Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator 1.2V

M.Adrian

Postări Recomandate

Salut, pot incarca un acumulator(de la o periuta de dinti electrica) 1.2V 800mAh de la un panou solar mic ca al unei lampe de gradina, folosind un dispozitiv gen joule thief(imi pare rau ca nu ii stiu denumirea in lb.romana) sau alt fel de ridicator de tensiune? Daca aveti idei si/sau scheme sunt toate binevenite!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

4

• validae

2

• nico_2010

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai nu detin un pitic pentru ca stau la bloc, cu toate ca imi doresc ca in viitor sa ma mut la casa :reytre . Am avut doua lampi pe balcon care in doua luni au murit, am aflat ca era bateria.  Am disecat o lampa de gradina sa vad ce e de capul ei, doar ca bateria pe care o avea are pe interior o infasurare dintr-un fel de hartie imbibata cu ceva(cam sec vocabularul aici dar nu cunosc mai multe). Avea tensiunea tot de 1.2V iar ledul era aprins tot printr-un astfel de montaj caci are un inductor din acela care seamana cu rezistorii, si un integrat(tocmai de asta nu prea inteleg montajul pentru ca acel integrat nu are nimic scris pe el decat nisa pentru numerotarea pinilor si cifra 3 care abia se vede la lupa). Am pus bateria de la peria de dinti in locul ei, si a mers ceva timp, dupa nu a mai mers si am constatat ca montajul cu care venea lampa nu era suficient ca sa incarce bateria.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Acumulatorii din lămpile de grădină sunt nişte glume proaste, au capacitatea declarată mult exagerată faţă de adevăr.Dacă încerci să încarci un acumulator serios, de cel puţin 800mAh cu un panou solar din lămpile de grădină, te apucă pensia....    Dacă vrei să încarci cu adevărat acumulatorul, alimentează-l cu 3 - 5Vc.c printr-o rezistență de limitare de 10-15 Ohmi. Când atinge la borne o tensiune de circa 1,4 - 1,45V se poate considera încărcat. Se observă în faza finală de încărcare și o încălzire sesizabilă a acumulatorului.

Link spre comentariu

Acumulatorii din lămpile de grădină sunt nişte glume proaste, au capacitatea declarată mult exagerată faţă de adevăr.Dacă încerci să încarci un acumulator serios, de cel puţin 800mAh cu un panou solar din lămpile de grădină, te apucă pensia....    Dacă vrei să încarci cu adevărat acumulatorul, alimentează-l cu 3 - 5Vc.c printr-o rezistență de limitare de 10-15 Ohmi. Când atinge la borne o tensiune de circa 1,4 - 1,45V se poate considera încărcat. Se observă în faza finală de încărcare și o încălzire sesizabilă a acumulatorului.

Deci sa renunt la tentative de incarcare cu panouri solare si ridicatoare de tensiune. Am un cablu usb rupt cu care as putea incarca bateria.

Link spre comentariu

Lampile au murit pentru ca nu erau iluminate suficient si, ca urmare, acumulatorul incorporat nu se incarca suficient.

Nu chiar, partea de bloc unde am balconul e batuta de soare aproape toata ziua, iar lampile erau in jardiniera de pe pervaz. 

Link spre comentariu

Acele mici panouri solare dau un curent infim chiar pe soare puternic, de aceea se folosesc acumulatori de capacitate mică în lămpile de grădină.Am reparat destule lămpi din astea, multe aveau chiar panourile deteriorate, se întrerup intern conexiunile între celule, iar cum panoul e turnat în rășină transparentă, remedierea e imposibilă....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări