Nicolae Chitimia Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Detin un transformator de sudura a carui tensiune pe secundar este de 48 v Daca in secundar montez o punte redresoare de 300 A o baterie de condensatori de 300.000 uf si o bobina de soc pe care scrie 80 a si 1,2 mH reusesc sa sudez cu superbazic ? Va multumesc ! Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Dacă elimini bobina de șoc e mai sigur, cred că va lua foc rapid dacă nu e bobinată cu același tip de bară cu a secundarului. Ai putea suda astfel cu superbazici. Sper că ai și prize de reglaj pe primarul trafului... Link spre comentariu
NICA Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Intreb si eu ca nu ma pricep : in aceasta situatie nu ar trebui in locul bobinei pusa o rezistenta de valoare mica care sa protejeze un pic condensatorii care ar putea exploda la un scurtcircuit ? Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Acea rezistență ar trebui să reziste la curentul de sudură, iar condensatorii ar trebui să fie unii care să poată suporta vârfuri mari de curent.Nu chiar orice condensatori din televizoare... mai mulți condensatori de capacitate mică în paralel e mai bine. Link spre comentariu
NICA Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Sunt interesat de aceasta chestiune,ne puteti recomanda astfel de condensatori si o capacitate anume ? Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Citiți topicul ăsta : http://www.elforum.info/topic/60730-condensatori-pt-traf-sudura-ac-cc/page-3 Link spre comentariu
spik Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Din ceea ce stiu trebuie 60 V, mers in gol, pentru a putea amorsa un electrod cu invelis bazic. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 De care? continuu sau alternativ? Link spre comentariu
spik Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 La continuu, cu alternativ nu am incercat niciodata! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 in CC merge binemerci cu un Awelco ce are 49Vdc! E valabila cerinta de 60V la alternativ. Grig Link spre comentariu
Nicolae Chitimia Postat Septembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Mie mia spus un sudor ca supertitul sudeaza mai bine in cc decit in ac ca strapunge mai bine metalul Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 in CC merge binemerci cu un Awelco ce are 49Vdc!E valabila cerinta de 60V la alternativ. GrigAi sudat bazic in alternativ vreodata?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2016 Partajează Postat Septembrie 3, 2016 Am vazut si eu. Nu-mi venea sa cred. Dar cred ca sunt electrozi pe care se specifica faptul ca merg in AC... Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Da.Si cum o fo? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum