Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu un difuzor SAL

Vizitator adybitza

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cburlea

3

• CBI

3

• Sharky

2

• alzisor

2

Top autori în acest subiect

In catalog scrie asa:Pn=50wZ=8oFs=30hzFt max=3000hzSpl=89dbDiam bob.=1,5"Rdc=7,3Sd=219cm^2Qms=3,39Qes=0,30Qts=0,28Vas=63LMms=29gRms=1,8Cms=0,94BxL=11,2L=3,6mhDiam ext=204mmDiam decupaj=183mmEste 'sugerata' o cutie cu vol de 29L si tub de 7cm/11cm.Acordul este totusi cam sus,cred ca ar fi bun putin mai lung tubul,la vreo 15-16cm.Despre volum... am retineri sa cred ca aia sunt parametrii,cat despre filtre si cum 'suna' la anu si la multi ani. :smt006

Link spre comentariu
Vizitator SIG

Poti descarca fisierul cu proiecte SAL de aici:

http://www.sal.hu/jsp/hangfalepito.jsp

La pagina 25 apare un proiect cu diful tau,pe 3 cai.

Poti adapta proiectul la ce iti trebuie tie,eu asa am facut.(subwoofer)

Adica folosesti dimensiunile date ,nu dai gaura ptr. inalte si suprimi partea de deasupra diful-ui de inalte,de la placa de separatie C1 in sus.

Asa obtii ce iti doresti,ai inclusiv diam.portului si lungimea lui.

Nu trebuie sa pui mat. fonoabsorbant

Datele tehnice le ai aici:

http://www.sal.hu/cikkccs/cikkdokumentu ... _03_01.pdf

si aici

http://www.sal.hu/cikkccs/cikkdokumentu ... _03_02.pdf

Bafta.

Link spre comentariu

Pai depinde ce vrei sa faci cu el/ele.Daca faci boxa alegi niste dimensiuni ca sa dea un paralelipiped,ceva de genul 21cm fata 21 adancime si cat mai ramane in sus(dim. int.).Daca faci subwofer,ceea ce nu prea o sa obtii,pt ca este doar un wofer chinezesc si nimic mai mult,poti sa o faci cum vrei,cub,trapez.De ex 30cm x 30x 32 sau cub.Ce nu stii ,cum se calculeaza volumul?Mai intai tre sa stii grosimea mat. din care faci cutie.Recomandat ar fi de 18 ca nu-i nevoie mai mult.Inauntru poti sa bagi ceva fono,eu folosesc minet,la orice,mi se pare cel mai bun,este si ieftin.Daca il folosesti filtrat,pe post de sub ,merge si fara,dar e recomandat sa pui ceva pe cativa pereti.

Link spre comentariu

sal stiu ca e cam vechi topicul dar...am doua sbx1320 si ma gandeam sa la fac incinte, am vazut proiectele sal si am o nedumerire. Pe doua cai cu acelasi difuzor este o incinta de 9 litri si una de 15 litri si una de 23 toate bassreflex, sigura diferenta e ca la aia de 15 are 40 watti, aia de 9 si de 23 au 55 watti... De ce ??? :rolleyes: ca nu inteleg nimic in limba aia. thx :tonqe:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pai cica EBP=Fs/Qes => EBP=100 Ar fi beton :supz: pentru Bass Reflex... dar nu stiu daca parametri scrisi acolo sunt reali... :smt003 iti sugerez sa masori niste parametri daca ai posibilitatea si, nu in ultimul rand, daca merita... (Qes, Qms, Qts, Fs, Vas, Xmax... macar astia)Oricum, ai ales bine difurile, cu membrana din polipropilen, suspensia superioara din cauciuc (numai bun pentru incinte de apartament) :supz: daca faci incinte cu 2 cai vei avea medii bune... bassul, hm poate mai bune erau cele cu mbr din carton... dar tre sa faci incinte pe 3 cai... pentru ca hartia nu e prea buna pentru medii. Oricum bine ca nu ai ales kevlar :toimonster:

Link spre comentariu

pentru ca hartia nu e prea buna pentru medii. Oricum bine ca nu ai ales kevlar :toimonster:

Aici le-ai incurcat.Ambele-s materiale bune de medii.
Link spre comentariu

pentru ca hartia nu e prea buna pentru medii. Oricum bine ca nu ai ales kevlar :toimonster:

Aici le-ai incurcat.Ambele-s materiale bune de medii.
Mda tot ce e posibil... am un document PDF in care scrie toate indicatiile (sau aproape toate) pentru alegerea optima a unui difuzor. Probabil ca am prea multa incredere in el :smt006 si oricum nu am prea multa experienta in incintele cu trei cai... eu am preluat doar o parere din acel document... oricum cre ca exista o logica... probabil ca e vb de faptul ca polipropilena este un material mai rigid si nu prea da voie la unde stationare!? (daca am zis ceva inexact, spune-mi) Beats me... eu asa vad. Iar la tweetere matase sau material textil, nu?
Link spre comentariu

e mai complicata treaba.Depinde ce urmaresti: amortizare, rigiditate, dispersie.Pe langa asta multe din deficientele fiecarui material pot fi rezolvate prin diferite procedee.

Link spre comentariu

Daca faci subwofer,ceea ce nu prea o sa obtii,pt ca este doar un wofer chinezesc si nimic mai mult

1. nu cred ca o sa-ti iasa subwoofer pt ca e cam micut2. cat de sigur esti ca e chinezerie?!?!?!?!nu e nici profesional, dar nici chinezerie imputita nu e......eu am un SAL SBX 3040 care il folosesc pe post de SUBWOOFER si rupe ....... eu sunt foarte multumit de el mai ales ca isi si face treaba si nici nu costa foarte mult ...... 3. iti recomand sa faci incinta de la sal.hu. si eu am facut la fel pt difuzorul meu.bafta si spor la munca si astept si niste poze cu produsul finit.
Link spre comentariu

Daca faci subwofer,ceea ce nu prea o sa obtii,pt ca este doar un wofer chinezesc si nimic mai mult

1. nu cred ca o sa-ti iasa subwoofer pt ca e cam micut2. cat de sigur esti ca e chinezerie?!?!?!?!nu e nici profesional, dar nici chinezerie imputita nu e......eu am un SAL SBX 3040 care il folosesc pe post de SUBWOOFER si rupe ....... eu sunt foarte multumit de el mai ales ca isi si face treaba si nici nu costa foarte mult ...... 3. iti recomand sa faci incinta de la sal.hu. si eu am facut la fel pt difuzorul meu.bafta si spor la munca si astept si niste poze cu produsul finit.
Sunt f sigur pt ca am lucrat cu ele.Sunt facute in china pt ca scrie si pe cutii si chiar si pe unele.Tu ce credeai ca sunt unguresti ? :rolleyes: Sunt facute la norma,din materiale ieftine si fara controlul calitatii.Atata timp cat nu seamana parametrii de la lot la lot nu se pot numi difuzoare .De caracteristicile sonore si manopera/aspect nu aduc in discutie.Daca pe partea de joase se poate obtine un fel de boxe de bas cu randament f mic,pe partea de medii inalte stau destul de prost.Incearca sa vezi cum arata un difuzoar de la o firma consacrata si apoi sa vb.SAL-ul este cam acelasi lucru cu YDD&altii la un pret mai mare si nimica tot.Cui ii place asta e.Sa le foloseasca si sa creada ce vrea.Cele de 12" au membrana grea,qts mare, mult mai mare ca in brosura,care indica cutii la plesneala,de volum mic si acordate sus ca sa bubuie.Sa zicem ca puterea si spl-ul nu-s asa importante ca le folosesti in casa.Si dc o sa ai ocazia sa desfaci unul sa-mi zici apoi ce lucrata e bobina si ce ce racire eficienta are(si de un de vine pufuiala aia).Daca zici ca 'rupe' inseamna ca esti de partea celorlati ,cu bas innecat,lung si multa bubuiala,pt ca nu toti asculta muzica de negrii sau house.Mie unul imi place sa pot distinge detaliile si sa nu obosesc de la huruiala,sa pot asculta si mai tare fara sa ma stresez.Si as vrea sa vad si eu o boxa cu astfel de difuzoare care da tot spectrul si sa facem comparatii.Dar nu ceva de genul 10"kevar+tw(si ala cu goarna sau piezo) si fara filtre sau mono.Am inteles ca nu vrea nimeni sa dea 50-80E pe un difuzor,nu mai vb de cele scumpe.Cateodata cele profi sunt cum sunt si ele.Dar nici incinte nu se obtine cu difuzoare de 1mil si ceva toate.Apropo,tu ce sateliti ai pe langa subwoferul tau?Intreb asa de curiozate,promit sa nu zic nimic?Cat priveste tema subiectului sper ca initiatorul ei a inteles ca nu se poate obtine vreun sub periculos,si nu numai dat. diam. mic ci pt ca acest dif nu este facut pt a functiona ca subwofer.Cel mai bine ar fi achizitionarea inca unuia si a se fol. in izobaric,sau 2 boxe fullrange ca pt asta merg sau vanzarea si altul mai bun.Pt suburi seria SBX.Daca nu se dau petreceri ajunge cel de 8" pt ca are parametrii mai uni pt BR.Daca nu un(sau de ce nu 2) beyma de 12" ca e cel mai ieftin,numai 2 mil.Restul sunt mai scumpe,iar cele profi de 12" nu se incadreaza in cerinte(adica subbas)
Link spre comentariu

Am inteles ca nu vrea nimeni sa dea 50-80E pe un difuzor,nu mai vb de cele scumpe.

poate nu toti avem posibilitati ca sa ne luam cine stie ce difuzoare ......... eu un chiar nu am de unde sa scot asa sume ........ (poate daca ma "chinui" mai tare o sa iasa si bani :smt005 )

Cat priveste tema subiectului sper ca initiatorul ei a inteles ca nu se poate obtine vreun sub periculos,si nu numai dat. diam. mic ci pt ca acest dif nu este facut pt a functiona ca subwofer.Cel mai bine ar fi achizitionarea inca unuia si a se fol. in izobaric,sau 2 boxe fullrange ca pt asta merg sau vanzarea si altul mai bun

aici sunt de acord cu tine ... :supz: O ZI BUNA LA TOTI.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări