Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio mangalia 2 defect.

M.Adrian

Postări Recomandate

Salut, am dat recent de un radio mangalia2. Nici nu stiu daca functioneaza sau nu :84 , pentru ca toate butoanele sunt blocate jos, ca si cum cineva le-ar fi apasat toate odata :nerv . L-am desfacut sa vad ce pot sa ii fac, dar cand am vazut mecanismul am hotarat sa va intreb pe voi inainte sa il stric. Nu am experienta cu astfel de aparate. Vreau in primul rand sa stiu, in caz ca sar piese din mecanism, daca se pot pune inapoi fara sa il avariez, daca nu, as dori sa stiu daca se gasesc de cumparat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

3

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mangalia 2 e un Albatros stationar.Alimentarea si finalul difera putin,in rest e cam la fel.Claviatura aia poate fi reconditionata,dar nu daca nu ai mai facut asta macar odata ca sa stii la ce sa te astepti.Sfatul meu e sa cauti un Albatros(merge si Mamaia) donator sau in scop didactic si pe urma vezi ce poti face si cu Mangalia.Gasesti cu carcase sparte sau lipsa de tot,doar placile cu montajul,pt ca au avut mai mare raspandire decat Mangalia.Trebuie doar sa incerci sa deblochezi claviatura,saltand tija care blocheaza clapele la pozitie(cea marcata cu rosu).E posibil sa-si revina,daca nu-s intepenite.

post-179783-0-40296200-1471722640_thumb.jpg

Link spre comentariu

As trimite acum o poza, daca as putea. Momentan nu sunt in localitate, ci chiar in Mangalia, de unde mi-am adus aminte si de recenta achizitie(acum 3 saptamani). Mai demult am deblocat butoanele unui casetofon vechi(din pacate nu imi mai aduc aminte numele), dar nu stiu daca e ceva asemanator. Daca aveti posa la indemana, va rog sa o postati, in caz contrar, nu este nici o problema.

P.s. Daca pana sa intre in posesia mea, radio-ul a fost bagat in priza cu toate butoanele apasate, ce defecte ar putea avea? Sa stiu la ce sa ma mai uit daca tot il "disec".

Edit-Nu e nevoie sa citezi daca in discutie n-au mai intervenit si alti colegi.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu se intampla nimic iremediabil,doar ca nu functioneaza cu mai multe clape apasate.Daca clapele revin in pozitie normala,si aparatul nu a avut alte defecte cauzate de alte componente(pana la apasarea acelor clape),atunci va trebui sa mearga fara probleme,daca si pastilele din contacte isi mai fac treaba.Astea si cand erau noi faceau probleme.E bine de retinut,daca demontezi pastilele sa nu folosesti sub nici o forma smirghel,oricat de fin ar fi.Pt curatare mecanica poti folosi cu succes radiera(guma de sters),sau postav cu pasta de dinti...poate nu ajungi pana acolo,dar e bine de stiut.

Link spre comentariu

Am rezolvat cu el, imi era teama la inceput sa nu stric de tot mecanismul. Singurul defect pe care il mai avea era un cablu rupt de la difuzor, l-am inlocuit si se aude chiar bine pentru varsta lui. Cred ca o sa il fac cadou cuiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări