Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinare secundar trafo retea amplituner SABA

Postări Recomandate

Sanatate permanenta ! E vorba de SABA RS940.Siguranta termica din primar a fost intrerupta si cel care a vrut  sa-l repare a desfacut traf-ul si a fitilizat una dintre infasurarile secundare(cea din exteriorul carcasei).Se numeste P602 si nu e simetrica.La sectiunea de 10cm*2 mi-a dat 5 spire/V.Atunci 1-2=18Vca pt. a obtine 25Vcc si 2-3=37Vca pt.52Vcc.Ma deruteaza modul de legare al puntii redresoare , parc-ar fi cu dublare de tensiune.Sunt corecte calculele mele? Multam !

post-203762-0-42889000-1471882562_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uitați o schemă,din care se înțelege clar funcționarea:-tensiunea de 52V este obținută prin redresarea în punte,folosește toate patru diodele-tensiunea de 25V este obținută prin redresare dublă alternanță,folosind numai două diode,cele dinspre minus

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Vedeți că transformatoarele chinezești sau japoneze sunt bobinate utilizând o inducție mult mai mare decât cea uzuală, dând ca exemplu constanta empirică uzuală de 50/S, ele sunt bobinate cu 30/S și chiar 25/S uneori. Ar fi bine să dați jos toate spirele unei înfășurări cu tensiunea cunoscută și să le numărați, astfel veți obține rezultatul corect.

Link spre comentariu

Am schema iar traf-ul apare in lista de piese dar nici dupa codul de acolo nici dupa ce scrie pe el n-am gasit nimic.La fel am presupus si eu ca sunt infasurari cu tensiuni diferite.In schita d-lui Andrei din #2 sunt doua infasurari de cca 17Vca din care se obtin 25/50Vcc prin acel "artificiu".Cum o fi bine? Sarma era ferfenita mi-a fost imposibil sa-i gasesc capetele.Multam !

Link spre comentariu

Păi, dacă ai primarul intact, bobinezi un secundar cu 10 spire cu orice sârmă ai (de probă) asamblezi tolele și măsori ce tensiune apare pe acele 10 spire. Astfel afli ce număr de spire/volt îți trebuie. Apoi, din schema amplificatorului se vede că secundarul trebuie să dea două tensiuni, una de 17Vc.a. și una de 36Vc.a.  

Știind ce tensiuni trebuie, numărul de spire/Volt, mai trebuie doar să faci rost de aceeași sârmă pentru bobinaj. Având sârma originală (nefolosibilă) o măsori și pui alta nouă sau recuperată de pe vreun releu....

Link spre comentariu

M-am lamurit:cu alt traf. avand secundar simetric 2X14Vca am realizat schema de alimentare din primul post si obtin cele doua tensiuni-de pe +/- punte 37Vcc iar cealalta jumatate,respectiv 18Vcc.O sa-l bobinez simetric la 40/S.Carcasele sunt si-asa fragile plus ciobanite nu cred sa mai reziste la bagare/scoatere si iar bagare de tole.Mutumesc pt. ajutor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări