Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calitate audio, intrebari

Marian C

Postări Recomandate

Buna,

Va rog sa-mi spuneti ce integrat final audio ofera sunet de inalta calitate ( stk4132 e bun ? ) si daca puteti sa-mi aratati o schema de amplif audio de inalta calitate pe tranzistori.

Va multumesc

In final o intrebare : daca am iesire audio 20wx2 si pun boxe de 40x2 de aceeasi impedanta,( 8 ohmi )  calitatea sunetului se va siminua ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

• Marian C

2

• Shambala

1

• romicap

1

Top autori în acest subiect

In final o intrebare : daca am iesire audio 20wx2 si pun boxe de 40x2 de aceeasi impedanta,( 8 ohmi )  calitatea sunetului se va siminua ?

Nu , calitatea sunetului nu se va diminua .
..........
Chiar daca nu cumparati si vreti sa construiti singur un amplificator , calitatea sunetului va depinde de calitatea componentelor  ,prin urmare exista un raport calitate pret chiar daca nu ne place...
Link spre comentariu

Nici un integrat nu ofera sunet de inalta calitate

Cel mai bun integrat audio este considerat LM3886, iar performantele oferite sunt mediocre, comparat cu intreaga lume a amplificatoarelor.

STK-uri sunt ff slabe sanse sa gasesti originale, iar cele chinezesti... mai bine fara.

Problema trebuie abordata in functie de incintele pe care va fct. amplificatorul si de destinatia sa /tipul de auditie, sau altfel spus, de spl-ul acustic dorit.

Nu are sens un amplif de 100-200W pe incinte de casa cu spl mare (hornuri de +100dB), la fel cum nu are sens un amplif de 1,5-5W cu lampi pe incinte de 86dB.

In al treilea rand, are dreptate Ratza, alegerea optima depinde de cat iti permiti sa investesti in el.

Link spre comentariu

Buna,Va rog sa-mi spuneti ce integrat final audio ofera sunet de inalta calitate ....?

Tda1514-bag mana in foc pt el indiferent de opiniile altora.(ia-l de pe net ca nu se mai fabrica).lme 49810, 20,30 plus tranzistori finali-mircea crisan si maxente pot sa te ajute.sunt si cateva stk-uri care suna foarte bine indiferent de ce spune lumea...tda2040 daca stii ce sa faci cu elCateva integrate toshiba(le stie @Victor mai bine).Eu as zice insa sa contactezi personal pe @catalinC si sa vezi ce dracie poti face cu tpa6120 pe boxe tip horn.Pt ca integratele nu ofera puteri uriase conteaza ce boxe poti cumpara mai intai.
Link spre comentariu

Va rog sa-mi spuneti ce integrat final audio ofera sunet de inalta calitate 

TAS5735 utilizat in 2012 in UE55ES8000UX pe BN94-06124K

TAS5747 utilizat in 2014 in UE55H8000ST pe BN94-07389G

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

nu am spus ca vreau sa cumpar, am pus cateva intrebari

Ai cerut o schemă, iar calitatea sunetului e dată şi de numărul/costul/calitatea componentelor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

TAS5735 utilizat in 2012 in UE55ES8000UX pe BN94-06124K

TAS5747 utilizat in 2014 in UE55H8000ST pe BN94-07389G

Adica cip-ul asta ''sare'' peste o conversie DA si are intr-un ROM algoritmul modularii ptr clasa D?Mi se pare genial!De cind astept cip-ul asta!

Editat de overdrive
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări