Vizitator demeter Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Am cumparat un difuzor un difuzor Atto HL-W817 si vreau s-a ii fac o incinta ! Am auzit ca sunt niste reguli dupa care faci o incinta! Si as vrea sa stiu pal-ul din care il fac de ce grosime trebuie sa fie? http://www.mikado.ro/?p=productsMore&iProduct=204 Multumesc si astept raspuns! Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Banuiesc ca te referi la o incinta numai pentru difuzorul asta.Incinta bass reflex cu urmatoarle dimesiunii:Latime X Adancime X Inaltime= 290 X 250 X 450; grosime PAL 16 sau 18mm. Diametrul tubului aprox. 45mm, lungimea 130mm. Iti recomand sa plasezi amterial fonoabsorbant in incinta. La urma captuseste incinta cu o mocheta daca vrei. P.S. Alt difuzor mai bun nu ai gasit...? Link spre comentariu
Vizitator demeter Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Multumesc mult donpetru pentru ajutor! Din pacate in momentul acela nu am avut destui bani :smt003 Dupa capul meu as cumpara difuzorul asta: http://www.mikado.ro/?p=productsMore&iProduct=8 Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 ala e alta prastie. :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator mariusradulescu1990 Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 am difuzorul intr-un full range si la mai mult de 50 W nu rezista , are cursa foarte mare + ca are un bas foarte "lenes" Link spre comentariu
Vizitator demeter Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Tu despre care difuzor vorbesti??? despre al meu?pentru ca al meu daca are 30W e foarte bine! degeaba scrie pe el 250W ca tot 30W are (sau mai putin)si asa diful asta dupa 30W intra in distorsiuni:) Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 dupa 30W probabil iti intra in distorsiuni amplificatorul nu diful.Difurile nu fac urat la puteri mari, in schimb amplifurile cum treci de maximul ce pot sa il redea, cum te zgarie pe urechi.Ambele difuri sunt amarate. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 dupa 30W probabil iti intra in distorsiuni amplificatorul nu diful.Difurile nu fac urat la puteri mari, in schimb amplifurile cum treci de maximul ce pot sa il redea, cum te zgarie pe urechi. Si de unde stii tu ce amplificator are ? Cu un amplificator realizat clasic cu 2N3005 la o tensiune de alim de circa +/-25V faci praf si un ATTO cu diametru membranei de 25cm, dapa-i asta ?? Eu spun asta deoarece, acum cativa ani dupa ce a venit unul la "magazin" si a cumparat o astfel de minune de difuzor (ATTO), dupa circa 1 luna de zile a venit si a cerut "ceva mai bun". Cred ca iti dai seama de ce ? Apropo, dupa ce l-a prajit mi-a spus ce putere a pus pe el: o statie de amplificare made romanian, 2x15W. :smt003 Acum cred ca ma crezi cand spun ca anumite difuzoare au o putere "aparenta" de "X" VA ?NUMAI BINE Link spre comentariu
Vizitator demeter Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 se poate si acest lucru pentru ca ampul meu este pe 4 ohmi si diful este de 8 ohmi! Ambele difuri sunt amarate.Aici ai dreptate!!! :smt003 (mai ales diful meu) Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Banuiesc ca te referi la o incinta numai pentru difuzorul asta.Incinta bass reflex cu urmatoarle dimesiunii:Latime X Adancime X Inaltime= 290 X 250 X 450; grosime PAL 16 sau 18mm. Diametrul tubului aprox. 45mm, lungimea 130mm. Iti recomand sa plasezi amterial fonoabsorbant in incinta. La urma captuseste incinta cu o mocheta daca vrei. P.S. Alt difuzor mai bun nu ai gasit...?pe ce criterii te bazezi tu cand recomanzi o incinta ?? eu nu vad parametrii la dif ... deci de simulare nu poate fii vorba parca vad ca iar vii cu vreo forumula legata de puterea "aparenata" sau de diametrul difului :goodman:L.E aaa si de ce acordata la 35Hz ??? de unde stii ce Fs are difu ? sau de unde stii ca trebuie bass reflex ?? Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 pe ce criterii te bazezi tu cand recomanzi o incinta ?? eu nu vad parametrii la dif ... deci de simulare nu poate fii vorbaIn primul rand nu ai de unde sa stii tu daca am sau nu parametrii la difuzorul asta ? In al doilea rand difuzoare ATTO am incercat pe diverse tipuri de incinte cat nu ai vazut tu in viata ta ?Apropo, altceva nu ti-ai gasit si tu sa intrebi ? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 dovedeste !!! daca poti ca ar fii buna incinta care ai recomandato tu ..... aa si nu ma lua pe mine cu chestii de genu ca nu am vazut si nu am testat difuri atto ca am avut pe mana mai multe decat ai vazut tu in poze Link spre comentariu
adi_0106 Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 continuati tot asa .... ca sa am ce sterge in seara asta/maine dimineata Link spre comentariu
Vizitator demeter Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 oricum.. nu are rost sa va certati pe un difuzor :goodman: :weedman: Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Pe asta ma bazez: si asa diful asta dupa 30W intra in distorsiuni:)Probabil omul are un amplif pe care scrie 30W si mania de a invarti volumul pana in capat.Ampliful intra la greu in saturatie, difurile grohaie si tiuie in ultimul hal si omul are impresia ca boxele sunt prea slabe. Am in casa boxe tesla pe a caror bas scrie 10W 4ohmi. De nenumarate ori am dat in ele cu ampliful (lm3886 alimentate la +-28V in gol) si n-a crapat, iar de sunat nu sunau prea urat.Evident am incercat cu muzica si pe durate relativ scurte 10-30min.Led-ul de saturatie se aprindea rar pe la cate un bas mai puternic.Cine face praf un dif legat la amplif cu alimentari de +-25V si impedanta 8 ohmi e un maimutzoi care n-are ce cauta pe langa boxe. E clar ca da de volum pana semnalul iese dreptunghiular si nici prin cap nu ii da ca greseste.Am prieteni care bubuie la sonorizari niste boxe cu basi de 300w cu amplifuri de 500w si nu crapa.Ma intreb cum e posibil si cam cati VA au. :smt005 Normal ca cei 300W scrisi pe boxa nu reprezita puterea activa, ci doar un indicator: cum sa iti alegi amplificatorul.La ce te ajuta ca masori in VA ai probleme cu numerele mari? Prea multe cifre te deruteaza?Nu e mai simplu sa consideri Pdifuzor=U*U/Znominal?La fel se da puterea de iesire si la amplificatoare, si in cazul in care producatorii sunt seriosi boxele vor merge mult si bine.Sau vrei sa luam amplifuri de 10 ori mai slabe? In caz ca vor scoate curent continuu pe iesire sa nu ardem bobinele? :smt005 Ideea e sa obtii cat mai mult din ce ai fara sa le arzi, nu sa te gandesti cum sa le arzi cu cat mai putina putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate