Vizitator spider_ktx Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 salut... nu am foarte multa experienta cu mictrocontrollerele in general.. am lucrat totusi cu picbasic si bascom pt atmel... vreau sa realizzez o tastatura cu 192 taste... am reusit sa fac una cu 5*8( am pastrat 2 porturi pt rs232) taste dar am cam folosit toate porturile de la un at89c2051 pe urma am foolosit un 89s8253 dar tot nu e suficient.. 5*24 si asta daca folosesc toate porturile inafara de cele de rs232 mai am nevoie de porturi si pt altceva. totusi am aflat ca pot sda pun 74HC595 (serial in and 8 bit parallel out) si 75HC165 (8 bit parallel in and serial out) dar nu prea stiu cum.. eu doresc sa il fac cu pic nu cu atmel... pt ca mi-e mult mai usor...:Ddoar ca nu prea stiu cum... am incercat in pic cu shin si shout... dar nu prea reusesc... folosesc isis pt simulare si imi da niste aberatii... as dorii niste sfaturi va rog daca stie cineva daca a folosit cineva.. multumescAdrian Sandu Link spre comentariu
Vizitator musaraf Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 Din cartea de la Mikroe (registrii 74HC597 si 74HC597) http://www.mikroelektronika.co.yu/roman ... lavlje.htm Link spre comentariu
Vizitator spider_ktx Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 merci mult o sa incerc sa vad ce iese...apropo ai o adresa de mess ca mai am niste nelamuri si as vrea sa le discut daca vrei si potiAdrian Sandu Link spre comentariu
Abram Burel Postat Aprilie 14, 2007 Partajează Postat Aprilie 14, 2007 O alternativa ar fi cu niste MUX-uri (CD4051 sau echivalent).Pentru o matrice de 8x8 taste folosesti un MUX. Pentru 2-2, pentru 3-3 si ajungi la cele 192 de taste (poti merge si mai sus).Pe 3 biti dai adresa liniei de scanare (A, B, C), comuna pentru toate MUX-urile si cu inca 3 biti selectezi MUX-ul pe INH. "Comunul" de la fiecare MUX il legi la masa, iar fiecare din cele 8 linii multiplexate realizeaza o linie de scanare.E nevoie de un singur port de citire al matricii de taste.Cred ca asta ofera cel mai bun compromis intre compactitate (numar de pini I/O utilizati (14 in total) si simplitate/viteza in scanare/decodare. Link spre comentariu
Vizitator spider_ktx Postat Aprilie 15, 2007 Partajează Postat Aprilie 15, 2007 foarte interesant cu mux urile merci pt indicatie.. am reusit sa folosesc doar 5 pini pt comanda lor 3 pt porturile A,B,C, si 2 prin 3 porti logice acum as vrea sa incerc sa folosesc si mai putini pini tot prin porti logice eventual in loc de 3 sa fol 2 oricum merci pt ajutor pana la urma o sa folosesc atmel 89c2051 .. e mai ieftin...:DSandu Adrian Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 15, 2007 Partajează Postat Aprilie 15, 2007 de ce nu faci cu un controler cu 40 pini care are 32 I/O si faci tastatura stil aia 4x4 din Pic Basic care are 16 taste numai ca o faci cu 14x14 (28I/O) dar ai 196 taste si iti raman si 4 I/O liberi de 2 comunicatii seriale Link spre comentariu
Vizitator spider_ktx Postat Aprilie 15, 2007 Partajează Postat Aprilie 15, 2007 am ffacut deja si merge bine cu CD4051 folosesc 8 porturi ale microcontrollerului si inca 5 pt ca sa comand cd4051 am mai adaugat un sn74155 (2-LINE TO 4-LINE DECODERS/DEMULTIPLEXERS) pt ca sa folosesc doar 2 porturi pt selectarea cd4051-ului si in total am 8+5 porturi folosote... asa as putea sa folosesc un microcontroller cu 32 porturi I/O si restul sa le folosesc in alte scopuri ;) si asa mcu-ul fol de mine( at89c2051) are prea putine porturi sunt cam la limitain momentul de fata nu imi mai raman decat cei 2 pini pt rs232 cred ca o sa fol un 89s8253 ca am destule.. doar ca sunt plcc.. dar asta .. multumesc inca odata pt indicatiiSandu Adrian Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum