Vizitator BenHur Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 Mi-a cazut pe mana urmatoarea problema , ea trebuie facuta cu metoda potentialelor nodale. Dilema mea este pe ramura a doua cum sa fac o echivalenta intre R2 si R4 , ca apoi sa fac metoda suprapunerii efectelor intre E1 si E2 . Cum trebuie sa procedez ? Link spre comentariu
cirip Postat August 21, 2016 Partajează Postat August 21, 2016 Cred ca intai pasivezi sursele, apoi vezi cum calculezi rezistente echivalente.De ex, in prima etapa, as pasiva E2, ceea ce duce la conectarea lui R2 la masa, apoi calculezi echivalentul paralel cu R4 si aplici metoda potentialelor la noduri cand este numai E1 activa.In a doua etapa, pasivezi E1, R1 se va inseria cu r1 si totul paralel cu R5, apoi aplici din nou potentialele la noduri.Dupa ce rezolvi sistemele de ecuatii si rezulta curentii cu cate o sursa pasivata, curentii finali sunt suma curentilor din cele doua cazuri. Atentie la semnele curentilor! Link spre comentariu
iop95 Postat August 21, 2016 Partajează Postat August 21, 2016 Sunt 3 noduri. Le notezi si scrii curentul functie de potentialele nodurilor din latura respectiva. Apoi scrii ecuatiile K1 pentru fiecare nod folosind expresiile pentru curenti din prima parte (cu potentialele nodurilor) si rezolvi sistemul de ec. Ai detalii in fisier. 0 Circuite electrice liniare.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum