Vizitator Florin Gabor Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Buna ziua ! Am si eu un amplificator img stageline 2400 , pe care îl folosesc la 2 basi , iar în spatele amplificatorului este un buton prin care setez "sensivity level" , întrebarea mea este , pe ce sa il setez ? Adică 1v , 1,6v sau 3,2v ...?Semnalul vine dintr-un cross-over...De asemenea mai am încă un amplificator,un phonic xp3000 , pe care îl am pus cu 2 boxe full range. Si asta are 2 butoane cărora nu le stiu rostu, este cel de "HPF" care are 3 selectii , mai exact Off, 30hz si 50 hz , iar al doilea este cel de limiter on si of .. Cum ar trebui setate ? Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 (editat) Incepi intotdeauna cu sensibilitatea cu valoarea cea mai mare:3.2 v...apoi cobori functie de ce poate tot lantul audio sa suporte. Pai limiter-ul il setezi on daca ai nevoie de el...Eu l-as lasa on pt inceput pana vad ce poate amplif-ul.ele se asociaza de obicei cu o indicatie luminoasa pe vu-metru-cu limiter-ul on nu prea vei vedea portocaliu sau rosu ori semnale peste 3db...cu el off...cam tot ce e de amplificat va debita pe boxe si e posibil sa iasa fum din boxe daca dai prea tare. HPF inseamna High Pass filter adica filtru trece sus.Ori e off...adica dezactivat si va amplifica orice intra in ele pana la curent continuu...probabil. 30hz inseamna ca va lasa doar frecvente peste 30hz..., 50 ...peste 50hz... Cel mai bine lasa-l peste 50hz pt inceput pana vezi ce poate boxa si amplificatorul. Regula cea mai simpla: boxele sa nu haraie , sa sune natural, fara distorsiuni urate, fara sa te dea afara din casa. Editat August 24, 2016 de pstpstcichicichi Link spre comentariu
Vizitator Florin Gabor Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 De exemplu pe xp 3000 am doua boxe mag md554 , iar pe sta-2400 am 2 basi mag sub 80 .. Ambele seturi de boxe sunt puse în funcți de ce pot amplificatoarele ..Adică top-urile 650w x2 , iar basi 800w x2. Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Adica...tu le ai , tu le auzi... Link spre comentariu
Vizitator Florin Gabor Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 La 1v îmi bate bobina în fier.. Apropo , contează polaritatea la boxe ? Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Contează bineînțeles, de ce credeți că se mai marchează polaritatea la difuzoare ? Dacă două difuzoare nu sunt în fază, sunetul poate suferi atenuări importante. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum