cearda Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Doresc sa-mi cumpăr un led de 3W pentru o lanterna,problema este ca nu știu ce led sa cumpăr. Am 2 leduri,unul de 1w al doilea de 3w,cel de 1w luminează mai tare ca cel de 3w,de ce?Cel de 1w este luat de pe o lanterna varta, cel de 3w este cumpărat de pe net.Sa înțeleg ca cel de 3w este Chinezesc ? Ledul va trebui sa se alimenteze la 4v (bateria care o am are 4v,5A).Unde găsesc un asemenea Led? Link spre comentariu
validae Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Ce lanternă este, era tot cu Led, sau avea bec și vrei s-o modernizezi? Fiindcă dacă oglinda lanternei e concepută pentru bec, nu vei avea rezultate bune punând un led oarecare acolo. Asta fiindcă acolo contează mult unghiul de dispersie.Poate pui și o poză cu lanterna.. Link spre comentariu
Dxxx Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Lucrurile nu stau chiar asa de simplu. Nici nu exista un led cu o putere care sa semnifice si ca puterea aia o ai - adica totul depinde de punctul de functionare, adica un led de 10W poate fi foarte bine pus sa mearga la 0,5W si in acel punct va avea si un randament foarte bun. Deci ledurile tale "de 1W" si "de 3W" depinde exact cum au fost alimentate, iar daca schema nu a fost un generator de CC adevarat (adica sa dea sigur curentul reglat) atunci este foarte posibil ca cel de 3W sa fi luminat mai prost pentru ca prin el trecea energie mai putina... Bateria de 4V este una dintre variantele "pacatoase" daca folosesti led cu o singura jonctiune. Pentru asa ceva eu as recomanda driver boost si led cu minim 2 jonctiuni inseriate, dar nu cred ca tintesti la asa ceva... Daca nu, sunt necesare masuratori de tensiune/curent la diverse procente de incarcare, si posibil sa te multumesti cu o limitare rezistiva, cu toate minusurile ei. Link spre comentariu
cearda Postat August 23, 2016 Autor Partajează Postat August 23, 2016 (editat) Lanterna este aceasta: Folosea bec normal,bateria era gen ups,bateria care o folosesc acuma arata asa: Editat August 23, 2016 de cearda Link spre comentariu
validae Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 Ledurile vor fi utilizate doar în corpul de iluminat lateral, sau și în reflectorul frontal al lanternei ? Dacă pe lateral nu prea contează ce tip de led vei folosi, cele cu unghi mare de dispersie fiind optime, în reflectorul frontal nu merge orice led simplu, oglinda fiind făcută special pentru becuri.Becul cu incandascență are o dispersie mare a luminii, unghiul depășind 180*. Acolo poți încerca o montură pătrată, pe fețele căreia să lipești patru leduri cu unghi mai mare de 60* După ce rezolvi problema focalizării luminii, poți să te ocupi de problema randamentului luminos al ledurilor folosite. Fiindcă degeaba pui un led superluminos în farul frontal dacă lumina va fi una difuză, care nu va ,,bate,, mai mult de doi trei metri în față...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum