr-un final la protectia utilizatorului...

Eu nu stiu la ce va ganditi,dar masurand o tensiune cuprinsa in domeniul de masura,mi se pare absurd sa recomanzi sa-l folosesti doar la 20% din capacitatea de masura.As avea rezerve sa masor 750V cat e inscriptionat,dar sa ai retineri sa masori o tensiune de retea mi se pare ca seamana cu drobul de sare.A conturnat la careva in mana un asemenea aparat masurand tensiunea de retea?S-a strapuns izolatia la testere la 220V?Cred ca unii n-au ce vorbi.Eu chiar pt asta il folosesc...cand se arde o siguranta in panou,il folosesc pe tensiune alternativ si pe ohmetru ca sa verific patronul pe care nu gasesc tensiune,si n-am nici un stres din cauza asta.Imi e mult mai comod pt asa ceva decat sa iau cu mine o caramida de UT70B(are si el utilitatea lui,ca nu degeaba l-am luat).

E un aparat simplu,mic,robust,usor de purtat in caz de nevoie(din ce cunosc eu,nu mai stiu daca au evoluat sau involuat intre timp)si e minim necesar ca sa nu spui ca n-ai cu ce masura.Dupa ce inveti sa-l folosesti,poti sti cu certitudine ce-ti trebuie,fara sa mai intrebi pe altii.

Link spre comentariu

Cred ca de fapt este vorba despre cit de bine se comporta la greselile de manevrare.

Am avut de-amindoua tipuri iar un DT920x am si acum in uz.

Daca 830 crapa instant aproape daca il pui in priza dat pe rezistente, la DT920x mai ai sanse sa mearga daca ti-ai dat seama imediat si a fost numai o atingere scurta la 220.....

Link spre comentariu

As zice ca la ieftinaciuni,comportamentul la greseli de cuplare e fix la fel,si efectele aceleasi.Ba chiar paguba minima tot la un 830 ramane.

Daca se vrea cu protectie cat de cat,cred ca trebuie sa se gandeasca la sume mai mari de investit,in nici un caz pana in 100 lei...e o vorba,daca nu casti ochii,casti buzunarul.E drept ca n-am mai gresit domeniile de ceva ani,n-am avut prea multe experiente de acest gen,dar nu pot spune ca n-am avut deloc.

Port de ceva ani la masina un DT182.M-a scos de multe ori din necaz cand m-a prins cate o treaba simpla fara nimic la mine,inclusiv tensiune de retea verificata,si asta are cablajul la jumate fata de un 830.Pt simple verificari,fara prea mari pretentii metrologice, eu zic ca 830 e ideal pt primul aparat,pe care sa se faca scoala,si cu timpul daca va simti nevoia de mai mult,piata e mai mult decat generoasa la capitolul asta,dar macar va sti ce-i trebuie.

Link spre comentariu

Haideti sa ramanem la esenta subiectului :) Acest domn a deschis acelasi topic si pe softpedia, in cateva zile s-au scris 7 pagini iar unii au dat o in balarii si teorii.

Intrebarea e una simpla, raspunsul e la fel de simplu. Omul fiind incepator si neexperimentat, cred ca cel mai potrivit ar fi un multimetru ieftin, apoi dupa ce invata si va stii adevarata valoare/importanta a unei scule in electronica, poate sa isi achizitioneze singur o scula limitata doar de bugetul disponibil.

Edit (si un pic offtopic):

Eu sunt unul din cei care la inceput de drum, unul din parinti i-a facut cadou un multimetru destul de scump. Din greseala l-am pocnit.. lucram la ceva si inainte am masurat niste rezistente apoi am masurat tensiune fara sa mai comut de pe domeniu rezistente. Rezultatul il stiti...  Nu va spun ce parere de rau m-a apucat...si stiam ca scula nu a fost tocmai ieftina...intr o oarecare masura simteam si o stare de vinovatie ca unii muncesc si imi fac mie mofturile iar eu arunc banii pe fereastra intr-o secunda.

Dupa cateva saptamani, nemaiputand sa astept, am cumparat un DT830B care e in serviciu si azi. In final am reusit sa repar si aparatul primit cadou, un analogic polonez si care e acum mai mult piesa de colectie/nostalgie.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Mă refeream la felul în care este făcut. Va las un review în care este și manevrat greșit, lucru foarte probabil pentru începători.

. să vă uitați ce distanta e între borne pe cablaj și cei care au mai văzut fumul cum curge din diverse, să îmi spuneți dacă va place. De unde știm că nu a fost praf când l-am lăcuit chinezul și o fi făcut o treabă de mântuială? Firicelele alea se fac praf la 10A înainte să citești măsurătoarea. Pe la 5 a se încălzesc de zici ca sunt de silicon. Nu e chiar așa, dacă a scris chinezul ceva pe el trebuie să credem pe cuvânt. Chinezul a pus si semnul de dublu izolat, și ce-ul, îți scrie si NASA pe el dacă asta îl face să ti-l vândă. De-aia i-am spus că e bun la electronica si ca atunci când măsoară tensiuni mari să se simtă că la ruleta ruseasca. Și eu am măsurat cu el rețeaua dar cu mare băgare de seamă, lucru care unui începător îi mai scapă.PS. Îmi amintesc o fază cu 830-ul din dotare. Lucram la o firma si aveam acest multimetru pentru mici verificări. Vine unul la mine râzând fără să își dea seama ce situație avusese. Tocmai îl pocnise în mâna. Cică, "ce se întâmplă dacă îl pui pe dioda și îl bagi în priză?" "Facui așa și pârâi și îi dădui drumul din mână ca ma speriai". Când l-am desfăcut era negru, ăstuia îi stătea gândul că trebuie să îl plătească. Editat de Vizitator
Link spre comentariu

...de unde legendele astea cum ca la 220V face plici si mori? 

De aici, de aici sau de aici. Si nu-i nimic exagerat aici. Da, stiu. Capitalistii vor sa va vânda aparate scumpe. Cine a vazut sau a patit, stie sa le pretuiasca.

Cred ca unii n-au ce vorbi.

De multe ori, cei care au patit nu mai pot sa vorbeasca. Asa ca vorbesc mai ales cei care n-au patit.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări