Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino UNO Clona sau Original ?

Vizitator

Postări Recomandate

Am o nedumerire...

Care credeti ca este CLONA si care este ORIGINALUL ?

Sunt ambele Clone ? Ambele originale ? ...

post-235374-0-61073200-1471713953_thumb.jpg

post-235374-0-20660200-1471713960_thumb.jpg

Cea din dreapta este Clona. Dar ma intreb ... cum o sa mai stim care e originalul ...

Singurele diferente...sunt..o nuanta mai intensa Clona...Original bate putin spre Verde..

Si pe spate, se vede scrisul mai bine...la Clona :)

Dar ... poate o fi Lot diferit, nu ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

• Stefan

1

• elmar

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Piesele nu perfect orientate/aliniate pe pad-uri, calitatea lipiturilor (cele THT)... si bineinteles culoarea, dupa cum ai remarcat.Se pare ca silk-ul nu e 100% coordonat cu vias-urile. Nu am vazut, au aceeasi interfata USB?

Link spre comentariu

pentru toate astea, îți trebuie o lupa. si atunci.. ce mai contează ca e clona.. nu? ce argumente ar fi, pentru optarea unui Original. Nu ca as prefera o clona, dar sincer nu știu deja sa imi răspund sincer la întrebarea : de ce?serios acum, chiar e calitativ lipiturile, si la THT, piesele orientate perfect. poate nu se vede bine in poza dar... chiar si granulația ambalajalui. mai putin.. codul de bare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu înţeleg care e problema? Nu sunt funcţionale ?(e ceva care te face să crezi că nu funcţionează în parametri normali) 

Sau e doar o problemă de moralitate?(original/clonă)

Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza

Singura problema pe care o vad cumparand o clona este ca nu suporti financiar proiectul Arduino. In realitate, si eu am vreo 6 Uno, 2 Mega, 5 Pro Mini, toate chinizesti. Un singur Mega are ceva probleme, sper sa pot sa il readuc la viata, dar la ~12 lei, nu sufar mult. Am lucrat la facultate doar cu placute originale si intr-adevar se deosebesc prin calitatea lipiturilor si modul in care componentele au fost asezate pe placuta, dar ca sa ma consolez si acelea faceau probleme, mult mai multe ca cele chinezesti.

Cand ai cumparat placuta care se crede a fi originala? De ceva vreme toate produsele Arduino vandu-te in afara granitelor Statelor Unite sunt denumite GENUINO.

Nimeni nu o sa iti vanda Arduino original pe OLX. Nu face profit prea mare decat daca a furat placuta.

Editat de andreyfitza
Link spre comentariu

Nu prea vad care este problema (alta decat pretul de achizitie). Atata timp cat proiectul Arduino este open source, oricine il poate descarca de pe cele doua site-uri (arduino.cc si ardiuino.org) si sa produca cablajele. Restul este chestiune de marketing si oportunitate.

Un lucru este cert: nu voi da una suta si ceva de lei pe un produs pe care il pot cumpara din alte surse la 1/10 din pret, atata timp cand imi ofera facilitati identice.

Link spre comentariu
Vizitator andreyfitza

Oricum, incep sa vad Arduino mai mult ca un mediu de testare pentru usurinta cu care il poti folosi cu un breadboard si jumper wires. Am incercat sa folosesc Arduino Pro Mini pentru sisteme embedded si nu imi place cum a iesit pcb-ul. In viitor cred ca voi folosi varianta stand alone. Atmel + oscillator +7805.

Link spre comentariu

Uneori e bine ca producatorii "open source" (gen arduino, adafruit) sa fie sustinuti financiar (prin cumpararea produselor "originale"), altfel riscam sa ramanem fara ei.

Bineinteles ca si eu ii sustim mai mult pe chinezi, da' din cand in cand mai iau si cate un original. 

On topic - la mine Arduino "original" are numele semnalelor scrise pe lateralul conectorilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări