Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MikroC

Vizitator sweetvaly

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• yo5oqa

1

• Elef

1

Top autori în acest subiect

da, am lucrat cu MikroC, dar mai mult cu Mikro Pascal.Mi se par foarte bune amandoua, au interfata bine facuta, gasesti repede functiile care sunt deja implementate si helpul iti spune clar cum sa le folosesti. Nu am folosit decat variantele demo, in general am programat doar procesoare cu 1K/2K memorie, deci demo-ul nu era limitare. Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator sweetvaly

buna....am un proiect si am inceput sa lucrez cu mikroC...Eu am facut partea de LCD- sa afisez pe LCD cuvinte , am facut si partea de LCD-USART , dar pot trimite cate un caracter (in sensu daca apas A apare A, dar apoi dupa 1 secunda daca apas B, apare B in locul lui A si tot asa...) ...adica ce ii dau in terminal imi apare pe LCD (am facut simularea in Proteus)...dar nu stiu sa fac ca sa pot scrie tot cuvantu AB etc...

Cum fac pentru a scrie pe LCD toata secventa de litere, si nu doar cate una...Mersi! Astept raspuns!

Link spre comentariu

Pai ar trebui sa mai schimbi si pozitia cursorului ca sa poti tipari mai mult de o litera pe ecran.Fa un contor care sa tina minte pozitia relativa a caracterului pe lcd, si incrementeaza-l la fiecare caracter transmis.In funcite de el calculezi noua pozitie a cursorului.

Link spre comentariu
Vizitator sweetvaly

Ms pt raspuns...am reusit sa scriu pe LCD toata secventa de litere, si nu doar cate una. Acum problema e alta..as vrea sa fac ca dupa ce termin eu de scris sa ii dau ESC de exemplu si sa mi se stearga ce am scris pe LCD. ati facut asa ceva? astept raspuns. :)

Link spre comentariu

pai poti alege tu un caracter din toata lista de ascii, sau o comanda(DEL de exemplu, cod ascii 127; sau ESC, cod 27) si atunci cand o primesti sa iti stearga tot afisajul(lcd_clrear) sau doar litera cu litera(afisezi spatiu pe ultimul caracter, si apoi te muti mai in spate). mai trebuie sa testezi caracterul pe care il primesti pe seriala inainte sa il afisezi. pui un if.

Link spre comentariu
Vizitator Darude

Poti sa imi dai si mie codul sursa al programului, sau macar partea cu afisarea pe lcd a caracterelor trimise pe USART.Eu am tot incerkt, dar in cel mai bun caz am reusit sa scriu valoarea numerica din tabela ASCI a caracterului trimis.Merci.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator sweetvaly

bogdanm: sters, discutie despre crack-uri

Daca mai continuati in stilul asta voi sterge mesajele direct, fara nici o explicatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări