Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura cu superbazic

Nicolae Chitimia

Postări Recomandate

Detin un transformator de sudura a carui tensiune pe secundar este de 48 v 

Daca in secundar montez o punte redresoare de 300 A o baterie de condensatori de 300.000 uf si o bobina de soc pe care scrie 80 a si 1,2 mH reusesc sa sudez cu superbazic ?

Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nicolae Chitimia

5

• validae

4

• Ion_Bumbu

4

• spik

4

Top autori în acest subiect

Dacă elimini bobina de șoc e mai sigur, cred că va lua foc rapid dacă nu e bobinată cu același tip de bară cu a secundarului. Ai putea suda astfel cu superbazici. Sper că ai și prize de reglaj pe primarul trafului...

Link spre comentariu

Intreb si eu ca nu ma pricep : in aceasta situatie nu ar trebui in locul bobinei pusa o rezistenta de valoare mica care sa protejeze un pic condensatorii care ar putea exploda la un scurtcircuit ?

Link spre comentariu

Acea rezistență ar trebui să reziste la curentul de sudură, iar condensatorii ar trebui să fie unii care să poată suporta vârfuri mari de curent.Nu chiar orice condensatori din televizoare...  mai mulți condensatori de capacitate mică în paralel e mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări