cornel1962 Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 (editat) Am acesta masina de spalat ( placa L2524 ) care-mi da ceva batai de cap... a venit cu triacul de pe pompa de evacuare exploadat!!! pompa este ok , am inlocuit triacul , iar acum nu executa programe haotic. Pusa pe un program, cateodata functioneaza, apoi nu mai vrea!!! Detine cineva schema acestei placi ??? (pe net am gasit doar manualul de utilizare)...si cred ca si un dump mi-ar prinde foarte bine , daca are cineva... Multumesc mult! Editat August 24, 2016 de cornel1962 Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 24, 2016 Autor Partajează Postat August 24, 2016 chiar nu exista schema??? Link spre comentariu
euvasile Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Nu se gaseste asa ceva. Trebuie sa te descurci singur. Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 24, 2016 Autor Partajează Postat August 24, 2016 Nu se gaseste asa ceva. Trebuie sa te descurci singur. ...mi-am dat seama ca e greu de gasit, dar am rezolvat-o,...de fapt am si predat-o! Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Era bine dacă spuneați ce ați găsit, va fi util și altora. De cele mai multe ori nu e absolut necesară schema, problemele fiind ori contacte imperfecte la mufe, conturnări pe placă sau mufe, etc. Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 25, 2016 Autor Partajează Postat August 25, 2016 ...n-am avut timp de cautat (clientul se grabea),....am inlocuit placa si ramane de vazut ce gasesc pe cealalta! Masina a fost folosita in mediu extrem de umed si nu-i vad un viitor prea stralucit... Link spre comentariu
Vizitator vili popa Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 i-mi poti spune te rog triacul era de tip smd si ce scria pe el? Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Am găsit ca documentație service doar asta: http://elektrotanya.com/whirlpool_awo_d_41100.pdf/download.html Schema modulului electronic de comandă nu e disponibilă. Triacul poate fi defectat și de o conturnare în mufa motorului sau chiar pe placă de la umezeală, am reparat destul de recent o placă cu astfel de defect.Eu aplic de obicei un spray siliconic pe placă, ce protejează contra umidității și conturnărilor cauzate de ea. Triacul folosit pentru pompa de evacuare poate fi de tip Z0103, sau alte tipuri ce au curenți foarte mici de comandă, uzual 5mA. Link spre comentariu
Vizitator vili popa Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Intreb pentru ca din cate stiu modulele acelea de whirlpool sunt echipate pe comanda pompa electrovalve si lacat cu niste c.i. de tip ACS 108 (Overvoltage protected AC switch) care nu sunt chiar niste triace si daca se inlocuieste cu un triac problemele pot apare de acolo. Am inlocuit des asemenea c.i. nu stiu cum s-ar comporta cu un triac simplu dar consider ca nu e chiar OK. Ce cred eu e ca riscul sa se distruga si altceva in momentul in care s-a ars acel c.i. e aproape 0. Problema sa nu fie de la faptul ca s-a inlocuit gresit, daca asa s-a intamplat. CER SCUZE DACA DERANJEZ Link spre comentariu
cornel1962 Postat August 27, 2016 Autor Partajează Postat August 27, 2016 i-mi poti spune te rog triacul era de tip smd si ce scria pe el? ...sigur, smd ACS108!!! Link spre comentariu
validae Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Da, ACS108 nu e doar un simplu triac și nu se înlocuiește cu un simplu triac sensibil gen Z0103. Am avut la reparat plăci echipate fie cu ACS108, fie cu Z0103 sau echivalente. Dar n-am înlocuit un comutator tip ACS cu un triac până acum. Invers cred că e foarte posibil însă... Link spre comentariu
ervinen Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 ACS-ul nu functioneaza la fel ca un triac obisnuit. El a fost proiectat sa fie comandat cu un curent negativ, iar schema de aplicatie din datasheet arata asta. Daca se pune triac in locul lui, apar comportari anormale ale sarcinii comandate. Studiati acest material. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum