Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare statie de lipit (max. 300 lei)

D a n

Postări Recomandate

La SL20-N ?

Pe ce te bazezi cind sustii asa ceva?

Ai o astfel de statie? Eu am folositSL20 si am acasa SL30.

Aici de exemplu te contrazice: 

si aici: 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

6

• gica70

6

• dan cod

6

• D a n

2

Top autori în acest subiect

Reglare temperatură analogică,  din potenţiometru

Asa scrie acolo la fisa tehnica; daca interpretarea mea nu este cea corecta imi cer scuze dar in acelasi timp cred ca era suficient sa spui ca nu-i asa aducand informatia corecta.

Link spre comentariu
Vizitator maldii

Deci este mai bun decat letconul de la gordak? ca eu cu asta nu pot lipi un smd pe o placa de baza playstation 3 sau sa schimb un analog la un contrtoller ps4

Link spre comentariu

Letconul de la gordak e foarte ok, gasesti si consumabile in caz ca ai probleme.

Initiatorul a specificat ca doreste sa lucreze cu smd uri, asta inseamna si lipid/dezlipit CI, si implicit nevoia de statie cu aer cald. Eu iti recomand statia de lipit gordak 952A, simpla si eficienta. O gasesti in jurul a 300 lei.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Reglare temperatură analogică, din potenţiometru

Asa scrie acolo la fisa tehnica; daca interpretarea mea nu este cea corecta imi cer scuze dar in acelasi timp cred ca era suficient sa spui ca nu-i asa aducand informatia corecta.

Am avut si SL20 si SL30 si sunt termostatate clar fara dubiu.

Link spre comentariu

Eu personal am fost nemultumit de letconul de la Gordak iar tehnicenii de la mine de la servici nu-l utilizeaza desi folosesc gordak pt aer cald.

Ca statie de lipit ei utilizeaza JBC dar asta este cu citeva clase mai sus.....sus......sus....sus.........

Letconul de la gordak este mai subtire si are cablul mult mai flexibil (la SL30 -ul meu eu am schimbat cablul letconului cu un cablu de la un Weller pt ca cel original este foarte greoi de manevrat) dar eu am fost nemultumit de comportamentul virfului. 

La partea de stabilizare temperatura cred ca sint cam tot pe acolo.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator maldii

Salutare, am gasit 3 statii de lipit, imi puteti spune pe care sa o aleg ? 

1- Hakko 936 made in japan cu toate genurile de varf  http://www.olx.ro/oferta/statie-de-lipit-hakko-936-cu-accesorii-ID6SAyG.html

2- Toolcraft ST - 80A  80W http://www.conrad.com/ce/en/product/791785/Soldering-station-analogue-80-W-TOOLCRAFT-ST-80A-150-up-to-450-C

3- Statie Homemade http://www.olx.ro/oferta/statie-lipire-digitala-cositorire-ID6FxCy.html

Personal as alege 2 este productie Germania am inteles ca sunt cele mai bune 

Editat de maldii
Link spre comentariu

Gica:

Daca nu are afisare digitala a temperaturii, ci numai o scala gradata pe potentiometru - asta este partea de afisare, numai.

Te asigur, insa ca este la fel de termostatata ca cele cu afisaj - deci nu confunda principiul de functionare cu tipul de afisare.

Letcon Gordak

Letconul Gordak este foarte bine realizat mecanic (pentru o clona) si perfect compatibil mecanic cu Hakko - deci exista forme variate si marimi diferite de varfuri, iar pretul varfurilor este cam la o treime din cat ar costa Pensol, cel putin asa le dau eu. La Pensol ai varfuri conice, care nu prea mentin fludoorul corect pe varf, in timp ce tipul <vorbesc de denumirea Hakko> D si C nu se gasesc decat in cate 2 marimi - ceea ce mie mi se pare insuficient.

INSA LETCOANELE GORDAK AU PROBLEME MARI CU ANSAMBLUL REZISTENTEI (SENZORUL).

Pana acum un an nu a fost probleme, dar la ultimul lot 100% au fost problematice, am un  thread intreg despre asta, desi nu am apucat sa scriu acolo concluzia.

Deci va recomand - daca cumparati acum:

- evitati Gordak

- luati ceva similar: ieftin = Aoyue / scump = Atten

- daca luati Gordak echipati-l cu rezistenta Atten

Sesebe

Te invit sa echipezi Gordakul (presupun ca este din seriile vechi = foarte bune) cu varfuri Hakko potrivite lipiturii de facut, si apoi mai vorbim.

Varful de prima echiapare cu care vine letconul, tip I este un gunoi, nu poate fi folosit.

Maldii

1. Ceva este suspect, fie statia nu e facuta in Japonia, fie are mai multi ani pentru ca sa ceva nu se mai face de mult

2. Toolcraft habar-n-am daca este compatibila cu ceva... Hakko? 

Orice statie ai lua trebuie sa stii daca se gasesc varfuri ieftin si in multe variante de forma/marime.

Fara varful potrivit lipiturii ai cam dat de poamana bani pe letcon si statie!!!

3. nu ma pot pronunta, intra in competitie directa cu ce fac eu, insa reclama nu pare serioasa, nimeni nu se lauda cu protectii care sunt uzuale nu reprezinta cine stiie ce avantaj.

Protectia importanta este la deconectarea senzorului... si aia nu e amintita...

Link spre comentariu

Posibil să ai dreptate dar nu-ii statia mea Si nu prea ma intereseaza. Tot ce stiu este ca varful inițial e un rahat. S-a oxidat instantaneu de la prima utilizare. Chiar l-am acuzat pe coleg ca nu știe să lipească dar si la mine s-a a comportat identic.!

Link spre comentariu

Dxxx. "Daca nu are afisare digitala a temperaturii, ci numai o scala gradata pe potentiometru - asta este partea de afisare, numai.

Te asigur, insa ca este la fel de termostatata ca cele cu afisaj - deci nu confunda principiul de functionare cu tipul de afisare."

Nu-i vorba de confuzie ci de interpretare; iata ce scrie in fisa tehnica de prezentare: reglare temperatura analogica din potentiometru; tu ce intelegi din asta? Da, m-am grabit si nu am deschis vre-un site cu statia respectiva pentru mai multe info.

Link spre comentariu

Salutare, am gasit 3 statii de lipit, imi puteti spune pe care sa o aleg ? 1- Hakko 936 made in japan cu toate genurile de varf  http://www.olx.ro/oferta/statie-de-lipit-hakko-936-cu-accesorii-ID6SAyG.html2- Toolcraft ST - 80A  80W http://www.conrad.com/ce/en/product/791785/Soldering-station-analogue-80-W-TOOLCRAFT-ST-80A-150-up-to-450-C3- Statie Homemade http://www.olx.ro/oferta/statie-lipire-digitala-cositorire-ID6FxCy.html Personal as alege 2 este productie Germania am inteles ca sunt cele mai bune

Dupa mine ai ales bine.Prima e hakko originala poimarti.De ce hm nu pot sa zic nimic.
Link spre comentariu

Hakko originala este la 110V....variantele la 220V sunt clone chinezesti dar functioneaza foarte bine daca ai letconul si varfuri originale....Hakko are reprezentanta in Ungaria...eu merg pe o Hakko fx951(clona), cu letcon FM2032 si virfuri T12(originale) pentru lucru superfin(telefoane).....pentru lucrari normale folosesc letconul original al statiei cu varfurile care au venit de la chinezi si sunt multumit....la 60 de euro cat a costat clona este mult peste statiile low cost de net....am un coleg care-si va face luna de miere in japonia si pe care l-am rugat sa-mi aduca o FX951 originala sa vad cum lucreaza...voi comenta...bafta

Editat de zaharia valentin
Link spre comentariu

Hakko nu are varfuri negre, alea nu ti le recomand.

De la Teh....ric poti sa iei, alea sunt OK, insa mai baga si cate o serie mai slaba... dupa care te certi cu ei, cum am facut si eu pana am cam renuntat.

Asa ceva gasesti si pe forum... dar vroiam doar sa ajut cu o parere, nu sa-mi fac reclama, asa ca m-am oprit aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări