Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Actionare independenta bec exterior?

Vizitator sofronie

Postări Recomandate

Vizitator sofronie

Buna seara, sunt nou pe forum.Vreau sa fac o lucrare oarecum banala la instalatia de iluminat, mai exact; se da urmatoarea situatie: intrerupator dublu normal, actioneaza cu tasta 1 becul din holul casei, si cu tasta 2 bec 1 si bec 2 care sunt afara si acestea se aprind in acelasi timp. De la bec 1 afara pleaca prin podul casei prin tub rigid fire care duc la bec 2 afara. Ce doresc sa fac: becul 2 de afara sa se aprinda independent, de la un intrerupator care sa il montez tot afara. Ideea e: pot face acest lucru fara sa sparg peretii? Daca da cum trebuiesc trase firele si de unde, daca se poate si o schema? Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acolo ai un fir direct de la retea ce merge spre B1-B2. Si celalalt fir de la retea ce intra in comutator. Firul comun spre bec 1 si bec 2 de la iesirea tastei2 , deconectezi firul lui B2 de la B1 si-l conectezi inainte de tasta 2, apoi montezi un intrerupator pe acel fir , si B2 va fi independent. 

Am desenat cam din topor ca scanerul nu-mi functioneaza.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu
Vizitator sofronie

Să se aprindă becul 2 total independent de becul 1, sau să-l poți stinge numai atunci când becul 1 e și el aprins ? Să nu fie condiționată deloc aprinderea becului 2 de becul 1 ?

sa pot aprinde si stinge becul 2 de afara fara sa am treaba cu intrerupatorul din casa.
Link spre comentariu
Vizitator sofronie

Acolo ai un fir direct de la retea ce merge spre B1-B2. Si celalalt fir de la retea ce intra in comutator. Firul comun spre bec 1 si bec 2 de la iesirea tastei2 , deconectezi firul lui B2 de la B1 si-l conectezi inainte de tasta 2, apoi montezi un intrerupator pe acel fir , si B2 va fi independent. Am desenat cam din topor ca scanerul nu-mi functioneaza.

nu inteleg cum adica il conectezi inainte de tasta 2?
Link spre comentariu

dumneata ai  pus nume -tasta1-tasta2-B1-B2-

vezi desenul , modificarea este cea cu rosu,

deconectezi firul dintre B1- B2 cel taiat cu rosu si introduci prin tuburi un fir ce il conectezi la comutator(punctul comun) desenat cu rosu.si pe acel fir montezi un intrerupator afara(sau unde doresti).

Link spre comentariu
Vizitator sofronie

Daca nu ai dat nici-o atentie schemei de mai sus,...... ai grija , tensiunea retelei este periculoasa.Sau mai bine cheama pe cineva care se pricepe.

nu e vorba de electrocutare, ca intrerup alimentarea de fiecare data cand umblu!
Link spre comentariu
Vizitator sofronie

Mi s-a parut ca sunt nereguli in executia instalatiei si am decis sa chem un electrician profesionist. Nu de alta, dar am observat multe chestii nepermise facute de dorei cu lasa ca merge si asa. Eu va multumesc oricum ca ati incercat sa ma ajutati! O seara buna!

Link spre comentariu
Vizitator sofronie

Inca ceva! Care e diferenta intre un curs de electrician in constructii si un curs de electrician exploatare medie si joasa tensiune? Care iti da dreptul sa lucrezi la instalatii casnice?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări